Da się osiągnąć takie spalanie w Golfie V, 1.9 TDI? Mianowicie średnie 4,3 l/100km? Znam podane pod filmem trasy i wiem że nie są to łatwe równe drogi, sporo wiosek, skrzyżowań itp, więc ciężko tu móc o spalaniu w trasie. Taki wynik to kwestia świetnego stylu i dobrego kierowcy czy są inne sposoby na obniżenie spalania?
" onclick="window.open(this.href);return false;
Czy spalanie z tego filmu jest możliwe?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Forum Master
Hamowanie silnikiem, tempomat, emerycka jazda = nie przekraczanie 80 km/h, wysokie biegi. Da się to osiągnąć.
Nic już nie będzie takie same.
- krzychu2805
- Mały gagatek
Da się. Swoim osiągnąłem wynik 4.1 l/100 na dystansie 35 km. Bez tempomatu, zimowe opony, temp. +2°C . W sezonie letnim udało się uzyskać 3.8 l/100 km na dystansie 17 km(do pobicia) Prędkość do 80 km/h ok. 2000 Rpm
Kluczem jest dość żwawe osiągnięcie danej prędkości(podczas przyspieszania przekraczam 3000 RPM) i jak najdłuższe utrzymywanie jej. Trzeba też starać się wykorzystywać rzeźbę drogi, hamować silnikiem. W moim odczuciu nie warto wbijać piątego biegu przy prędkościach do 80 km/h, bo powoduje to większe obciążenie silnika i nie tylko, spalanie trochę wyższe niż jadąc na czwartym biegu przy 2000 RPM
Kluczem jest dość żwawe osiągnięcie danej prędkości(podczas przyspieszania przekraczam 3000 RPM) i jak najdłuższe utrzymywanie jej. Trzeba też starać się wykorzystywać rzeźbę drogi, hamować silnikiem. W moim odczuciu nie warto wbijać piątego biegu przy prędkościach do 80 km/h, bo powoduje to większe obciążenie silnika i nie tylko, spalanie trochę wyższe niż jadąc na czwartym biegu przy 2000 RPM
Re: Czy spalanie z tego filmu jest możliwe?
Potwierdzam 3,9 mój wynik bez zapinania 5 prędkość do 80 km/h trasa 40 km na zimówkach 2 osoby na pokładzie. Ale strasznie nudna jazdakrzychu2805 pisze:Da się. Swoim osiągnąłem wynik 4.1 l/100 na dystansie 35 km. Bez tempomatu, zimowe opony, temp. +2°C . W sezonie letnim udało się uzyskać 3.8 l/100 km na dystansie 17 km(do pobicia) Prędkość do 80 km/h ok. 2000 Rpm
Da się pewnie, ale jak ekonomicznie trzeba jeździć. Komu się chce . Ale osiagnąć się zapewne da
Dowiedź się do czego mogą służyć powerbanki wielofunkcyjne -> https://ubiore.pl/powerbanki-wielofunkc ... ga-sluzyc/ Sprawdź dlaczego warto użyć powerbanka jako gadżetu reklamowego.