Witam, mam taki problem, jak jeżdizłem na orginalnych kółkach z rejchu co goofera przywiozłem to all było ok.
na zime założylem kółka, troche za duże bo pełen wymiar 165 i mi wsio wyważyli i niby ok, ale od samego początku na tych kołach mi ściagało w lewo troche podczas jazdy, ciśnienie sprawdzałem i jest ok:|
małe ściaganie to nic, ale ostatnio jak jechałem i hamowałem, nawet nie mocno, tak przed swiatłami poporstu to czułem ze kierownice ściaga w lewo, jak ja puściłem to tak o 5-10cm sie obruciła.
Z dodatkowych informacji to to ze ciśnienie mam dobre, i zawieche też, bo byłem u majstra i mi całe zawieszeni eprzeglądnoł i jest ok.
zastanawiam sie jeszcze nad zbieżnoscia:| ale ja ustawie niedługo po zmianie kółek na letnie, bo aluski z oponkami 195/50 r15 zakładam.
Jak myślicie co to moze być? zbiezność? czy poczekać z tym ustawianiem jak zamienie na nowe kółka i sie zobaczy czy jest wsio ok?
bo troche mnie niepokoi to skręcanie podczas hamowania.
aha, dodam jeszcze ze jak puszcze kierownice i szybko rusze bądz mu przygazuje i "spale gume" (smieszy mnie to określenie, troche dresiarskie) to wsio jest ok, tzn nic nie skręca ani nic z tych rzeczy.
pozdro i czekam na propozycje kolegów forumowczów
[mk2] - Skręca w lewo kierownica przy hamowaniu!!??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jezeli jest dobra maszyna na przegladzie to ci pokazuje jak w taki tunel i jezeli kreska jest w srodku tunel i nie jest poszarpana to jest ok a to ze chamulce sa rowne to nie o to chodzi moga byc rowne a bedzie ci sciagało
2001-2006 GTI WOLFSBURG EDITION http://www.vwzone.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=1672
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS
2006- A6 AVANT 2.5 TDI AEL KREMOWA SKÓRA KLIMATRONIC VOLL WYPAS
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
kreska była w środku tunelu, tak wyszło. i wtedy mi powiedzieli ze hamulce ok itp.
Myślicie za moze mieć na to wpływ np bieżnik albo wielkosc opony zimowej?
moze coś zle wyważyli, bo lekko sciaga dalej w lewo.
Przekaładam w weekend kółka na letnie, zobacze czy to samo sie bedzie działo.
Myślicie za moze mieć na to wpływ np bieżnik albo wielkosc opony zimowej?
moze coś zle wyważyli, bo lekko sciaga dalej w lewo.
Przekaładam w weekend kółka na letnie, zobacze czy to samo sie bedzie działo.
Mk3 GTI 16V ABF