Chciałem się ze wszystkimi przywitać i przedstawić mojego pasia Jestem Tomasz i może niektórzy kojharzą mnie z www.forum.vw-passat.pl lub www.oldpassats.com Szczupakiem jeżdżę od 12 maja tamtego roku i razem zrobiliśmy coś koło 20000 km i jak narazie spisuje się super
Poszukiwania szczupaka trwały kilka miesięcy, zacząłem szukanie zanim miałem jeszcze do końca odłożoną kasę. Warunki były 2: kombi i koniecznie , najlepiej z silnikiem TD, ale to nie był warunek konieczny. Na allegro wisiał jeden butelkowa zieleń metalic, kombi wersja GT wiec oryginalne alu, relingi, fajne wnętrze i wogóle bajer Zastanawiałem i szukałem kogos kto ze mna pojedzie auto obejrzeć. Niestety nie było łatwo i po miesiącu stwierdziłem, jadę sam. Zadzwoniłem do komisu, autko stało nadal, więc powiedziałem, ze wstępnie przyjezdżam pojutrze. Zadzwoniłem jeszcze dla pewności z rana i niestety okazało się ze szczupak poszedł dzień wcześniej, jakaż była moja rozpacz Na drugi dzień dostałem PW od kolegi z forum vw-passat.pl ze w Chodziezy jest do sprzedania B2 od kobiety etc. Odrazu zadzwoniłem zapytałem i poprosiłem o zdjecia. Właścicielka za kilka godzin zrobiła fotki, przesłała mailem, gdy tylko je zobaczyłem odrazu oddzwoniłem, wstępnie zaklepałem autko i umówiłem się na najbliższy możliwy termin na oglądanie autka - pamiętam dokładnie 12 maj Powiem szczerze, ze na autach bardzo sie nie znam, więc szukałem kogoś kto ma jakieś pojecie i pojechałby ze mna auto obejrzeć... Niestety jakoś chetnych nie było, a ja nie chciałem stracić kolejnej okazji. Szybka ustawka z kolega i koleżanką i postanowione - w niedziele 11 maja wieczorem koło 20 wsiadamy w pociag, jedziemy z Krakowa do Poznania, w Poznaniu przesiadka i stamtad juz prosto do Chodziezy gdzie z dworca odbierze nas właścicielka. Jak postanowiliśmy tak zrobiliśmy. Troszke zmęczenie i zczochrani prawie 12 godzinną podróżą dotarliśmy do Chodzieży poczekaliśmy chwilke i zaraz podjechała do nas kobieta czerwonym passacikiem B2. Decyzję podjalem szybko, krótkie oględziny autka, przejażdzka i decyzja - biorę je. Podpisalismu umowe, właścicelka była troszkę zdenerwowana i tyrzęsły się jej troszkę ręce z powodu sprzedania swojego ukochanego autka. Szybki kurs do banku wybrac pieniadze, tankowanie i kierunek Kraków. W domku byliśmy koło godzinki 24 szczupak dojechał cało, odwiozłem znajomych do domu, zaprakowałem samochód i poszedłem spać. Ryzykowałem trochę jadąc po 24letni samochód sam, kupujac go nie znajać się... Zakupu nie żałuję, choć jak wspomniałem wcześniej nie znałem się na aucie i niestety okazało się, ze zawieszenie jest wyrypane całkowicie, heh fajnie buja... Ale wreszcie po roku czasu udało mi się odłożyć kasę i szczupak w tym miechu jedzie do mechasa Zawiecha zostaje seria bo szczupaczkiem jeżdże na codzień, oprósz nowych amorków, spręzyn, poduch pod silnikiem, tulei tylnej belki itp. szczupak dostanie oryginalne felgi BBS AVUS, które było montowane w passacie GT.
Teraz o samym samochodzie...
Troszkę danych technicznych...
Rok produkcji: 1984
Silnik: 1,6D
Moc: 54 KM
Kolor: czerwony ( Masrat G6 )
Rodzaj nadwozia: kombi
Wyposażenie... Autko jest w wersji CL, więc środek jest beżowy, poza tym niewiele, ale...
- dzielona tylna kanapa
- roleta bagażnika
- hak
- radio Sony + zmieniarka
I w sumie chyba nic więcej
Chcę aby autko było 100% oryginał, jednak narazie zajmuję sie mechaniką A później będe jeszcze bardziej go dopieszczał i chuchał. W tym miechu będą aluski i myślę nad polerowanymi aluminiowymi relingami które wiszą nad łózkiem... A za kilka lat, jak tylko odłożę kasę planuję zrobić w nim kapitalny remont blacharski i położyć nowy lakier Chciałbym też wtedy przy nim troszkę pomodzić, czyli przerobić na model sprzed liftingu, czyli wąskie zderzaki z dwoma chrom paskami, spryskiwacze reflektorów, chrom ramki wokół szyb etc.
A tutaj kilka moich ulubionych fotek
Więcej fotek znajdziecie tutaj -> http://picasaweb.google.pl/szczupakos
I zapraszam na stronkę którą stworzyłem i forum www.oldpassats.com
Pozdrawiam
Tomasz
Passat B2 Variant CL 1985 ;)
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, jhosef, Stalu, VIP
-
- Nowicjusz
Passat B2 Variant CL 1985 ;)
Ostatnio zmieniony wt lip 07, 2009 15:54 przez tomasz krk, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
jarekcg pisze:ładny klasyk a jakieś felgi w najbliższym czasie będą
Tak jak pisałem wcześniej, będą standardowe alu, w tej chwili się polerują, mianowicie BBS Avus Oczywiscie marzeniem są BBSki z rancikiem, ale wiadomo kasa... A z avuskami trafiła się okazja, bo miała byś stal, poprostu potrzeboałem prostych felg, a znajomy akurat sprzedawał te alu po cenie stali bo troszkę zmęczone były
Flega ok, ale zawias będzioe robił się w ten weekend, ale zostaje seria... Autyem smigam na codzień, więc byłoby nie wygodnie i mówice co chcecie ale gleba wpływa na nadowzie, mimo rozpórek etc. ... Moze jak będe miał jakieś auto do śmigania na codzień, a szczupak będzie na weekendy, owszem Ale narazie zostaje seriakostia pisze:dobre zadbane autko widziałbym tu cultową felgę i niski zawiasik
Tomasz
-
- Nowicjusz
Środek oczywisćie, ze codziennie Nie był jeszcze prany od kupna, wiec jak założę relingi, to muszę się umówić na czyszczenia A co do gleby, mi też się podba, ale narazie jak pisałem wyżej zostaje seria...jarekcg pisze:tomasz krk, ale np 40/40 to już jakie efekt a prawie nie ma wpływu na stan auta (nie przycierasz kołami i nie urywasz miski olejowej ) środek masz taki czyściutki na co dzień czy tylko do zdjęć hehe pozdro
Tomasz
-
- Nowicjusz