U mnie ponad 5tyś km zrobione, a pompa chodzi jak chodziła po zamontowaniu. Chyba sie nic nie dzieję, przynajmniej nie słyszę (właśnie, jaki ew. odgłos niedomagającej/mającej problemy pompy jest ? - jakieś klepanie na sucho, brak mocy ? cieżkie odpalanie ? większe spalanie ? nic więcej mi do głowy nie przychodzi...arwam pisze:spawacz pisze:Robiles rozwiert org. dekielkow jak robiles to ile, czy dawales z TDI? Ale wiesz ze oprocz timingu i govera mozesz pobawac sie ogranicznikiem dawki w glowiczce - chodzi o te sprezynki
zastosowałem dekielki od TDI po obydwóch stronach przestawiacza i sprężynę od TDI.
sprężynki w głowiczce to nie żaden ogranicznik tylko zapewniają one to żeby podaczas pracy nie było żadnych luzów w układzie regulacji dawki.
najczęściej pompa rozlatuje się przy przebiegu do 1kkm ale to w przypadku kiedy tłoczek jest tylko trochę za bardzo wciskany w głowiczkę a czasami jest tak że tłoko-rozdzielacz już na starcie się uszkodzi mimo że podaje paliwo i silnik pracuje to nie może uzyskać parametrów.RSRoss pisze:zakładając czarny scenariusz niedopasowania, to zmielenie pompy jest kwestią dziesiątek, setek, czy tysiecy km ?
Pytam, bo niewiadomo ile Byku tego sprzedal i czy wszystkie zestawy sa spasowane. Mi do dziś nie chce zwrócić pieniędzy za sam zestaw a co dopiero gdyby kogos spotkala taka awaria o ktorej piszecie, masakra...
a prawdopodobnie wypowie się tu ktoś kto przypadkiem do mnie trafił ( awaria) a wcześniej zakupił zestaw u byka. pech chciał że pompa sięw mak mu rozleciała nie daleko mnie jak wróci znów do kraju to sądzę że zrobi bykowi nie złą rozp***chę