[mk4]ALH na dopingu - jakie osiągi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ALH na wtryskach ASV to spokojnie okolice 135KM i 300NM lapiesz jak motor fabryke trzyma. Jezdzi to przyzwoicie ale do 2.0 TDI 170KM to raczej nie podskoczy..zwlaszcza pod wzgledem elastycznosci
Na moje wsadzaj 216...o wiele lepiej rozpylaja.
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
Mierzyłem kiedys elastycznośc miedzy passatem B6 2,0TDI 170KM na PDF a moim i była identyczny ale słyszałem ze 170KM na pompkach i z PDF żadko trzymaja te 170KM po przebiegu 80 tys km i trzeba czyscic ultradzwiekami , poza tym elastyczność katalogowa od 60-100km/h w Pasku wynosi 6,8s ( ale wchodzą tu w grę także przełozenia ) . Miałem okazję odbyc jazde próbna Skoda Octavia 2010r 170KM na CR i wg mnie przepaśc miedzy Paskiem B6 z 2008r na PD ale po przebiegu 80 tys km - cos w tym musi być.rob555 pisze:ALH na wtryskach ASV to spokojnie okolice 135KM i 300NM lapiesz jak motor fabryke trzyma. Jezdzi to przyzwoicie ale do 2.0 TDI 170KM to raczej nie podskoczy..zwlaszcza pod wzgledem elastycznosci
Ostatnio zmieniony sob kwie 03, 2010 15:48 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 4 razy.
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
ale to chyba na zajączka se prezent zrobiłeś takimi opowieściami. bo niecałe 140 km i 300 nm to nie jest jakiś potwór. u mnie sie dzieją takie rzeczy ale mam prawie 200. i opony mniejsze.PinkFloyd pisze:1 gaz do deski stoi w miejscu, 2 bieg gaz do deski w czasie jazdy poniżej 40km/h i koła i ciagnie cały czas na piskui robi się biało ( brak ASR ) a z mniejsza iloscią gazu wynik nie prawdziwy- wina max moment przy 1850 obr dlatego do 2500 tys obr gaz do połowy musz e opanowac to programem uciąc trochę paliwa z dołu bo dwumas nie wytrzyma Poza tym limiter obr musze miec w głowie wkreca sie do 5 tys obr jak benzynkaphanteon pisze:Tzn?PinkFloyd pisze:i wyniki nie sa adekwatne do tego co powinno być
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
A tam - znasz sie Nie mniej tez nie rozumiem co autor mial na mysli, bo u mnie tez wiecej niz u niego nie rozumiem pojecia "brak trakcji".Cinek pisze:ale to chyba na zajączka se prezent zrobiłeś takimi opowieściami. bo niecałe 140 km i 300 nm to nie jest jakiś potwór. u mnie sie dzieją takie rzeczy ale mam prawie 200. i opony mniejsze.
Widocznie tuner poustawial wsio "na pale" zamiast wszystko ladnie rozciagnac, lacznie z zakresem dzialania pedalu gazu.
aaa to przepraszam, nie na czasie jestem trochezaprzal pisze:Cinek, teraz brak trakcji w modzie jak kola przy 140km lekko popiskuja to juz "brak trakcji"
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T