Katalizator OUT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- KeepeR
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Katalizator out
wesol skoro polecaja dane zakłady bo tam dobrze regeneruja a w innym miejscu gorzej to chyba można zrobić keipsko lub dobrze... ale ja sie nie znam mechanik kazał regenerować bo mi turbo zassało olej i silnik padł wiec tak zrobiłem a tu teraz się dowiaduje że turbo mi coś nawala ehh...
W kazdym razie dzieki za rady, sprobuje się jakos do tego dostać i oblukac ew. podjade do kogos zeby mi wszystko sprawdzil ;/
Dzisiaj jeszcze testowałem i dopiero po rozgrzaniu do 90* słychać ten świst z wydechu, dodam że dzwiek jest ciągły... zaobserwowałem jeszcze coś takiego jakby przez chwilke delikatnie obroty się zminiły.
U kolegi 2 strony wczesniej świszczy z wydechu szczegolnie po odpaleniu auta a u mnie dopiero po rozgrzaniu silnika skad ta roznica ?
W kazdym razie dzieki za rady, sprobuje się jakos do tego dostać i oblukac ew. podjade do kogos zeby mi wszystko sprawdzil ;/
Dzisiaj jeszcze testowałem i dopiero po rozgrzaniu do 90* słychać ten świst z wydechu, dodam że dzwiek jest ciągły... zaobserwowałem jeszcze coś takiego jakby przez chwilke delikatnie obroty się zminiły.
U kolegi 2 strony wczesniej świszczy z wydechu szczegolnie po odpaleniu auta a u mnie dopiero po rozgrzaniu silnika skad ta roznica ?
Katalizator out
Ej koledzy mam kata z golfa IV 1.9 TDi 110 ps tylko nie wiem jak go wycenic POMOCY
oznaczenie
02817 8EA H
JD - 28110
oznaczenie
02817 8EA H
JD - 28110
Katalizator out
janda777, wystaw na allegro od 1zł i obserwuj .
Rynek sam wie, jaka cena jest odpowiednia za daną rzecz, tymbardziej w katach aktualnie
Edit:
Pany potrzebuję pomocy .
Otóż wstępnie umówiłem się na wycięcie kata i tu pytanie:
Wstawiać chcą normalną rurkę, potrzyma to długo i nie będzie problemu czy bawić się w nierdzewkę ?
2 pytanie - w zakładzie powiedzieli mi, żeby strumiennice ładować, bo na samej rurze to będzie chodził jak "polonez",
pierwsze słyszę... mają rację ?
W skrócie - jak najlepiej rozstać się z katem krok po kroku ?
Dość pilne, bo termin mam na czwartek
Rynek sam wie, jaka cena jest odpowiednia za daną rzecz, tymbardziej w katach aktualnie
Edit:
Pany potrzebuję pomocy .
Otóż wstępnie umówiłem się na wycięcie kata i tu pytanie:
Wstawiać chcą normalną rurkę, potrzyma to długo i nie będzie problemu czy bawić się w nierdzewkę ?
2 pytanie - w zakładzie powiedzieli mi, żeby strumiennice ładować, bo na samej rurze to będzie chodził jak "polonez",
pierwsze słyszę... mają rację ?
W skrócie - jak najlepiej rozstać się z katem krok po kroku ?
Dość pilne, bo termin mam na czwartek
Katalizator out
Kolego powiem ci tak ja u siebie wyciełem I wspawałem rure 55 grubościenną ;P bo disel to disel gorące spalinki ma to trzeba taka rure zeby ci sie nie przepaliła za miesiąc . A co do tego że jest głośniejszy i bedzie dymił to pierdoły ludzie gadają ja wyciełem i ani nie dymi ani nie jest głośny . Jedynie co mam to jak wciskam sprzęgło przy zmianie biegu to słysze taki fajny świst od turbo
Tak wiec kolego śmiało tnij i wspawuj rurę . A tak wogle to strumienice są do benzyniaków
Tak wiec kolego śmiało tnij i wspawuj rurę . A tak wogle to strumienice są do benzyniaków
Re: Katalizator out
Od razu wydali mi się dziwni xDjanda777 pisze:[...] A tak wogle to strumienice są do benzyniaków
Dlatego byłem w paru miejscach pytać
Dzięki wielkie za info Kolego !
To muszę dopytać co mi tam mieli zamiar wspawać...
zapewne jakąś zwykłą, cienką...
Sam kupowałeś rurę czy zakład wszystko załatwiał ?
Ps. powiedzieli za robociznę + rurę 80zł, chyba nie dużo, nie ?
Katalizator out
Rure miałem swoją Nie wiem jak u ciebie w okolicy ale u nas to biorą 30 - 40 zł za spawanie tłumika , tyle że mi kumpel spawał bo migomatu nie mam w domu tylko zwykła spawarkę . Ja zapłaciłem 30 zl + moja rura . A i nie daj sie w hu... zrobić i zabierz im kata
- Paviarotti
- Lord GTI
Katalizator out
U mnie znajomy mechanik wziął 30zł za wspawanie tłumika przelotowego (oczywiście tłumik mój).
A ostatnio pogoniłem kata z AXRa, za 690zł poszedł
A ostatnio pogoniłem kata z AXRa, za 690zł poszedł
- michaltrzebnica
- Ma gadane
Katalizator out
u mnie w AJM po wycieciu kata ani nie zaczął dymić ani nie jest głosniejszy,troszeczke bardziej czuc spaliny przy dlugim staniu w miejscu albo cofaniu - jedyny minus. Jak ktos wyzej napisał przyjemny dzwiek sie wytwarza przy zmianie biegu jeszcze cieplego kata sprzedalem znajomemu za 650 zl
Katalizator out
KeepeR, ponad rok temu wycinałem kata, i od tamtej pory mi "poświstuje" - czasem na tyle głośno że słychać to przy wyłączonym radiu i nawiewie w środku samochodu. Nie ma czym się przejmować
- KeepeR
- Ma gadane
- Auto: VW Golf IV
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Katalizator out
Shmatan powoli tez dochodze do takiego wniosku, auto chodzi dobrze i nic niepokojącego się nie dzieje, po zimie i tak zmieniam turbo na ASZ/ARL, zobaczymy czy świst pozostanie
W każdym razie dobrze widzieć że nie jestem odosobnionym przypadkiem.
W każdym razie dobrze widzieć że nie jestem odosobnionym przypadkiem.
Odp: Katalizator out
U mnie tez swiszcze, najfjniej slychac jak sie bieg redukuje i jak turbo dopiero wstaje Mysle czy tlumika nie wyciac, tylko nie wiem jak z przegladem bedzie.
Wykładziny obiektowe i wycieraczki https://wykladziny-warszawa.pl/ zapraszam
Katalizator out
Dorzucę swoje 3gr Jestem już tydzień po wycięciu katalizatora w podkręconym 1Z (Przebieg silnika ~380kkm, ile ma kat nie wiadomo) i moje odczucia są takie, że dźwięk jak najbardziej na +, większy moment od dołu odczuwalny i tak samo na górze > 4krpm ma jeszcze chęci Same superlatywy, także nic tylko wycinać
VW Golf MK3 TDI Pink Floyd 1Z++ 125KM/300Nm ---> VW Golf MK4 TDI Highline ARL (194KM 433Nm) Stage ---> ARL + GTB2060VKLR (247KM 508Nm) Stage ---> ARL + GTB2265VKLR + HF100 + Świątek + Big FMIC + Straight Pipe 3" = 320KM, 650Nm Stage: ---> Pewnie autokasacja
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=559688
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=559688