SWAP z 1.8 RP na 1.8 16V KR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
SWAP z 1.8 RP na 1.8 16V KR
Powiedzmy teoretycznie że mam silnik (jeszcze nie mam ale przyjmijmy) 1.8 16V KR z komputerem,wiazka i skrzynia.
I mam zamiar wymienic ten silniczek w Golfie GT 1.8 RP.
Pytanie:
Czy jest duzo przerobek jeszcze i co jeszcze trzeba przerobic a co pasuje do nowego silnika.
Pytanie:
Czy jest duzo przerobek jeszcze i co jeszcze trzeba przerobic a co pasuje do nowego silnika.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: SWAP z 1.8 RP na 1.8 16V KR
jesli masz komplet to raczej nie powinno byc wiekszych problemówTheGwiazdor pisze:Powiedzmy teoretycznie że mam silnik (jeszcze nie mam ale przyjmijmy) 1.8 16V KR z komputerem,wiazka i skrzynia.
Pytanie:
łapy pasuja, trzba troche pokombinowac przy wydechu juz za kolektorem, w 16V sa inne portki.
troche z elektryka ale niewiele,
no i oczywiscie koniecznie wieksza pompe paliwa bo ta z RP nie wyda
www.vrservice.pl
Re: SWAP z 1.8 RP na 1.8 16V KR
Dzięki. Jednak na chwilę obecną zrezygnowałem z tego tematu. Jednak remont starego silnika wystarczy. Jak na razie.Borys pisze:jesli masz komplet to raczej nie powinno byc wiekszych problemówTheGwiazdor pisze:Powiedzmy teoretycznie że mam silnik (jeszcze nie mam ale przyjmijmy) 1.8 16V KR z komputerem,wiazka i skrzynia.
Pytanie:
łapy pasuja, trzba troche pokombinowac przy wydechu juz za kolektorem, w 16V sa inne portki.
troche z elektryka ale niewiele,
no i oczywiscie koniecznie wieksza pompe paliwa bo ta z RP nie wyda
Z tego co rozmawiałem to 2.0 16V jest bardzo cieżko spotkać.Nawet rozbitego. A jak już jest to przeważnie niekompletny. O 2.0 8V się nie pytałem ale będzie cena podchodziła pod 2tys ale nigdy nie wiesz jaki to stan. Dlatego nie bawię się na razie w to bo nie posiadam aż tyle kasy na razie żeby jeszcze dokładać do remontu zakupionego silnika.zed pisze:Gwiazdor a orientujesz sie za ile by sprowadzil 2.0 8 lub 16V?Z gory dzieki za odp