No i oczywiście razem z tym kołem drugie koło, zintegrowane z wałkiem (2A na rys.). Ale skrzyni syncro nigdy nie robiłem, więc niech wypowie się ktoś, kto miał nią do czynienia.

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Niestety nie. Ale można spróbować roznitować i skręcić z nowym przełożeniem.bozo pisze:nie da się przerobić zwykłej na syncro.
http://www.doppel-wobber.de/forum/Infor ... riebe.html" onclick="window.open(this.href);return false;fill89 pisze:Witam odgrzeję trochę temat. Czy da radę dowiedzieć się jakie mam przełożenia 4 i 5 biegu w skrzyni 2y
Ja w mojej skrzyni mam V bieg z 4T i 100km/h osiągam właśnie przy około 2500obr/min. jest to przełożenie 0,75.- był to celowy zabieg aby na autostradzie silnik nie dostawał po tyłku i zmalało spalanie.fill89 pisze:Witam odgrzeję trochę temat. Czy da radę dowiedzieć się jakie mam przełożenia 4 i 5 biegu w skrzyni 2y gdy 100km/h na 4 osiągam przy 3000 obr/min a na 5 przy 2400 obr/min Jedyna rzecz jaką wiem to że skrzynia była remontowana. Zastanawiam się bo już mam lekkie koło zamachowe i na 1,2,3 będzie to fajnie jechało tylko gdy wrzucę 4 to może być mega dół
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Mam jeszcze skrzynię AUG i na 99% będę z niej przekładał IV bieg a V oczywiście zostawieherbiasty pisze:Ja w mojej skrzyni mam V bieg z 4T i 100km/h osiągam właśnie przy około 2500obr/min. jest to przełożenie 0,75.- był to celowy zabieg aby na autostradzie silnik nie dostawał po tyłku i zmalało spalanie.fill89 pisze:Witam odgrzeję trochę temat. Czy da radę dowiedzieć się jakie mam przełożenia 4 i 5 biegu w skrzyni 2y gdy 100km/h na 4 osiągam przy 3000 obr/min a na 5 przy 2400 obr/min Jedyna rzecz jaką wiem to że skrzynia była remontowana. Zastanawiam się bo już mam lekkie koło zamachowe i na 1,2,3 będzie to fajnie jechało tylko gdy wrzucę 4 to może być mega dół
Czyli u Ciebie ktoś wymienił przełożenia, seryjnie w 2Y 95km/h powinieneś mieć właśnie przy 3000obr/min. -Oczywiscie na GPS bo licznik moze pokazać 90km/h i 110
Przy obecnych przełożeniach IV i V biegu niestety będzie muł no chyba że masz 300KM i doładowanie
U mnie jest tak, że na pierwszysch 4 biegach wskazówka leci do góry aż pod 200km/h bez zadyszki, wbijam V bieg i auto przyspiesza o 5km/h na ponad kilometr przebytej drogi.
Dlatego V bieg mógł byś zostawić dla ekonomii, bo IV przydało by sie wymienić, a w zasadzie IV bieg to jest chyba przełożona twoja piątka.
Czyli, na oko Twoje przełożenia:
-IV bieg- około 0,9
-V bieg- około 0,75
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości