[MK2] Jak odpowietrzyć hamulce z tyłu?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] Jak odpowietrzyć hamulce z tyłu?
Witam! Szukałem szukałem i nie znalazlem. Zapiekło mi jedną szczękę w bębnie tzn. zapiekł się tłoczek. Wiem jak go rozebrać, ale jak go rozbiore to do układu hamulcowego dostanie się powietrze. Jak później odpowietrzyć hamulce skoro z tylu na bębnach nie ma żadnego zaworu do odpowietrzania?
Oczywiscie, ze jest. Odpowietrzalem jakis czas temu a w lewym tylnym hamulcu musialem wymienic takze cylinderek poniewaz urwal sie przerdzewialy zawor odpoeitrzajacy. Przyjrzyj sie dokladnie i sprawdz a na pewno znajdziesz (dobry dostep jest od wewnetrznej strony - najwygodniej wejsc pod auto jezeli masz dostep do kanalu)
Odpowietrzasz dokladnie tak samo jak przedni uklad - pompujesz kilka razy i odkrecasz zaworek. Czynnosci powtarzasz kilka razy az zobaczysz, ze leci czysty plyn bez pecherzykow powietrza.
Powodzenia
Bush

Odpowietrzasz dokladnie tak samo jak przedni uklad - pompujesz kilka razy i odkrecasz zaworek. Czynnosci powtarzasz kilka razy az zobaczysz, ze leci czysty plyn bez pecherzykow powietrza.
Powodzenia

Bush
ja sie zwracam z innym pytaniem A mianowicie wymienilem szczeki z tylu na nowe caly plyn w ukladzie wymienilem na nowy odpowietrzylem i przez pare dni bylo super jednak cos jest nie tak jak jade i hamuje to slysze oglosy jakby szczeki ocieraly o cos (cos ala szczeki na wykonczeniu) czego to moze byc wina? bebenow (sa dosyc grube bez nierownosci)?