Polo 6N by dzienciol
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
Polo 6N by dzienciol
Witam !
Polo zostało kupione jakoś w Lipcu 2008r. Jest to mój pierwszy samochód więc jestem zadowolony tak czy siak.
Ogólne informacje na temat samochodu :
Model :6N
Silnik : 1.6 (75PS)
Rok produkcji : 1997
Przebieg : 115000
Wyposażenie :
*Elektryczne Szyby
*Elektryczne Lusterka (podgrzewane)
*Klimatyzacja
*Szyberdach
*ABS
*2 poduszki powietrzne
*Parktronic
jak i zdjęcie jak wyglądał kilka dni po załatwianiu formalności :
wiadomo jak to po kupnie samochodu , wszystkie pieniądze poszły na auto , a ja starałem sie tylko żeby zawsze był czysty , i tak do końca roku 2008 jeździłem tak samo wyglądającym Vw , marząc tylko aby wyglądał mniej więcej tak jak ten :
Na początku 2009 roku , znajomy dał mi namiar na felgi o których marzyłem , nie były to co prawda BBS RS , ale RMY też mi sie podobały.
Postanowilismy pojechać , zobaczyć no i skończyło się że wracałem z Oleśnicy z kompletem felg BBS RM w oryginalnym stanie o szerokości 6,5J.
Felgi przywiozłem do domu , wymyłem , ranty wyczyściłęm , ale postanowiłem że zrobie z nimi coś innego , pomaluje w jakiś dziwny kolor , do głowy wpadało wiele myśli na sekundę , może ZIELONE , CZERWONE , POMARAŃCZOWE , tak naprawdę kolor wybrałem na miejscu gdy oddawałem je do malowania. Po 3 dniach odebrałem je i byłem mega zaskoczony :
efekt był mega
już za chwile postanowiłem oddać plastikowe śruby do zakładu w którym nakładają chrom bądź srebro na plastikowe elementy , no i :
było już coraz lepiej.
Póżniej kupiłem ranty 2' na tył , skręciłem koła i zrobiłem pierwszą przymiarkę :
po której stwierdziłem że koła lekko wystają
Nie załamując się i stwierdzając że kiedyś coś się z tym zrobi , skręciłem przód i założyłem kołą na auto . Przednie felgi miały niestety nadal szerokość 6,5J bo brakło kasy na rant
Mając wolną chwile pobawiłem się również w taksówkarza
W międzyczasie zszedłem na złą drogę z ala lexusami na tyle , no ale nie było ich za jakiś czas
Po kilku dniach , nie wytrzymałem , udało się namotać hajsu i kupiłem ranty na przód. Zastanawiałem się nad 1,5j , ale jakoś wyszło że przyszłą do mnie paczuszka z 2j rantami na przód , szybkie rozkręcanie , skręcanie , zakładanie i wyglądało to tak :
Pożniej przyszłą pora na coś również ważnego , i w moje ręce wpadł nowy gwint TA TECHNIX :
Niestety nie mogłem zbytnio go skręcić , bo tarło , ale jakoś i z tym daliśmy sobie rade
Po jakimś czasie nudziło mi się i spróbowałem swoich sił w polerce :
Do polo trafiły natomiast lampy z 6N2 :
Z pomocą mojego znajomego fotografa , zrobiliśmy naprawde dobre foto Polówce , które do dziś mi się podoba :
Później przyszedł czas na dekielki w kolor :
W okresie wakacyjnym postanowiłem pojechać ze znajomym na Zlot do Gliwic :
A chyba po miesiącu czasu do Niemiec na Tuning De Lux :
Nadszedł styczeń 2010 , auto poszło do blacharza - lakiernika , na kuracje odmładzającą .
W planach byłą klapa tył Japan , przód na gładko , i nowe reperaturki z tyłu , wypchnięte pod BBSy - i tak się stało
Fotki zaraz po założeniu kół na lato :
Potem nadarzyła się okazja na jakąś sesje ze znajomym z Wrocławia :
Później oczywiście trzeba było ustawić gwint :
No i dwa dni temu założone lampy home made na BiXenonie , no i fotki z wczorajszego wypadu do Bielawy
Polo zostało kupione jakoś w Lipcu 2008r. Jest to mój pierwszy samochód więc jestem zadowolony tak czy siak.
Ogólne informacje na temat samochodu :
Model :6N
Silnik : 1.6 (75PS)
Rok produkcji : 1997
Przebieg : 115000
Wyposażenie :
*Elektryczne Szyby
*Elektryczne Lusterka (podgrzewane)
*Klimatyzacja
*Szyberdach
*ABS
*2 poduszki powietrzne
*Parktronic
jak i zdjęcie jak wyglądał kilka dni po załatwianiu formalności :
wiadomo jak to po kupnie samochodu , wszystkie pieniądze poszły na auto , a ja starałem sie tylko żeby zawsze był czysty , i tak do końca roku 2008 jeździłem tak samo wyglądającym Vw , marząc tylko aby wyglądał mniej więcej tak jak ten :
Na początku 2009 roku , znajomy dał mi namiar na felgi o których marzyłem , nie były to co prawda BBS RS , ale RMY też mi sie podobały.
