Smród po wymianie nagrzewnicy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
marceliii
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Smród po wymianie nagrzewnicy

Post autor: marceliii » sob mar 17, 2007 20:30

Nadszedl dla mnie czas na wymiane nagrzewnicy , bo moja się rozsypała dostrzętnie i polał się płyn wszędzie gdzie to było możliwe .
:(
Dzięki forum poradziłem sobie z wymianą , chociaż nie było łatwo , ale jak coś to moge słurzyć komuś pomocą .
Jednak po wymianie pojawił się problem , strasznie śmierdzi z nawiewu jak puszcze ciepłe powietrze , a nagrzewnica nowa .
Nie wiem czy to normalne i czy idzie coś z tym zrobić , bo autem się nie da jeździć bez otwartych okien , co prawda grzeje nagrzewnica elegancko , ale co z tym smrodem zrobić .
Doradźcie coś .
:)

No cóż , na sprzedaż

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » sob mar 17, 2007 20:39

To normalne...
teraz to musisz to wypalić...kolege rok temu wymianial i jeszcze niedawno bylo czuć smród...to sie wypala srodek konsrewujący alu zeby nie zjadło takiej nagrzewnicy jak lezy kilka lat na półce...tak samo zakonserwowane sa tarcze hamulcowe etc...zauwaz nowe wcale nie rdzewieją!
musisz to przeboleć, chyba ze chce ci sie ją wyjmować i jakoś czyścic ale tez nie za bardo wiem jakim środkiem bo miedzy "płatki" nagrzewnicy zadna szczoteką ani szmatką nie dojdziesz....
A ile juz jezdziels z nowa?

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob mar 17, 2007 21:43

ja pamiętam jak zmieniałem to była taka tłusta, wykąpałem ją w roztworze Ludwika i potem nic nie śmierdziało.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
marceliii
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: marceliii » ndz mar 18, 2007 14:00

Na nowej zrobiłęm dopiero jakieś 500 km , dobrze że idzie lato i będzie się wypalać bez zbędnego smrodzenia w aucie , ale do tego czasu zostało jeszcze pare dni zimnych i będe musiał chyba jeździć z otwartymi oknami .
Szkoda że nie wiedziałem o tym przed montażem , to bym ją też wykąpał w czymś .
:)

No cóż , na sprzedaż

Awatar użytkownika
thomas_pl
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: thomas_pl » ndz mar 18, 2007 14:57

troszke czasu daj nagrzewnicy i wywietrzeje ;)

thomas_pl - golf MK 3

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”