Passat B3 Variant by konrad141
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
- konrad141
- Forum Master
- Auto: Bora Sedes 4motion
- Silnik: AJM
- Kontakt:
Witam
Jako ,że mam się uczyć to postanowiłem przedstawić tutaj swoje auto. Po kradzieży mojego Golfa III czułem się jak bez ręki , wiec musiałem coś kupić , wiadomo budżet studencki nie pozwalał na wariacje wiec wybór był prosty B3. I oto one:
Suche dane na początek:
MODEL: Passat GL 35i Variant, rok 1991
SILNIK: 1.8 (RP) b+g
MOC: 90KM
MODY POD MASKA: brak
ZAWIESZENIE: Seria
UKLAD HAMULCOWY: Seria
KOLA: Stal + alu dekle od Golfa Mk3 w wersji Joker ale są i oryginalne kołpaki
NADWOZIE: Ogólnie dobry stan, poprzedni właściciel robił jakieś zaprawki które za rok zrobi sie profi zeby śladu nie było , ale narazie rudej nie widac
WNETRZE: wersja wyposażenia GL- , minus bo z GL'a ma welurowy środek i zderzaki w kolorze
AUDIO: 2x10cm w podszybiu i radio beta od audi , palny są na coś ambitniejszego
Zdjęcia auta po zakupie :
Sierpień 2010 :
Aktualny wygląd auta:
Maj 2011r.
Zmiany:
Zewnętrzne:
- Koła z Golfa III
- Smoked lamp + ori ciemny kierunek
- Boczne dymione FER z Golfa III
- Tył ori całe czarne lampy (TRESER? ale nie mają nigdzie tego napisu wytłocznego)
- Znaczki w czarny mat
- Przód sprężyny z Golfa -20mm ori VW
- Naprawa kratki i hokeja w zderzaku.
- Dystans na tyle 10 mm.
- Zaciski i bębny pomalowane na czarny półmat
- CB zakładane tylko na trasę Dom-Studia
Wewnątrz:
- Ori skórzana kierownica
- Skórzana rączka ręcznego
- Wymiana mieszka
- Słoneczniki z B4
- Wymiana połamanej ramki na około radia (przy okazji wymiany nagrzewnicy)
Zdjęcia:
Zebrane graty nie założone bo czekają na montaż/odnowienie :
-projektory Hella Black
-kpl. elektrycznych i podgrzewanych lusterek
-4x elektryczne szyby wraz z modułem komfortu
-BBS RS 001
-Nowe zawieszenie gwintowane na tył MTS
Plany:
Oj jest tego sporo co wpadnie czy sie zmieni będe pisał na bieżąco.
Coś sie przypomni to dopisze jeszcze lub dodam zdjęcia ale na spręzynach -20 mm mam tylko 3 ostatnie zdjęcia.
Pozdrawiam wszystkich przeglądających
Jako ,że mam się uczyć to postanowiłem przedstawić tutaj swoje auto. Po kradzieży mojego Golfa III czułem się jak bez ręki , wiec musiałem coś kupić , wiadomo budżet studencki nie pozwalał na wariacje wiec wybór był prosty B3. I oto one:
Suche dane na początek:
MODEL: Passat GL 35i Variant, rok 1991
SILNIK: 1.8 (RP) b+g
MOC: 90KM
MODY POD MASKA: brak
ZAWIESZENIE: Seria
UKLAD HAMULCOWY: Seria
KOLA: Stal + alu dekle od Golfa Mk3 w wersji Joker ale są i oryginalne kołpaki
NADWOZIE: Ogólnie dobry stan, poprzedni właściciel robił jakieś zaprawki które za rok zrobi sie profi zeby śladu nie było , ale narazie rudej nie widac
WNETRZE: wersja wyposażenia GL- , minus bo z GL'a ma welurowy środek i zderzaki w kolorze
AUDIO: 2x10cm w podszybiu i radio beta od audi , palny są na coś ambitniejszego
Zdjęcia auta po zakupie :
Sierpień 2010 :
Aktualny wygląd auta:
Maj 2011r.
