Witam
Jakis czas temu kupilam Golfa IV z silnikiem ALH. Tak mi sie cos wydawalo ze jak na 90KM to za bardzo w fotel wciska. W poniedzialek bylam na hamowni takiej na kolo i wyszlo 132KM 309Nm. Dzisiaj kolega mi zalatwil darmowy pomiar na takiej hamowni stacjonarnej. No wyszlo 139KM 315Nm. Ktory wynik jest batdziej realny? I skad te roznice?
Mysle zeby jeszcze gdzies jechac na hamownie i wtedy zobacze jaki bedzie wynik, jak bedzie jeszcze inny od tych dwoch poprzednich to najwyzej z tych 3 wynikow wyciagnac srednia
Dwie hamownie dwa wyniki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Dwie hamownie dwa wyniki
daniela, róznica wyników jest w granicach błędu pomiaru hamowni, poza tym wartości maksymalne to nie wszystko, liczy się przebieg krzywej mocy / momentu i wartości obrotów przy jakiej zostały osiagniete
jesli auto nie dymi i wszystko jest OK to pozostaje sie tylko cieszyc i uzytkowac auto
ps. witamy na forum
jesli auto nie dymi i wszystko jest OK to pozostaje sie tylko cieszyc i uzytkowac auto
ps. witamy na forum
Re: Dwie hamownie dwa wyniki
Auto nie dymi, przynajmniej ja w lusterku nie widze no to chyba dam sobie spokoj bo na kolejnej hamowni pewnie znowu troche inny wynik bedzie.
Dziekuje za rozjasnienie sprawy
Dziekuje za rozjasnienie sprawy
ALH: 139KM/311Nm
-
- Gadatliwa bestia
Dwie hamownie dwa wyniki
Czyli są wtryski od 110 plus soft co daje taki wynik. Sprawdzić czy turbo się wysteruje i lać i jeździć.