No wlasnie czy cos takiego istnieje?
Mam MK3 96r 1.6 AEE Europe i migajaca diode po zamknieciu kluczykiem drzwi. Pod przednia maska jest oryginalny czujnik utwarcia klapy.
Jesli ktos moglby mi bardziej przyblizyc temat, jak to dziala itp. - bylbym bardzo wdzieczny.
MK III - alarm seryjny?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: MK III - alarm seryjny?
Ja nawet nie wiedzialem ze jest jakis alarm. Kilka dni po sprowadzeniu lepki wybili mi tylna szybke w pogoni za radiem i wlaczyla sie syrenka. 2 razy nawet sam ja uruchomilem (testowalem)mower pisze:No wlasnie czy cos takiego istnieje?
Mam MK3 96r 1.6 AEE Europe i migajaca diode po zamknieciu kluczykiem drzwi. Pod przednia maska jest oryginalny czujnik utwarcia klapy.
Jesli ktos moglby mi bardziej przyblizyc temat, jak to dziala itp. - bylbym bardzo wdzieczny.

Pozdro
Gitner
Nie ma takiej możliwości. Ja mam seryjne zabezpieczenie i działa ono w ten sposób że: po zamknięciu kluczykiem ( jest centralny ) żadne kierunkowskazy nie migją ale miga dioda w drzwiach i po ok. 30 sekundach alarm się uzbroii, po tym czasie można tylko otwiorzyć drzwi kluczykiem ( próbawałem w ten sposób że zostawiłem otwartą szybę i jak alarm się uzbroił to próbawałem otworzyć drzwi od srodka i za cholery nie idzie, nawet jak przytrzymasz cypel koło szyby, który cały czs ciągnie na dół to i tak nie idzie), a jak ktoś wejdzie przez szybe to czeka na niego druga niespodzianka, otórz nawet jak będziesz chciał odpalić auto czy to kablami czy kluczykiem to zamiast silnik odpalic to uruchomi się alarm ( silnik ani drgnie ). Przynajmniej u mnie tak jest, ale nie wiem jak bardzo takie zabezpieczenie jest skuteczne w praktyce dla złodziei, dla polskich profesionalistów to z pewnością jest bułka z masłem.mower pisze:A co sie stanie gdyby ktos otworzyl drzwi od wewnatrz np. po wybiciu szyby? Narazie nie mam mozliwosci zeby to sprawdzic.