Jakie mocniejsze sprzęgło
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
Jakie mocniejsze sprzęgło
Witam, czeka mnie wymiana sprzęgła i zastanawiam sie czy nie założyć czegoś mocniejszego, silnik jest po chipie i ma narazie 115ps/280Nm ale będzie więcej około 130ps, i może zabezpieczyć sie i założyć coś mocniejszego. Nie wiem czy dobrze kojarze ale 2.0 16v 150Ps ma chyba to samo sprzęgło co w 1z (228mm) i skoro ono wytrzymuje taką moc to może założyć standard? Co radzicie?
Marką bedzie chyba Sachs albo Valeo może Luk.
Marką bedzie chyba Sachs albo Valeo może Luk.
Ostatnio zmieniony wt wrz 18, 2007 16:44 przez janek822, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
Sprzeglo od 1Z mysle powinno wytrzymac 150 KM, a moze nawet ciut wiecej. Tak wiec jak nie planujesz modyfikacji pow. 150 KM to laduj standard, a jak planujesz wiecej to sprzeglo z dociskiem od VR6
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
taniej to bedzie zrobic u Radzikowskiego http://www.sprzegla.com/
[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
wydaje mi sie że za dużo problemów kupowania na odległość czy nawet fatygowania sie tam i to jeszcze za takie pieniądze, seria powinna wytrzymać 140 koni a jesli bede robił większe mody to pare tysiaków na nie bedzie potrzebne a wten czas i na sprzęgło sie znajdzie kasa o ile to seryjne by padło.co nie powiedziane że nie wytrzyma 170ps.
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
A więc tak sprzęgło już jest wybór padł na LUKa, i racją jest jak mechenior powiedział że katalogi lubią oszukiwać, jak sie okazało to do 1Z są trzy rodzają, różnią sie grubością docisku i czymś tam jeszcze. Z wymianą 590zł.
Ale teraz to sie dopiero jeździ pedał moge nacisnąć jednym palcem, ładnie rusza, nie szarpie i co najw nie ślizga, dopiero teraz odczułem jego moc, do 170km/h ciągnie prawie równo no może do 140 troszke szybciej
Ale teraz to sie dopiero jeździ pedał moge nacisnąć jednym palcem, ładnie rusza, nie szarpie i co najw nie ślizga, dopiero teraz odczułem jego moc, do 170km/h ciągnie prawie równo no może do 140 troszke szybciej
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
- Turbonalepa
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam.
Na wstępie przepraszam za mały odkop, ale nie chciałem nowego tematu o tym samym zakładać.
W niedalekiej przyszłości planuje zmienic w swoim 1Z wtryski i suszarkę, a co za tym idzie także FMIC no i soft na koniec. Licze na jakieś 140 - 150 KM i gdzieś 320 - 350 Nm i w związku z tym mam pytanie:
Czy ktoś jest w stanie trochę dokładniej oszacować ile powinno wytrzymać seryjne sprzęgło 1Z zakładając, że nic mu nie dolega??
Pytam bo jeżeli jest szansa, że się podda to najpierw sprzęgło od VR-a założe a potem mody.
Pozdrawiam.
Na wstępie przepraszam za mały odkop, ale nie chciałem nowego tematu o tym samym zakładać.
W niedalekiej przyszłości planuje zmienic w swoim 1Z wtryski i suszarkę, a co za tym idzie także FMIC no i soft na koniec. Licze na jakieś 140 - 150 KM i gdzieś 320 - 350 Nm i w związku z tym mam pytanie:
Czy ktoś jest w stanie trochę dokładniej oszacować ile powinno wytrzymać seryjne sprzęgło 1Z zakładając, że nic mu nie dolega??
Pytam bo jeżeli jest szansa, że się podda to najpierw sprzęgło od VR-a założe a potem mody.
Pozdrawiam.
ile wytrzyma sprzęgło od 1z
Ja w swoim 1z założyłem wtryski 210ki od 2,5 TDI 140koni +chip ok. 130koni i sprzęgło seryjne nie wydala ślizga na 3, 4, i 5tym biegu jak da mu się ognia do spodu wiec zamówiłem sprzęgło od VR6 VALEO jak przyjdzie to założe i zobacze jaki będzie efekt. Czy ktoś już montował to sprzęgło od VR6 w 1z? i jakie ma wrażenia z jazdy?