zdjęcia aut z "takimi" kapselkami
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
zdjęcia aut z "takimi" kapselkami
poszukuje zdjęć z takimi kapselkami jak poniżej. z tego co wiem pochodza one z passata b6 (czyli rozstaw 5x112) ale nie jestem pewien. jakby ktoś miał zdjęcie takiego kapselka z drugiej strony, to też byłoby fajnie.
i nr etki tych kapselków jakby ktoś miałto będę wdzięczny
p.s. może być auto seria
i nr etki tych kapselków jakby ktoś miałto będę wdzięczny
p.s. może być auto seria
Ostatnio zmieniony sob lut 13, 2010 22:30 przez Vytautas, łącznie zmieniany 2 razy.
Vytautas pisze:z tego co wiem pochodza one z passata b6
Vytautas, dekielki pochodzą z VW Tiguan http://www.moto24.tv/jamnik/img/galeria ... eld_12.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 071228.jpg http://moto.allegro.pl/item890367486_vw ... owych.html Patrzę w ETK I Pasat takich nie posiada!. Ale nigdy nie wiadomo jak to jest w wersjach na zamówienie! . Do Tiguna ETKA ma trzy przykrywki piasty . Jedna jest tak mi sie wydaje ta o którą pytasz .Ale nie ma nr. Katalogowego!
Ostatnio zmieniony ndz lut 14, 2010 12:30 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Vytautas pisze:Rafał 21, nie bardzo rozumiem, co mają dwa pierwsze zdjęcia do tego tematu...
Vytautas, Zamieściłem Ci zdjecia samoch- Tiguan Abyś szukał na tym samochodzie , bo on ma te dekielki a nie Pasat.. Pasat ma całkiem inne dekle na kat.ETK. . Chociaż ma ten sam rozstaw . 5X112. I jak zauważyłeś nie ma tam twoich dekielków. A ma on dziesiątki felg!. Z tym ze na ETK. jest felga z zamknietym dekielkiem. Przypominająca ten o który pytasz! Jak również na aukcji dekielki sa do Tiguana
Rozstaw Jest ' 5X112 16-17 ki
Ostatnio zmieniony ndz lut 14, 2010 13:15 przez Rafał 21, łącznie zmieniany 3 razy.
Vytautas pisze:jak ktoś miałby jeszcze zdjęcie takiego czegoś na feldze to już byłoby miodz
Vytautas, zgadza rozmiar nie ma znaczenia! Tylko rozstaw 5x112 i ET. jest tez ważne!. A tu masz ta twoją felge!. I taka jest na ETK.. http://photos04.otomoto.pl/photos/origi ... 8819_5.jpg oczywiście jest to felga stalowa
- Marcin_ko7
- Użytkownik
Marcin_ko7 pisze:Rafał 21, aj uprzedziłes mnie
Marcin_ko7, nie prawda! Zobacz na Czas! . Byłęś szybki jak Kubica
Vytautas, To nie o śruby chodzi! Parametr ET (offset) oznacza odsadzenie felgi, które może być zarówno dodatnie jak i ujemne - i jest to odległość mierzona w milimetrach pomiędzy osią symetrii felgi a płaszczyzną przylegania felgi do piasty. Im mniejsza wartość ET tym rozstaw kół się zwiększa. ET należy dobierać tak aby koła nie wystawały poza obrys auta. Chcąc zmieniać offset felgi możemy zamontować dodatkowe tuleje dystansowe. Zły rozmiar ET Moze obcierac o zaciski hamulcowe! . Lub Wcale nie wejśc!!Vytautas pisze:Rafał 21, a jakie znaczenia ma do tego ET? przecież śruby zawsze wystają tyle samo...
pieknie to wyjasniles. Ale jakie znaczenie ma ET przy zakladaniu tych kapsli? Przeciez nie beda obcierac o nadkole, o zacisk, czy sprezyne tym bardziejRafał 21 pisze:
Vytautas, To nie o śruby chodzi! Parametr ET (offset) oznacza odsadzenie felgi, które może być zarówno dodatnie jak i ujemne - i jest to odległość mierzona w milimetrach pomiędzy osią symetrii felgi a płaszczyzną przylegania felgi do piasty. Im mniejsza wartość ET tym rozstaw kół się zwiększa. ET należy dobierać tak aby koła nie wystawały poza obrys auta. Chcąc zmieniać offset felgi możemy zamontować dodatkowe tuleje dystansowe. Zły rozmiar ET Moze obcierac o zaciski hamulcowe! . Lub Wcale nie wejśc!!
[img]http://img718.imageshack.us/img718/5750/998fdd8c52c47cab.jpg[/img]
- Marcin_ko7
- Użytkownik
Rafał 21, ale co to ma do tych "dekielków"... Wiem co to ET ale nie widze zwiazku z tymi dekielami... Mozesz mi to wytłumaczyc ? bo mi sie wydaje ze te dekielki da rade założyc do wiekszosci stalówek o rozstawie 5x112
[ Dodano: 14 Lut 2010 13:41 ]
tym razem reloo mnie uprzedził, chyba dzis mam pecha...
[ Dodano: 14 Lut 2010 13:41 ]
tym razem reloo mnie uprzedził, chyba dzis mam pecha...
no i dokłądnie o to mi chodziło. reloo świetnie to ująłeśreloo pisze:pieknie to wyjasniles. Ale jakie znaczenie ma ET przy zakladaniu tych kapsli? Przeciez nie beda obcierac o nadkole, o zacisk, czy sprezyne tym bardziejRafał 21 pisze:
Vytautas, To nie o śruby chodzi! Parametr ET (offset) oznacza odsadzenie felgi, które może być zarówno dodatnie jak i ujemne - i jest to odległość mierzona w milimetrach pomiędzy osią symetrii felgi a płaszczyzną przylegania felgi do piasty. Im mniejsza wartość ET tym rozstaw kół się zwiększa. ET należy dobierać tak aby koła nie wystawały poza obrys auta. Chcąc zmieniać offset felgi możemy zamontować dodatkowe tuleje dystansowe. Zły rozmiar ET Moze obcierac o zaciski hamulcowe! . Lub Wcale nie wejśc!!
Tak jest ! Nie ma to znaczenia z dekielkami! One pewnie pasuja do śrub , otworu i tyle!!. Ale ja sie odnosilem do felgi o rozstawie śrub 5x112 a nie do dekielka .. Bo felga z tym samym rozstawem moze nie pasowac z ET. Czyli do zacisku hamulca itp. i nasz zakup może okazać sie klapą!Marcin_ko7 pisze:wydaje ze te dekielki da rade założyc do wiekszosci stalówek o rozstawie 5x112
Ale nie ma co juz pisac bo kol.Vytautas, ma to co chciał!! . felgę na sam z dekielkami. koła z delielkami! dekielki na allegro. Sa też w ETce. ..Tylko nie ma nr. katal. Wszysto!!.