zmiana mapy golf v 1.9tdi BXE
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Witam! Jestem posiadaczem golfa V 1.9TDI 2006r o oznaczeniu silnika BXE.Podobno nie jest to rewelacyjny silnik a ja chciałbym zmienić mapę i zwiększyć moc ze 105KM na 130KM. Czy ktoś już robił to w golfie z tym oznaczeniem bo nie wiem czy ryzykować. Ponadto w ostatnim czasie zacząłem słyszeć dziwne "odgłosy dudnienia" w pobliżu filtra powietrza i ktoś powiedział mi że to może być wynik wytartej krzywki na wałku rozrządu i dlatego tym bardziej obawiam się modyfikacji. Proszę o pomoc i podpowiedź. Dziękuję!!;)
- Jing
- Użytkownik
- Auto: Audi A4
- Silnik: AVF
kolego, temat oklepany jak stara kobyla, ale tak od siebie dodam kuzynek robił program to wyszło cos w granicach 156 ps a tylko dla tego ze turbo Garret
Quattro - AVF
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Moj ojciec ma lekki soft i 133km i przejezdzil juz 3 lata .
Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts
Rewelacyjny nie jest ale tak naprawdę jedynym jego problemem są panewki...maciekandr pisze: Jestem posiadaczem golfa V 1.9TDI 2006r o oznaczeniu silnika BXE.Podobno nie jest to rewelacyjny silnik a ja chciałbym zmienić mapę i zwiększyć moc ze 105KM na 130KM. Czy ktoś już robił to w golfie z tym oznaczeniem bo nie wiem czy ryzykować
Zalecana ich kontrola i jeśli już klękają to wymiana, nie jest to droga zabawa coś ok 350zł całość...
A co do czipa bez problemu na 135-140Km i nic silnikowi nie dolega...