Montaż turbiny BRD do AFN\1Z awx...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
Ja dziś zakupiłem BRD Egr wywalam tak że poniedziałek pakuje BRD do AFN kto na pomorzu napisał by dobrego softa? bo obecny tuner coś mi nie odpowiada
Re: Montaż turbiny BRD do AFN\1Z awx...
http://www.tune-up.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;golfmk2AFN pisze: kto na pomorzu napisał by dobrego softa?
Powered by www.g-lab.pl stage 1-140KM/320Nm , stage 2-150KM/340Nm ,stage 3-180KM/400Nm ,stage 4-200KM/410Nm
Next step :Volvo S60 D5 185KM/400Nm stage 1 DPF out-210KM/500Nm.
Wybacz, nie jestem w stanie ci pomóc.Zostawienie EGR'a przy takich modach to dla mnie jest jak podświetlane LED/Chrom spryskiwacze szyb lub świecąca piłeczka na końcu anteny.laska1193 pisze:I jak pomoze ktos z tym Egr??
Generalnie tłumaczenie że "ma być i kropka" jest jak "nie bo nie",urządzonko jest z wszech miar zbędne,służy wyłącznie ekologicznym aspektom diesel'a.
Powered by www.g-lab.pl stage 1-140KM/320Nm , stage 2-150KM/340Nm ,stage 3-180KM/400Nm ,stage 4-200KM/410Nm
Turbinka BRD zamontowana.
Potwierdzam, że trzeba przespawać DP bo idzie pod innym kątem. Reszta była opisana przez kolegę kot743.
Wężyk podciśnienia kupiłem fi4mm i ładnie pasuje.
Nie jest nigdzie opisane ale ja dodatkowo dorobiłem podporę dla tej turbiny aby nie trzymała się tylko na kolektorze.
Szczerze to fajnie ta turbinka gwiżdże Podobno te turbiny BRD KKK się nie zapiekają ale jak macie opinie o tym to mile widziane.
Bardzo dziękuję za rozwianie wątpliwości jakie miałem przed montażem.
Potwierdzam, że trzeba przespawać DP bo idzie pod innym kątem. Reszta była opisana przez kolegę kot743.
Ja w swoim przypadku EGR zaślepiłem przy kolektorze i zaworze EGR. A dolot zrobiłem od turba do filtra powietrza ASZ/ARL. Dodam, że odma normalnie pasuje.montowałem dziś turbo BRD ogólnie zabawy jest z przespawaniem flanszy od wydechu trzeba trochę rury wyciąć i flansze wspawać pod innym kontem. Spływ oleju pasuje od AWX i innych co mają dzielone kolektory od turbo ja miałem od Passata b5 115km dopływ oleju pasuje ori wystarczy lekko go odchylić. Na wyjście z turbo di icka można nawet naciągnąć silikon 38mm. Kolektor od AWX pasuje bez problemowo. Jeszce muszle przekręcałem żeby wyjście z niej było w inną stronę wystarczy 4 śruby poluźnić i można uwstawić. W turbinie jest otwór do jakiegoś czujnika zaślepić go można śrubą od koła. Oryginalną rurę z co idzie z filtra powietrza do turbo zamieniłem silikonem z Passata AWX i wstawiłem kawałek rurki no i wejście na odmę zaślepiłem w tym silikonie a z silnika jest wyprowadzona na zewnątrz odma. Wężyk do gruszki powinien być większy niż do innych turbin ale mój wężyk silikonowy dałem rade naciągnąć na wejście na gruszce.
I to by było chyba na tyle.
Wężyk podciśnienia kupiłem fi4mm i ładnie pasuje.
Nie jest nigdzie opisane ale ja dodatkowo dorobiłem podporę dla tej turbiny aby nie trzymała się tylko na kolektorze.
Szczerze to fajnie ta turbinka gwiżdże Podobno te turbiny BRD KKK się nie zapiekają ale jak macie opinie o tym to mile widziane.
Bardzo dziękuję za rozwianie wątpliwości jakie miałem przed montażem.
Z innych for słyszałem właśnie że nie ma problemu z zapiekaniem się geometrii ja u siebie też nie zauważyłem i u kumpla w Passku AWX w którym też jest BRD też nie ma problemu z geometrią.
Sprzedam:
http://otomoto.pl/audi-a3-C36336724.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://otomoto.pl/audi-a3-C36336724.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czesc, pytanko do posiadaczy BRD - jaki fabryczny luz maja te turbiny? Ogladalem duzo uzywek i wszystkie miewaly oprocz poprzecznego luzu delikatny wzdluzny. Sprawdzane byly zdemontowane juz z auta. Nie wiem czy sie w taka pakowac czy szukac dalej.
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
Ja wzdłużnego nie miałem praktycznie a moje turbo to końcówka produkcji by Germany 140K.
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Praktycznie czyli jakis byl? A poprzecznego ile?
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
Elo, mam takie pytanie w BRDku z tego co się orientuje były dwa rodzaje turbin, jedna mechnicznie sterowana i jedna hydraulicznie którą muszę bądź jest bardziej wskazane kupić ? Jeśli się myle prosze walić w pysk .
Prosiłbym o podanie modelu turbiny, dzięki
Prosiłbym o podanie modelu turbiny, dzięki
Moc jest Bogiem,prędkość nałogiem,nitro zabawa a turbo podstawa
Było:
VW mk II 1.3
VW mk III 1.9 AAZ +
Vento 1.9 TDI 1z
VW mk II 1.6 TD SB +
Jest:
VW mk3 1.9 TDI 1Z
Było:
VW mk II 1.3
VW mk III 1.9 AAZ +
Vento 1.9 TDI 1z
VW mk II 1.6 TD SB +
Jest:
VW mk3 1.9 TDI 1Z
Numer turbosprężarki: 5303 988 0109
Model turbosprężarki: BV43
Marka samochodu: Audi
Model samochodu: A4 2.0 TDI (B7)
Typ Silnika: BRD / BVA
BĘDZIE TO PASOWAŁO ????? JEST TO TO ? i jak przerobić tą kostke która wchodzi do gruszki na normalne ??? w 1z
BĘDZIE TO PASOWAŁO ????? JEST TO TO ? i jak przerobić tą kostke która wchodzi do gruszki na normalne ??? w 1z
Moc jest Bogiem,prędkość nałogiem,nitro zabawa a turbo podstawa
Było:
VW mk II 1.3
VW mk III 1.9 AAZ +
Vento 1.9 TDI 1z
VW mk II 1.6 TD SB +
Jest:
VW mk3 1.9 TDI 1Z
Było:
VW mk II 1.3
VW mk III 1.9 AAZ +
Vento 1.9 TDI 1z
VW mk II 1.6 TD SB +
Jest:
VW mk3 1.9 TDI 1Z
-
- Nowicjusz
JohnyOne pisze:Numer turbosprężarki: 5303 988 0109
Musi pasować taką samą założyłem do AFN przerabiać kostke?? w BRD pod wejściem tej kostki w gruszce wychodzi krócieć na podciśnienie
Witam zamontowałem turbinę BRD do Passata b4 AFN , moje pytanie , czy oryginalna rura wychodząca prosto z Turbiny będzie wystarczająca i wyrobi ona jest dosyć wąska później się rozszerza ( celuje coś koło 180 km , 360nm ) chodzi mi o tą rurę co można połączyć redukcją z allegro .