zamulający SB
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
zamulający SB
kupiłem ostatnio golfa 1.6 SB z tego co właściciel mi powiedział to znajduje sie tam turbo garet t4 , która pompuje według wskaźnika do 1.6 bara, zawór upustowy też widziałem, że jest zamontowany i bodajże podniesiona dawka paliwa. Po pierwszej przejażdzce wszystko oki. Zaczęłem się zastanawiac dlaczego tak szybko biegi się kończą, nie mam obrotomierza dopiero zamierzam zamontować, ale wydaję mi się, że gdy mam 3-3.5 tys. obrotów turbina pompuje maks i juz samochód nie chce jechać, zastanawiam się czy to może być wina wydechu, moze trzeba zrobić przelotowy, dopiero zaczynam przygode z dieslami więc nie za abrdzo łapie wszystko, a nie ma mi kto pomóc...
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
??guaja pisze:garet t4
zrób foto
to Ci powiedział czy to widzisz na wskaźniku ??guaja pisze:która pompuje według wskaźnika do 1.6 bara,
chodzi Ci o MBC ?guaja pisze:zawór upustowy też widziałem, że jest zamontowany
oznaczenie skrzyni ??guaja pisze:Zaczęłem się zastanawiac dlaczego tak szybko biegi się kończą,
jeśli masz kata to moze zamulaćguaja pisze:zastanawiam się czy to może być wina wydechu,
no może troche nie jestem przyzwyczajony do diesla, ale widziałem jak SB seryjny jeździ i lekko modzony, i dlatego mi cos nie pasowało, bo na 5 biegu 170 licznikowe spokojnie osiagam ale 2 kończy się w granicach 50 3 90 i 4 120-130 i moge więcej tylko drogi koniec, bede musiał chyba kata wyciąć tylko nie wiem co zamiast kata czy struminice czy zwykłą rure, napewno lepiej byłoby gdybym miał obrotek wtedy, może by sie wyjasniło pare spraw ale narazie nie widziałem nic na sprzedaż.