Zmiany:
Zewnętrzne:
- Koła z Golfa III
- Smoked lamp + ori ciemny kierunek
- Boczne dymione FER z Golfa III
- Tył ori całe czarne lampy (TRESER? ale nie mają nigdzie tego napisu wytłocznego)
- Znaczki w czarny mat
- Przód sprężyny z Golfa -20mm ori VW
- Naprawa kratki i hokeja w zderzaku.
- Dystans na tyle 10 mm.
- Zaciski i bębny pomalowane na czarny półmat
- CB zakładane tylko na trasę Dom-Studia
Wewnątrz:
- Ori skórzana kierownica
- Skórzana rączka ręcznego
- Wymiana mieszka
- Słoneczniki z B4
- Wymiana połamanej ramki na około radia (przy okazji wymiany nagrzewnicy)
Zdjęcia:
Zebrane graty nie założone bo czekają na montaż/odnowienie :
-projektory Hella Black
-kpl. elektrycznych i podgrzewanych lusterek
-4x elektryczne szyby wraz z modułem komfortu
-BBS RS 001
-Nowe zawieszenie gwintowane na tył MTS
Plany:
Oj jest tego sporo co wpadnie czy sie zmieni będe pisał na bieżąco.
Coś sie przypomni to dopisze jeszcze lub dodam zdjęcia ale na spręzynach -20 mm mam tylko 3 ostatnie zdjęcia.
Pozdrawiam wszystkich przeglądających
Ostatnio zmieniony śr maja 18, 2011 12:38 przez konrad141, łącznie zmieniany 1 raz.
Piasek pisze: Ale po tym jak kumpla ojciec zapłacił 12 tyś zł za sportowego gołębia który nie wrócił z pierwszego lotu - nic mnie już nie zdziwi.
Konrad poświęciłeś troszkę czasu na paska, wygląda lepiej niż zaraz po kupnie...
Teraz tylko gleba i RS-y załóż i pasek już się wyróżniać będzie na drodze... pzd
Teraz tylko gleba i RS-y załóż i pasek już się wyróżniać będzie na drodze... pzd
VW Golf II 1.8 => Volvo V40 1.9TD+=> VW Bora TDI VW Passat b5 2,8 syncro
- konrad141
- Forum Master
- Kontakt:
Kupiłem bez wycieraczki, i jej nie będzie tylko taką zaślepke musze zorganizować ori i ją zaspawać i pomalować a lampy mas zna spinki - banalnie sie je rozkłada i składa
Piasek pisze: Ale po tym jak kumpla ojciec zapłacił 12 tyś zł za sportowego gołębia który nie wrócił z pierwszego lotu - nic mnie już nie zdziwi.
Świetnie pasują lampy do koloru budy!!
Dawaj go najniżej jak się da, b3 w kombiaku pieknie na glebie wyglądają
viewtopic.php?f=87&t=592196 NAJTAŃSZY PROJEKT W POLSCE!! 1500 PLN PROJEKT!!
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/
viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/
viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio
- konrad141
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Passat B3 Variant by konrad141
belcho99 pisze:O tym jak bardzo przydaje się ta wycieraczka przekonasz się w zime przy dłuższej trasie podczas opadów sniegu oraz podczas jazdy w deszczu, szczególnie nocą.
A co do tylnych lamp to takie jak twoje to kiedyś widziałem na allegro ale pojedyncze sztuki, treser ma inny kolor i na lampie przy przycisku otwierania klapy jest duży napis treser a arriva ma lampy po prostu ciemne ale bardziej w stronę czarnych niż bordowych, co do projektorów to jak dla mnie golf na projektorach wygląda jak najbardziej ok natomiast passat fatalnie, zaskoczony wytrzeszcz.
Mam auto od sierpnia i w zime jak smigałem dom - łdz, jakoś nie ubolewałem nad jej brakiem wiec jest zbędna
Projektory , dla mnie są do b3 najlepsze no ale wiadomo kwestia gustu, jeżeli chodzi o tylne lampy te są niby całe czarne... a takich konkretnych czarnych nie ma, miałem i arrivy igóry tych lamp są takie same , ale tamte nawet na auto nie trafiły
Mam tylko takie słabe zdjęcie na nich bo jak robiłem smokeda to założyłem na chwile.
No jak bedzie gwnt założony to bedzie nisko na tyle na ile pozwoli wjazd na podwórko :] A pozatym bede powoli obniżał bo nauczyć się jazdy na glebie też trzeba :]tochu pisze:Świetnie pasują lampy do koloru budy!!
