Rura do turba od ARL ASZ
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Rura do turba od ARL ASZ
Witam chciałbym wymienić cały dolot w moim AJM. Turbo i kolektor mam zmieniony od ARL. Potem bede szykować FMIC ale teraz chciałbym wymienić rure od turba do filtra. I teraz moje pytanie czy ta rura od ARL jest taka sama jak od ASZ i czy bede musiał wymianiać tą charmonijke i przepływke żeby spasowało to wszystko? Szukałem na forum ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi...
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć
Re: Rura do turba od ARL ASZ
ASZ/ARL o ile pamietam są takie same. Musisz wymieć również tą harmonijkę, i najlepiej obudowę filtra powietrza. O ile dobrze pamiętam różnica to około 10mm. Rura (ta aluminiowa od ASZ/ARL) jest większa o około 10mm od tej twojej, więc harmonijka jest również o 10mm większa.
ALH+++
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
Rura do turba od ARL ASZ
tak wieksze jest wszystko w ASZ/ARL
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- barto3130
- Mały gagatek
- Kontakt:
Rura do turba od ARL ASZ
bez wymiany obudowy filtra przynajmniej góry nie założysz tej rury harmonijki.
Moje padło http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=547887" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mały gagatek
Rura do turba od ARL ASZ
Panowie ja sie podłącze a ja mam AGR I kupiłem turbo od ASZ jak to zmontować tak aby wszystko grało ?? kupiłem z allegro od firmy co sie tym zajmuje takie rury aluminiowe i kolana sylikonowe ale trze mi o pół oś i gdzies to jest nie szczelne, od turba nie wiem co dać bo asz jest na zatrzask ja dałem kolanko sylikonowe na opaske moze tamtędy gdzieś uchodzi,
Rura do turba od ARL ASZ
ja uciąłem tą czesc na muszli ASZ i dalem ta zwykla rure jak jest w 115 konnych. Znaczy sie mam tak jak jest w oryginale AUY w sharanie. Tą szybkozlaczke na muszli uciąłem brzeszczotem i po sprawie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to