MK4 Pytanie dot. wydechu przelotowego.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
nie ruszaj nic tylko wywal kata a odrazu dzwięk się poprawi będzie troszkę głośniejszy ale efekt jak dla mnie fajny,no i minimalny wzrost mocy
SPRZEDAM RADIO GAMMA V + ODTWARZACZ CD STAN BDB + kostka na wyjście do wzmacniacza
Sprzedam Tanio : BRA Golf IV Boczki czarne bez elektryki 5d stan idealny
Myślę że tak zresztą ja mam taką u siebie kupiłem na alledrogo za 7zł właśnie taką jak mówisz
SPRZEDAM RADIO GAMMA V + ODTWARZACZ CD STAN BDB + kostka na wyjście do wzmacniacza
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie sadze zeby bylo to odczuwalnelisten222 pisze:Po tych dwóch zabiegach czyli kat out, EGR out będzie odczuwalny minimalnie lepszy bucik?
-
- Forum Master
- Kontakt:
a ja mysle wlasnie ze da i to dosc odczuwalnie , zaslepiajac EGR nie tracisz spalin ktore podniosa szybciej turbnie , + fakt ze powietrze nie bedzie grzane w dolocie i pchanie nagaru... , a Kat to ... , zatkaj sobie usta gazą jak wypuszacz powietrze i powiedz jakie bedziesz mial wrazenia.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
czarodziej6969 nie zgadzam się z tobą, sam to u siebie robiłem i muszę powiedzieć że jest lepiej wiadomo że rakieta się nie zrobiła ale kilka km więcej
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Poki co ja tylko wywalilem kata i nie zauwazylem roznicy. Jezeli ktos usunie kata i razem zaslepi egr byc moze poczuje roznice. Napewno jest przyrost mocy, dla przykladu podam bmw e46 M47 D20TU gdzie samochody ktore mialy usuniete klapki z kolektora (ktore defakto blokuja troche powietrza) i usuniety kat, uzyskuja po programie wieksze przyrosty mocy i momentu niz auta ktore tego zabiegu nie mialy. Najwazniejsze zeby odczucia byly obiektywne
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie trzeba, ale ja bym pojechal zeby momentu dac wiecej z okazji nowego sprzeglalisten222 pisze:Czarodziej nie wiesz czy po zabiegach kat out, egr out i sprzęgło G60 trzeba będzie podjechać na korektę programu czy auto samo z siebie odetchnie?
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
z fusów nie wróze, zapytaj jakiegos tunera napewno lepiej wie co mozna z tym zdzialac
mam td-ka i po tym jak wyciety został kat. odczucie było od dolu lepiej ciagnie i ogólnie odczucie jest lepszego zycia silnika jest i heh odgłos turbiny przy max doladowania slyszalny bardziej na wiosne wrzucam przelot.listen222 pisze:Po tych dwóch zabiegach czyli kat out
moje mk3 AAZ+ -120 na rsl
viewtopic.php?p=4030824#4030824" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?p=4030824#4030824" onclick="window.open(this.href);return false;
A jak tam odczucia dzwiękowe?
Ostatnio zmieniony śr sty 11, 2012 17:56 przez W&M-PITER, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Master
- Kontakt:
To co zrobiles ujawnilo by sie przy wiekszych modach. Napewno zysklaes ,ale nie wiecej jak 5-8KM i z 20NM.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: MK4 Pytanie dot. wydechu przelotowego.
co to za teorie? powiedz jaki Ty masz kod silnika u siebie? w asz po programie to by sie sprawdzilo, ale w slabszych motorach nie widze sensulisten222 pisze:Teraz zabiorę się za IC centralny tylko nie wiem czy ori turbina to wytrzyma...
He he dobre.Widac poprawe jak sie softa robi.Jaki dzwiek??? Przejedz sie turbo benzyna.W dizlu to sie slucha muzyki.
Kupcie sobie jeszcze magnetyzer bedzie kiolejne 10km.
Kupcie sobie jeszcze magnetyzer bedzie kiolejne 10km.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
- czarodziej6969
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
slaww, nie wiem do kogo pijesz, ja pisalem o FMIC w asz. Co do dzwieku to szalu nie maslaww pisze:He he dobre.Widac poprawe jak sie softa robi.Jaki dzwiek???