Katalog turbosprężarek - Online! Tu dyskutujemy o turbinach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
no jesli juz jest podlane na maxa to mysle ze turbo ASZ wystarczy i powinno pare kuców przybyć. W takiej sytuacji nawet jak dasz turbo od 2.7 tdi to mocy za wielkiej nie uzyskasz. Powietrze nei daje mocy. Sam sie o tym przekonalem na wlasnej skurze. ze 10 koni przybedzie wiecej nie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
Witam czy ktoś może wypowiedzieć się o turbinie gt1549s ? Pochodzi xantia II(98-01) xara, peugeot 306 i 406? Ktoś coś słyszał czy coś ?
Ponoć pasuje do 1z bez większych przeróbek itp
Ponoć pasuje do 1z bez większych przeróbek itp
Witam szanowne grono profesorskie! Chciałbym odświeżyć nieco temat i przedstawić Wam moją sytuację. Jako że jestem nowy na forum proszę o wyrozumiałość i cierpliwość. Mianowicie. Od pewnego czasu noszę się z zamiarem wprowadzenia kilku istotnych modów w swojej maszynowni. Konkretnie motor ATD. Jako że kilka dni temu wysypała mi się suszarka nie mogę już ze swoimi zamiarami dłużej zwlekać. Zacznijmy od tego czy w wyżej wspomnianym motorze konkretniejsze modyfikacje są w ogóle wskazane. Silnik ma już konkretny przebieg, aktualnie 270kkm, aczkolwiek do tej pory nie miałem z nim większych problemów. Nie kopci, nie spija oleju, mocy do wysypki turbiny też mu nie brakowało (relatywnie... ;P). Co radzicie? Chciałbym zacząć od zmiany turbiny z racji zaistniałej sytuacji. Natomiast w dalszej kolejności (w drugiej połowie roku, jeśli fundusze pozwolą) pod skalpel poszedłby wydajniejszy IC i ewentualnie pompki. Radźcie co robić bo jestem w kropce i bije się z myślami...
Re: Katalog turbosprężarek - Online! Tu dyskutujemy o turbin
Zacznij od tego co było powodem zgonu i go usuń.subito pisze: Jako że kilka dni temu wysypała mi się suszarka
Powered by www.g-lab.pl stage 1-140KM/320Nm , stage 2-150KM/340Nm ,stage 3-180KM/400Nm ,stage 4-200KM/410Nm
Next step :Volvo S60 D5 185KM/400Nm stage 1 DPF out-210KM/500Nm.
Next step :Volvo S60 D5 185KM/400Nm stage 1 DPF out-210KM/500Nm.
- stefano189
- Gadatliwa bestia
subito pisze:Radźcie co robić bo jestem w kropce i bije się z myślami...
ile masz kasy na lochę, i ile kuni planujesz. Bez tego nawet nie ma co gadać.
Obligatoryjnie. Szkoda zarżnąć kolejne turbojaaano pisze:Zacznij od tego co było powodem zgonu i go usuń.
MK3 bon jovi TDI + FMIC + heble R32 + 280 mm rear + 216-tki + VKLR + kolektor SDI+ 051C + "11 mm"
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
WYNIK = --- PS / --- Nm
LINK do mojego mk3 --->> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=462883
Zapraszam --> https://www.facebook.com/asostefan" onclick="window.open(this.href);return false;
jaaano długa historia... i właściwie trochę żałosna... W skrócie zgniła grucha od podciśnienia. Przy próbie jej odkręcenia ukręciły się śruby co spowodowało konieczność rozebrania gorącej strony w celu rozwiercenia i nagwintowania nowych otworów. Niestety w trakcie zabiegu rozbiórki suszarki zauważyłem że puściła olej. Nie wiem co było powodem ale jestem pewien że wcześniej była sucha. Troche się nad nią naznęcałem w trakcie tej rozbiórki, więc nie wiem nawet czy nadaje się do regeneracji i czy ktoś ją w ogóle przyjmie w tym stanie. Z resztą tak jak mówiłem. Po wakacjach planowałem jej wymianę na większą (ARL?) ale w zaistniałej sytuacji jestem zmuszony przyspieszyć plany.
stefano189 póki co finanse mam ograniczone ale uciułam ile trzeba żeby ogarnąć kwestię jak to ująłeś "lochy" Nie mam innego wyjścia, potrzebuję samochodu na chodzie. Także chciałbym w tym momencie wrzucić turbo od ARL i tyle. Pytanie czy będzie to wszystko grało na ori IC i całej reszcie. I czy koniecznie MUSZĘ zrobić do tego od razu program, czy ewentualnie mógłbym tak chwile pojeździć. Do wydania mam jakieś 2k, a docelowa moc to między 150 a 180KM.
stefano189 póki co finanse mam ograniczone ale uciułam ile trzeba żeby ogarnąć kwestię jak to ująłeś "lochy" Nie mam innego wyjścia, potrzebuję samochodu na chodzie. Także chciałbym w tym momencie wrzucić turbo od ARL i tyle. Pytanie czy będzie to wszystko grało na ori IC i całej reszcie. I czy koniecznie MUSZĘ zrobić do tego od razu program, czy ewentualnie mógłbym tak chwile pojeździć. Do wydania mam jakieś 2k, a docelowa moc to między 150 a 180KM.
ładuj turbo od ASZ. I tak ci nie wyrobią ani pompki pod turbo ARL ani IC no i sprzeglo tez sie skonczy. ASZka bedzie w sam raz na to co planujesz.
To ze nie wyrobia wiem. Wszystko pojdzie do wymiany ale w dalszej przyszlosci. Dlatego pytanie czy nie lepiej jednak wziac ARLa i miec zapas niz wyciskac z ASZ ile sie da. Chcialbym Was jeszcze zapytac o jedno. Jest wiele opinii ze lepiej kupic uzywke niz regenerowany egzemplarz. Co o tym myslicie? No i jezeli juz to gdzie? Allegro? Czym sie kierowac przy zakupie?
no ale jesli bedziesz inwestowac to pamietaj z epompki to raczje nie kosztuja 500 zl a 1500 turbo ASZ kosztuje okolo 400-600 zl a ARL to tak ze 800-900 zl. Jesli chesz inwestowac jeszcze w sprzeglo i dwumas lub jednomas to robi sie juz wieksza kwota. Do tego dojda jeszcze rurki, kolanka i IC wiekszy. JEsli nie ruszasz pompowtryskow i sprzegla raczej tez nie i IC seria bo bez tych paru elementów nei masz co startowac to turbo ASZ bedzie mialo jeszcze zapas u ciebie.
Wole uzywke sprawna nie majstrowana tylko nie moze miec luzu ani podluznego ani poprzecznego. Zwlaszcza podluznego.
Wole uzywke sprawna nie majstrowana tylko nie moze miec luzu ani podluznego ani poprzecznego. Zwlaszcza podluznego.
jesli pytasz o obrot korasa wzgledem muszli goracej to tak mozna obrócic z tym ze nie bedzie pasowac potem ustawienie mocowania gruszki. Choc w sumie to tak pewnei trzeba bedzie cos modzic.
woj1ek, za 2 tys możesz mieć GTB20,22 po co się bawić w śmierdzące arl? Jak pompki zdrowe to spokojnie zrobisz 180KM z przyzwoitym dolem.
ibiza 1,9TDI ALH 275KM 480NM
oferuje GTB17,20,22 VZK,VL,VKLR, hybrydowe pompy wtryskowe
https://www.facebook.com/Fmotors-360556 ... 2/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;
oferuje GTB17,20,22 VZK,VL,VKLR, hybrydowe pompy wtryskowe
https://www.facebook.com/Fmotors-360556 ... 2/?fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Witam jaką turbinę najlepiej założyć do alh i zrobić softa bez zmiany wtrysków,I co bym potrzebował do zmiany Za podpowiedzi dziękuję
Piter
-
- Forum Master
- Kontakt:
Ori z ASZ lub KKK z sharana/alhambry 130km
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213