AXR zmiana turbosprężarki i pompowtrysków
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Cześć
Mam Golfa 1.9 TDI AXR z chip'em na 130KM teraz chciałbym więcej i pytanie czy jeśli wsadzę turbo od asz i większe wtryski to już na tym programie będzie odczuwalna większa moc czy będzie poprostu to samo i nie obędzie się bez zmiany programu w kompie?
Mam Golfa 1.9 TDI AXR z chip'em na 130KM teraz chciałbym więcej i pytanie czy jeśli wsadzę turbo od asz i większe wtryski to już na tym programie będzie odczuwalna większa moc czy będzie poprostu to samo i nie obędzie się bez zmiany programu w kompie?
Jest dym jest moc
W skrócie i generalnie upraszczając temat, co jednak zapobiegłoby powstawaniu wielu zapytań na forum: zmiany mechaniczne = zmiana softu.
Re: AXR zmiana turbosprężarki i pompowtrysków
W jaką moc celujesz bo żeby osiągnąć okolice 170km i 360Nm nie potrzeba wymieniać pompowtrysków wystarczy sama turbosprężarka.
program niestety musisz edytować żeby wykorzystać nowy osprzęt.
program niestety musisz edytować żeby wykorzystać nowy osprzęt.
https://www.facebook.com/jarolchiptuning
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
tel. 505-123-250
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
tel. 505-123-250
- Jing
- Użytkownik
- Auto: Audi A4
- Silnik: AVF
Kubaa941, Ja mam kolego AXR i Mam turbo od ASZ + IC + G60 i mam 159/365 bezdymnie i bezpiecznie. Dla ASZ 160/170 ps to górna granica z własnego doświadczenia wiem że warto montować już większe turbo niż ASZ. Pakuj odrazu CAHA albo coś co dmuchnie granice 200ps.
Pierwsze jazdy jak miałem autko wystrojone to myślałem że jestem królem prędkości po jakimś czasie się przyzwyczaiłem i sam szukam czegoś mocniejszego.
Pierwsze jazdy jak miałem autko wystrojone to myślałem że jestem królem prędkości po jakimś czasie się przyzwyczaiłem i sam szukam czegoś mocniejszego.
Quattro - AVF
dzięki za podpowiedź tak właśnie z 170 chciałbym mieć. Turbo od asz będę miał za jakieś drobne więc to mnie skłoniło do wymiany na takie sprzęgło wrzucę od vr6 bo różnica miedzy g60 a vr6 jest 50zł chyba,pod 200 koni to już się boje stroić ten silnik i mi dym nie przeszkadza, im go więcej tym bardziej mi się podoba . Orientuje się ktoś ile takie edytowanie programu na ten nowy osprzęt będzie kosztować?
Jest dym jest moc
- .:MECENAS:.
- d/s wyjątkowych
- Kontakt:
A powiecie mi gdzie dostane turbine GTB22 lub cos większego? Silnik jak powyżej...
- speedi93
- Mały gagatek
- Auto: Golf IV
- Silnik: ALH+
- Kontakt:
Re: AXR zmiana turbosprężarki i pompowtrysków
Ktoś ostatnio w dziale giełda wystawiał
Wysłane z mojego ZenFone'a 2 przy użyciu Tapatalk
Wysłane z mojego ZenFone'a 2 przy użyciu Tapatalk
ALH + GTB17 + FMIC + WZM230 + 107J = 194HP 397Nm