Sound Golf IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Sound Golf IV
Dzięki za odp
Pytam bo nie wiem jak to jest... a sprawdzają chyba normalnie chociaż porównania nie mam ;p

Sound Golf IV
Teraz dźwięk jest Boski
Tłumik końcowy wywalony
Kat wybebeszony już wcześniej
EGR zaślepiony. Ssak wyczyszczony 

Sound Golf IV
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &start=672
Tu wrzuciłem kilka filmików z YT. Nie są moje ale są podobne. I u mnie nic nie kopci
Tu wrzuciłem kilka filmików z YT. Nie są moje ale są podobne. I u mnie nic nie kopci

Re: Sound Golf IV
Jak to rozumieć że dasz końcowy przelotowy? Czyli nie masz teraz wogóle końcowego? Też chce troche zrobic wydech bardziej głośny i sam juz nie wiem czy ze środkwym sie bawic czy z końcowym. Z końcowym chyba mniej roboty. Chciałbym zeby wygląd ten puchy końcowej był oryginalny. Kata nie mamxxx9191 pisze:na koncu mam sama rure zagieta w doł ale bede dawał tłumik przelotowy ale nie wiem gdzie kupic

mkII http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=557727" onclick="window.open(this.href);return false;
mkIV http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=502105" onclick="window.open(this.href);return false;
Sprzedam szeroką stal serduszka 15" 4x100/ 7.5j i 8j
Sound Golf IV
Mam wyciętego u siebie kata i planuję jeszcze wywalic tłumik końcowy. Czy wystarczy to, żeby osiągnąc taki efekt jak na filmiku ?
Średnica tej rurki, którą bym wstawił zamiast tłumika na końcu bardzo ma znaczenie ?
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Sound Golf IV
miskieusz, a co, chory ? 
Znajomy tak ma w a3 zrobione i jęczy prawie identycznie, jak jakaś zarzynana świnia.
I spodobało mi się to. Podczas jazdy przy zmianie biegów fajnie to słychac. 

Znajomy tak ma w a3 zrobione i jęczy prawie identycznie, jak jakaś zarzynana świnia.

Sound Golf IV
Chcę się poradzić . Bede wywalał w swoim ARL MK IV kata i zamierzam na tym nie skończyć lecz środkowy wywalić i zrobić przelotke w sensie kawałek rury czy jak sądzicie jakis tłumnik środkowy przelotowy ??? a skończyć na końcowym przelotowym np z proexa czy to nie będzie jakaś przesada . Bo chciałbym uzyskać fajny głos ale by znów nie wył nie wiadomo jak . ???
Sound Golf IV
Koj@K no efekt dzwięku interesujący tylko jak go uzyskać ?? wiesz już coś może . Idzie wiosna to chce ruszyć coś w tym temacie i zacząć modyfikacje . Kto wie czy na tym filmiku odtatni tłumnik jest zgrzebany w sensie przelot czy oryg .
Sound Golf IV
Tam jest zrobione wszystko przelotowo, bez tłumików. Mam już końcowy tłumik do modzenia, teraz tylko czasu trochę i zobaczymy co to wyjdzie. 

Sound Golf IV
aha , ok dzięki za info , ja też bede coś modził jak się zrobi ciepło . Kata sprzedam a zauważyłem że sporo można wziaść , kupie końcowy proexa jakąś ladną dwururke , bebechy out , i będziemy widzieć co i jak .
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Sound Golf IV
Mi osobiście podoba się dźwięk na przelotowym wydechu w chwili gdy VNT zbija ciśnienie i spaliny walą w wydech, hardcore prawdziwy jak w autach WRC, każdy się ogląda co się dzieje, natomiast denerwuje mnie ten dźwięk przy zmianie biegów nawet przy 2000rpm gdy silnik schodzi z obrotów, do blow-off w benzynie dźwięk tego upustu ma się nijak. Nie wiem do czego to porównać, w naturze ten dźwięk chyba nie występuje, jakby coś dużego i wirującego spadało z nieba
W sumie to chyba kwestia turbiny na poprzedniej było ciszej, w BS 11 cały komin aż się trzęsie gdy spaliny walą tylko w komin i maxymalnie bassowe chrapanie słychać z wydechu. Tylko to jęczenie mnie drażni w miejskiej jeździe przy zmianie biegów ale to kwestia tłumika na końcu, szkoda mi go zmienić bo jest ładny i fajnie brzmi ale w trasie powyżej 140 jest bangladesz w kabinie, nawet przy mocnym audio jest uciążliwy ten wydech. Jak chcę posłuchać turbiny i silnika to muszę szybę opuścić i trochę mi się to z wiejskim tjunem kojarzy ale co tam, coś jest w tych silnikach i lepszych szybko nie zbudują już nigdy.