Witam wszystkich,
Pacjent to alh/asv po lekkim modzie. W aucie mam usunięty programowo przepływomierz (limiter jest zrobiony po mapie (mainfold absolute pressure)), oraz fizycznie jest on odłączony (usunąłęm kody dtc, auto nie łapie notlaufa/ żadnych błędów w sterowniku). Zastanawiam się teraz czy by nie usunąć fizycznie całego dolotu łącznie z filtrem powietrza i dać bezpośrednio do turbo filtr gąbkowy np: hks lub jakąś replikę. Widziałem takie historie na racingforum dla grubomodzonych turbobenzyn. Widziałem również, że ludzie kombinują i zastępują tipy tymi z asz/arl (większa średnica). Ta modyfikacja miałaby na celu całkowicie usunąć tip, i dać bezpośrednio grzybek. Co o tym myślicie ? Jezeli temat się już powtorzył to proszę o zamknięcie.
Filtr gąbkowy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Ma gadane
-
- Gadatliwa bestia
Re: Filtr gąbkowy
jak chcesz modzić to wrzuć dolot z ASZ ma większą średnice. Po co za zabawa w jakieś stożki i co chcesz tym osiągnąć? Ori dolot spokojnie wystarcza na 200+km więc nie ma sensu kombinowania.
-
- Ma gadane
Filtr gąbkowy
Generalnie chodzi o to zeby całkowicie usunąc dolot wraz z puszką, a nie zastepować puszkę z filtrem stożkiem/filterm gąbkowym. W aucie nie ma przepływki, odma jest otwara, wieć można cały dolot usunąc fizycznie z auta. Na turbo wtedy można wrzucić filtr gąbkowy. Wtedy żadna średnica dolotu już nie ogranicza gdyż go nie ma:). Nie ma potrzeby kombinować z doltem z asz/arl/agr. Podglądowe zdjęcie
Sam filtr generalnie nie ma większego znaczenia, chodzi o to żeby maksymalnie skrócić dolot. Ale jakiś filtr musi być prawda:), a taki gąbkowy chyba łatwiej zamontować niż kombinować z puszką taką jak jest oryginalnie right:).
Sam filtr generalnie nie ma większego znaczenia, chodzi o to żeby maksymalnie skrócić dolot. Ale jakiś filtr musi być prawda:), a taki gąbkowy chyba łatwiej zamontować niż kombinować z puszką taką jak jest oryginalnie right:).
Re: Filtr gąbkowy
Filtr gąbkowy czy stożkowy do diesla to moim zdaniem porażka. tylko i wyłącznie duży dobrze filtrujący wkład. chcesz nieograniczać dolotu, wyrzuć przepływke i zrób sterowanie po map sensorze.
aha dopiero doczytałem że przepływka wyrzucona... Dolot ma na celu też pobierać chłodniejsze poiwietrze spoza komory silnika
aha dopiero doczytałem że przepływka wyrzucona... Dolot ma na celu też pobierać chłodniejsze poiwietrze spoza komory silnika
Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426