Postanowilismy pojechać , zobaczyć no i skończyło się że wracałem z Oleśnicy z kompletem felg BBS RM w oryginalnym stanie o szerokości 6,5J.
Felgi przywiozłem do domu , wymyłem , ranty wyczyściłęm , ale postanowiłem że zrobie z nimi coś innego , pomaluje w jakiś dziwny kolor , do głowy wpadało wiele myśli na sekundę , może ZIELONE , CZERWONE , POMARAŃCZOWE , tak naprawdę kolor wybrałem na miejscu gdy oddawałem je do malowania. Po 3 dniach odebrałem je i byłem mega zaskoczony :
efekt był mega
już za chwile postanowiłem oddać plastikowe śruby do zakładu w którym nakładają chrom bądź srebro na plastikowe elementy , no i :
było już coraz lepiej.
Póżniej kupiłem ranty 2' na tył , skręciłem koła i zrobiłem pierwszą przymiarkę :
po której stwierdziłem że koła lekko wystają
Nie załamując się i stwierdzając że kiedyś coś się z tym zrobi , skręciłem przód i założyłem kołą na auto . Przednie felgi miały niestety nadal szerokość 6,5J bo brakło kasy na rant
Mając wolną chwile pobawiłem się również w taksówkarza
W międzyczasie zszedłem na złą drogę z ala lexusami na tyle , no ale nie było ich za jakiś czas
Po kilku dniach , nie wytrzymałem , udało się namotać hajsu i kupiłem ranty na przód. Zastanawiałem się nad 1,5j , ale jakoś wyszło że przyszłą do mnie paczuszka z 2j rantami na przód , szybkie rozkręcanie , skręcanie , zakładanie i wyglądało to tak :
Pożniej przyszłą pora na coś również ważnego , i w moje ręce wpadł nowy gwint TA TECHNIX :
Niestety nie mogłem zbytnio go skręcić , bo tarło , ale jakoś i z tym daliśmy sobie rade
Po jakimś czasie nudziło mi się i spróbowałem swoich sił w polerce :
Do polo trafiły natomiast lampy z 6N2 :
Z pomocą mojego znajomego fotografa , zrobiliśmy naprawde dobre foto Polówce , które do dziś mi się podoba :
Później przyszedł czas na dekielki w kolor :
W okresie wakacyjnym postanowiłem pojechać ze znajomym na Zlot do Gliwic :
A chyba po miesiącu czasu do Niemiec na Tuning De Lux :
Nadszedł styczeń 2010 , auto poszło do blacharza - lakiernika , na kuracje odmładzającą .
W planach byłą klapa tył Japan , przód na gładko , i nowe reperaturki z tyłu , wypchnięte pod BBSy - i tak się stało
Fotki zaraz po założeniu kół na lato :
Potem nadarzyła się okazja na jakąś sesje ze znajomym z Wrocławia :
Później oczywiście trzeba było ustawić gwint :
No i dwa dni temu założone lampy home made na BiXenonie , no i fotki z wczorajszego wypadu do Bielawy
bardzo fajne auto efekt końcowy naprawdę robi spore wrażenie duży plus za fajną fotorelacje na której widać jak autko się fajnie zmieniało.Powodzenia w dalszych modach
czerwone jest szybsze...! mój BYŁY karaVWanik:) viewtopic.php?p=2452282#2452282
kolejny karawan...viewtopic.php?f=91&t=442626
kolejny karawan...viewtopic.php?f=91&t=442626
widzialem na zywo w Rothenburgu i naprawde robi wrazenie ! a jak car audio :>
http://www.TuningShirts.pl - sklep z koszulkami tuningowymi !
- kler_b
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Piękna Polóweczka, tylko pozazdrościć, już wygląda zadowalająco jak dla mnie, ciekawe co jeszcze zawita na aucie, powodzenia
VW Polo: viewtopic.php?p=3964687#3964687" onclick="window.open(this.href);return false;
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
kozak polo szkoda że nie ajv ale i tak robi robotę:-)
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
-
- VR6 Rulezzz
- Auto: Passat B4 VR6
- Silnik: AAA
- Kontakt:
Polo 6N by dzienciol
wczoraj widziny w Mielnie pieknie sie prezentuje polóweczka
aktualnie: Passat B6 HL, Passat B4 VR6
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
Polo 6N by dzienciol
z czerwonym środkiem felg..trafiłeś idealne, fajnie się gryzie z zółtkiem
!Nowe oryginalne części VAG!
Historie serwisowe VAG
Historie serwisowe VAG
Re: Polo 6N by dzienciol
zgadza się , trzeba było troszkę odpocząćkepasa pisze:wczoraj widziny w Mielnie pieknie sie prezentuje polóweczka
aktualnie próbuję sprzedać auto , jak się nie uda będziemy myśleć co dalej
pzdr !