Montaż pompy wtryskowej 11mm do silnika ASV.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Oj tam oj tam. miałem korpus nieciekawy, pompka nieciekawa. seryjny od 90 konnego dlatego się wszystko bruździło do tego tłoczek przestawiacza miał mega otwór. Teraz jest inna pompa i wszystko lata jak trza po zmianie wysterowania. Wykres jest już poprawiony z dołu. zmieniam wydech z 55 na 65 i na pewno wyjdzie więcej kuniów niż wyżej.
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Re: Montaż pompy wtryskowej 11mm do silnika ASV.
to juz nie te predkosci ze mozna sobie fonem krecic jak sie rozpedza od 0-200. Jak zapłacę mandaty to nakręcę może jakiś filmik Zresztą mam wrażenie że powyżej 3000 obr na 11mm i poniżej 2.0 bara dużo sie nie zwojuje.arwam pisze:JABcok20, nawet jak zmienię wrtyski to z Tobą nie staje przynajmniej aż większe turbo jakieś wleci od K24-7000 i pompa od T4 lub LT, jak zmienię korby, turbo, i pompę to wtedy myślę że będę z tobą miał jakieś szanse bo puki co MK1 biędzie o jakieś 300-350kg lżejsze niż moje coupe,
może jakiś filmik albo chociaż czasy jakie to w tej "puszce" robi
odpręż motor, to na serio pomaga, nieco urwie dołu, i może poddymiaćz rana szczególnie w zimie ale w wysokich obrotach czy w ogóle jak już osiągniesz zadane doładowanie w okolicach 2.0 bara to pomoże, silnik ma mniejsze straty własne na sprężanie.JABcok20 pisze: Zresztą mam wrażenie że powyżej 3000 obr na 11mm i poniżej 2.0 bara dużo sie nie zwojuje.
ale z drugiej strony ciekawe jest to że jest ostatnio parę projektów TDI VP z momentami w okolicach 400-450Nm ale w większości moc zatrzymuje się w okolicach 210KM
ja chyba za rok spróbuję zabawy z TD uzbrojonym w elektronikę.
Ja mam uszczelke z jednym otworem dobrana do wystawania tłoków. dobrałem tak dlatego bo autko na codzień miało być, nie wiedziałem że apetyt pójdzie w górę... Zamiast odprężać będę chyba rozwiercał na 2.0 ale nie wiem skąd uszczelkę wyczarować... Gdzieś wyczytałem że robią takie mody ale jest właśnie problem z uszczelką. Od benzyny też chyba prbolem dobrać.
-
- Forum Master
- Kontakt:
Napisz jaki tam masz sprzet, bo ze 11 z reni to wiemy a reszta? No i wydech seria 55
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
no jak to co za sprzęt?
ma silnik, koła, zderzaki, kierownice
a na poważnie duże turbo, wtryski i pompa, oraz IC to dobra recepta na sporą moc,
zresztą jak będzie chciał to sam powie, ale widać że osoba która rozumie w czym rzecz jest sama w stanie sobie wygenerować w miarę dobre parametry.
ma silnik, koła, zderzaki, kierownice
a na poważnie duże turbo, wtryski i pompa, oraz IC to dobra recepta na sporą moc,
zresztą jak będzie chciał to sam powie, ale widać że osoba która rozumie w czym rzecz jest sama w stanie sobie wygenerować w miarę dobre parametry.
Re: Odp: Montaż pompy wtryskowej 11mm do silnika ASV.
Panowie korzystajac z tematu pozwole sobie zapytac czy jesli do swojego afn-a zaloze pompe przerobiona na 11 bedzie odczuwalna wieksza moc? Czy na seryjnych gratach nie bedzie różnicy?
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
będzie różnica, szczególnie w dolnych obrotach, z tym że pojawi sie dym
Pytam poniewaz moja pompa sie powoli konczy a za regeneracje calej krzykneli mi 1000zl a znajomy ma wlasnie 11 za 1000zl z montarzem rowniez po regeneracji na nowej glowicy. Mial ja zalozona w galaxy i twierdzil ze szedl jak wsciekly i dlatego nie wiem co robic... a mocno bedzoe kopcil?
wystarczy skorygować położeniem nastawnika, i można śmigać, nie będzie ściany dymu, ale przy bucie do podłogi będą spaliny widoczne.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
moment z dołu sie poprawi. mocy nie przybędzie. nie ma sensu nawet korekty robić. dymić nie będzie jak teraz nie dymi. przynajmniej u mnie tak było
jak masz inną falę to wtedy w górze kąt wtrsyku się rozjeżdża, falę musisz mieć taką , pod jaką sterownik ma mapy,caro86wlkp pisze:moment z dołu sie poprawi. mocy nie przybędzie
w przypadku AFN'a DE 110
Mozesz troche jasniej?
jak masz AFN to zostaw falę taką jak ma AFN, jeśli inną to trzeba soft, poprawiać i mapę wgrywać kąta wtrysku od takiego silnika z jakiego pochodzi fala.