Temat z wymianą mapsensora widzę ze jest w archwiwum ,pisze w tym poście przepraszam ale nie chce zakładać osobnego tem .
Czy po wymianie map sensora w ARL-u na taki sam tylko nowy trzeba go adoptowac wagiem ?? no po wymianie auto chodzi jak muł nie chce wchodzic na obroty . Zmienilem z powrotem na stary I jest ok
MK4 AJM 115KM wstawienie mocniejszej turbinki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Wymiana mapa w AJM na taki jak w ARL czy wymiana w ARLu na taki jak byl czyli 051C 3 barowy na nowy poprostu?? Nic si enei adaptuje. Wymieniac mozesz calymi peczkami jak cos.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Re: MK4 AJM 115KM wstawienie mocniejszej turbinki
Tak w ARL u zmiana orginal na orginal końcówka kodu 051C tak jak podajesz . To ciekawe czemu zmiana na nowy powoduje takie zmułowacenie a na starym chodzi ok . Ppstanowilem kupić nowy bo mam błąd czujnika doładowania więc zacząłem od wymiany przewodów podcisnienia i map sensora . Ale wymianą na nowy czujnik jeszcze pogorszylo bo bardzo długo wczodzi na obroty i nie ma mocy . Więc wróciłem do starego czujnika i przynajmniej chodzi . Wchodzi prawidłowo na obroty i chce jechać .[/quotePrzemula pisze:wesol pisze:Wymiana mapa w AJM na taki jak w ARL czy wymiana w ARLu na taki jak byl czyli 051C 3 barowy na nowy poprostu?? Nic si enei adaptuje. Wymieniac mozesz calymi peczkami jak cos.
Czujnik ma takie same oznaczenia niby .org Bosh wyglądają identycznie więc nie wiem czemu takie pogorszenie po jego montażu
musi byc uszkodzony poprostu. Uzywke kupisz na allegro za 5-10 zl juz nawet. nie czeto sie psuja z autopsji. Blad czujnika moze byc wywolany problemem w istalacji albo pomyliles ze blad ten to od przeladowania niedoladowania. Patrz jakie wartosci pokazuje map w blokach. Czyli jakie widzi cisnienie atmosferyczne i te doladowania czyli w kolektorze. Nawet w tescie suszary jak sie przelacza doaldowania z on na off czy przechodzi z okolo 900 na 1100 mBar. ewentualnei zapodaj jakeigos loga dynamiczengo z 010 i 011.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to