Klekotający przegub (już trzeci) po zmianie na skrzynie EWT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam, mam problem z moim mkIV 1.9 TDI PD po zmianie skrzyni biegow z krotkiej euh na ewt po stronie kierowcy w ciagu jednego miesiąca załozyłem trzeci przegub wewnętrzny chwilę cisza i po kilku km już słychać znów uporczywe klekotanie w łókach, jak i w późniejszym czasie na wprost pytanie dlaczego? w skrzyni wycialem fragment żeby pasowała łapa, wisi wszystko dobrze na poduszkach, ale ewidentnie mu ciasno, skąd ten problem i co z tym zrobić ? oczywiscie kielichy pod przeguby zaadoptowałem ze starej skrzynki. Mial ktoś podobny problem ?
Choćbym Pędził Ciemną Doliną, Zła Się Nie Ulęknę Bo Halogen W Golfie MymTkwi
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
Diesel musi dymić ! A na gaz to kuchenki
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
Miałem ten sam problem tylko że ja mam jeszcze sytą glebę po założeniu tej skrzyni zjadłem 3 przeguby za 3 dni właśnie od strony kierowcy. Problem jest tego typu że półoś jest za długa i przegub chodzi w skrajnym położeniu i nie mieści się we flanszy dlatego go rozwala. Rozwiązanie jest jedno skrócenie pół osi o 1cm bo nie znajdziesz takie ori krótszej pół osi ja się oszukałem przewaliłem kilkanaście sztuk z golfów ibiz itp i lipa
poradziłem sobie inaczej póki co
Choćbym Pędził Ciemną Doliną, Zła Się Nie Ulęknę Bo Halogen W Golfie MymTkwi
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Mk4
- Silnik: AQP
wheels
właśnie u mnie po obniżeniu pojawiło się buczenie przy lekkim skręcie ale po stronie pasażera, wymieniłem łożyska i wewnetrzny przegub i teraz od nowa słychać jak by łożysko chuczało, ale przecież mam zrobione może 1 tys km i dziwnie to, może być za długa pół os i dociska przegub?
właśnie u mnie po obniżeniu pojawiło się buczenie przy lekkim skręcie ale po stronie pasażera, wymieniłem łożyska i wewnetrzny przegub i teraz od nowa słychać jak by łożysko chuczało, ale przecież mam zrobione może 1 tys km i dziwnie to, może być za długa pół os i dociska przegub?
moje mk4
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=538006" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=538006" onclick="window.open(this.href);return false;
szybkivw, to podziel się informacją jak.