- jayson
- DIESEL Inside
- Kontakt:
Bardzo ładny B3 wygląda na szczególnie zadbaną sztukę projektory na przodzie i dymione tylne pasują mu jak ulał, zdecydowanie najlepszy zestaw do tego auta uważam
no autko prezentuje się konkretnie jeszcze gleba BBS i będzie dobrze
Mój parch cały opis str 1.[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3783755#3783755[/url]
- konrad141
- Forum Master
- Kontakt:
Dzięki
RS wskoczy dopiero jak będzie miał 8 i 9 J szerokości i będzie odnowiony gruntownie a to jak wiadomo kosztuje sporo $$$ ale powoli do celu
RS wskoczy dopiero jak będzie miał 8 i 9 J szerokości i będzie odnowiony gruntownie a to jak wiadomo kosztuje sporo $$$ ale powoli do celu
no i to najważniejsze powoli do celu
Mój parch cały opis str 1.[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3783755#3783755[/url]
- jayson
- DIESEL Inside
- Kontakt:
- rudy
- Łowca rarytasów :-)
- Kontakt:
Widać że dobry nabytek się trafił
będzie jak trzeba na glebie i BBS'ach
Powodzenia w modach i może kiedyś wpadnę tam do was na spota jakiegoś
będzie jak trzeba na glebie i BBS'ach
Powodzenia w modach i może kiedyś wpadnę tam do was na spota jakiegoś
MK3 Variant ROLLING STONES almost "Yachting" ??
Parę części na sell >>http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/GSsf/<<
Parę części na sell >>http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/GSsf/<<
Świetny Passat się szykuje Naprawdę bardzo podoba mi się lakier, i szeroka stal, serduszka srebrne byłaby tu idealna
- konrad141
- Forum Master
- Kontakt:
Dzięki Poki co mam dużo do zrobienia w nim żeby to wszystko doprowadzić do ładu (wizualnie + technicznie) ale jak już sie ogarnie to chyba będzie stal , bo poprostu marzy mi się ona już od x czasu , jak jeszcze golfa miałem , baza już jest nawet - nie sprzedała sie , z dołka finansowego wyskoczyłem wiec coś się zadziała jak nie z tym:
To z tym :
Wiadomo ta druga opcja bardziej kosztowna i nie wiem czy konfigurację jaką chce mieć w nich 8 i 9 J osiągne na za rok ale sie zobaczy
Poki co cisza w temacie , czasami cos kupie co sie trafi po taniości ale to sie pokaże jak już zamotnowane będzie
To z tym :
Wiadomo ta druga opcja bardziej kosztowna i nie wiem czy konfigurację jaką chce mieć w nich 8 i 9 J osiągne na za rok ale sie zobaczy
Poki co cisza w temacie , czasami cos kupie co sie trafi po taniości ale to sie pokaże jak już zamotnowane będzie
- konrad141
- Forum Master
- Kontakt:
Siemka
Sprzedam swój środek czyli ori wnętrze GL z 91 roku , ciemny welur z boczkami pod elektrykę I ciemne projektory też mam na sprzedaż
Niedawno w aucie zagosciła pełna elektryka tj. 4x szyby z modułem komfortu oraz elektryczne i podgrzewane lustra teraz w drodze jest środek też welur ale z vr exclusive kubełki z boczkami skórzanymi a do tego przód podgrzewany Kupiłem też gwint używke jakieś złomostwo po taniości przód weitec tył supersport jak przyjdzie to sie okaże czy cos będzie z neigo czy nie
Pozdrawiam
Sprzedam swój środek czyli ori wnętrze GL z 91 roku , ciemny welur z boczkami pod elektrykę I ciemne projektory też mam na sprzedaż
Niedawno w aucie zagosciła pełna elektryka tj. 4x szyby z modułem komfortu oraz elektryczne i podgrzewane lustra teraz w drodze jest środek też welur ale z vr exclusive kubełki z boczkami skórzanymi a do tego przód podgrzewany Kupiłem też gwint używke jakieś złomostwo po taniości przód weitec tył supersport jak przyjdzie to sie okaże czy cos będzie z neigo czy nie
Pozdrawiam