1.9TDI AXR 101KM, swap pompowtryskow od 130stki.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam, niedlugo wracam z wysp do naszej Polski i mam okazje tanio kupic sprawdzone pompowtryski od wersji 130 konnej. I teraz pytanie, jakie beda zalety zamontowania takich wtryskow w moim seryjnym AXR? No i czy przybedzie troszke mocy?
PODPIS USUNIĘTY PRZEZ ADMINISTRATORA
-
- Gadatliwa bestia
Re: 1.9TDI AXR 101KM, swap pompowtryskow od 130stki.
To nie jest VP że po zmianie wtrysków będzie wszystko w miarę dobrze działało. Będą same problemy jeśli włożysz może się pojawić ciężkie odpalanie, większe spalanie, przeładowywanie turbo itd. Ogólnie bez korekty programu nie ma sensu zmieniać. Po 2 seryjne pompki AXR ogarniają temat 170-180km.
Na prawdę będzie az tak dużo problemów? W takim razie jak bedzie cenowo (plus minus dziesiąt złotych) wyglądała korekta programu? Wypytuje ponieważ te wtryski są w bardzo korzystnej cenie więc nawet jeśli włożenie ich do mojego auta bedzie wymagało zbyt dużego nakładu czasu i pieniędzy to wezmę te wtryski na handel. Więc prosiłbym was drodzy koledzy o radę:)
-
- Forum Master
- Kontakt:
nic nie bedzie , korekta by sie przydala , ale latac na takich BA mozna bezproblemowo, bedzie minimalnie poddymial, na AL bedzie minimlanie wiecej dymu, a palic napewno bedzie dobrze, bo jak porownasz czasy to bedziesz wiedzial OCB
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- Jing
- Użytkownik
- Auto: Audi A4
- Silnik: AVF
Jeżeli chodzi o korektę programu to rozumiem że już masz ? Z tego co zdążyłem się zorientować tuner po innym tunerze nie chce robic korekty tylko pisać na nowo program, korekty nie wiem w jakich kwotach są ale strojenia można juz wyłapać od 900zł albo i mniej. Jeżeli się mylę to prosze mnie poprawić. Swoją droga też mam ochote wsadzić do swojego AXR wtryski większe, ale idę inną droga najpierw IC potem turbawka a jak będzie mało to bede atakował wtryski bo już widziałem dwa wykresy ARL + IC w granicach 170km..
Quattro - AVF
Jing, korekty nie posiadam, moj golf jest nie ruszany jesli chodzi o te sprawy.
Spawacz, no wlasnie tak tez mi sie zdawalo bo pytalem kilku dobrych mechanikow ale wolalem sie upewnic na forum:) A pytam poniewaz moje seryjne wtryski sa przytarte i gdy temperatura zaczyna spadac to mam problemy z odpaleniem, a w ciezka zime jest na prawde misja... dlatego majac taka okazje kupie te wtryski i zamontuje, najwyzej jak bedzie tragedia to wloze stare. PS. Sory za brak znakow interpunkcyjnych bo pisze z komorki.
Spawacz, no wlasnie tak tez mi sie zdawalo bo pytalem kilku dobrych mechanikow ale wolalem sie upewnic na forum:) A pytam poniewaz moje seryjne wtryski sa przytarte i gdy temperatura zaczyna spadac to mam problemy z odpaleniem, a w ciezka zime jest na prawde misja... dlatego majac taka okazje kupie te wtryski i zamontuje, najwyzej jak bedzie tragedia to wloze stare. PS. Sory za brak znakow interpunkcyjnych bo pisze z komorki.
- Paviarotti
- Lord GTI
zgredd pisze:Po 2 seryjne pompki AXR ogarniają temat 170-180km.
Jak robiłem program w Dynosofcie to Ali mówił właśnie, że koło 170 do 180 może udałoby się na nich uzyskać.dami8705 pisze:180 to chyba nie ograniają...
Ja bym zmienił te pompki(skoro sa problemy z odpalaniem w zimę i ogólnie są na wykończeniu) do tego dołożył do turbo, zmienił je (stare można sprzedać) no i można robić program
Zrobisz 160 PS i będzie wystarczająco na seryjnym IC a jazda całkiem inna
a te wtryski od 130 to AL-e ??
Zrobisz 160 PS i będzie wystarczająco na seryjnym IC a jazda całkiem inna
a te wtryski od 130 to AL-e ??
Każdy piszę o KM, no dobra może i zdrowa jednostka wyda te 175KM, a co z Nm? Ile można uzyskać na pompkach AXR np. z turbo od ASZ?
- Paviarotti
- Lord GTI
dami8705, przy seryjnym sprzęgle i tak trzeba będzie ciąć niuton z dołu, więc w tym wypadku to chyba nie problem
No tak ciąć a gdy damy sprzęgło na jedno masie z g60 , ciekawe właśnie jak z Nm
-
- Gadatliwa bestia
Re: 1.9TDI AXR 101KM, swap pompowtryskow od 130stki.
Te 340-370nm na pewno zrobisz jedno pytanie po co Ci duży moment z dołu w celu masowanie pleców? Przecież przy wyścigach kręcisz auto do 4,0-4,7tys i tam już niestety tego momentu jest mało.