Dolot z AGR do innych tdi vp w mk4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
odgrzeje temat...
moze ktos sie wypowiedziec jakie czesci (nr tych czesci) potrzebne sa do przerobienia dolotu na ten z AGR
moze ktos sie wypowiedziec jakie czesci (nr tych czesci) potrzebne sa do przerobienia dolotu na ten z AGR
moje mk4 prawie us SDI :P http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=433536
Re: Dolot z AGR do innych tdi vp w mk4
Panowie mam taka rure AGR do sprzedania, jak kogoś to interesuje. Reszta PW.
Wiem, że to już kotlet ale najbardziej odpowiada mojemu problemowi. Zastanawiam się nad zmianą tej rury z AGR i włożeniem jej do AHF i teraz pytanie czy ona pasuje P&P czy coś trzeba przy rzeźbić? Dało coś po samej zmianie tej rury?
-
- Forum Master
Witam, w serii nie odczujesz różnicy, może dopiero na wyższych obrotach, będzie góra lepsza.
Chyba, ze już coś jest modzone, albo planujesz modzić to spoko.
Pasować powinna bez problemu.
Pozdrawiam.
Chyba, ze już coś jest modzone, albo planujesz modzić to spoko.
Pasować powinna bez problemu.
Pozdrawiam.
Tomek
Na chwilę obecną są 216-stki wsadzone a na następny sezon planuje program. Wolę wiedzieć czy na pewno pasuje czy coś jeszcze trzeba tam przerobić bo temu użytkownikowi nie spasowało http://forum.skodaclub.pl/tech-1u-octav ... t9766.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie pasuje P&P, wg mnie jak już się bawić, to iść w alu z ASZ/ARL
Brałem tą opcję pod uwagę ale trzeba grzebnąć w ECU choć to jest mniejszy problem bo jakbym robił program to tuner by i to zrobił. Gorzej bo wlot do turbo jest mniejszej średnicy niż dolot z ASZ/ARL i czy nie zaszkodzi to silnikowi?
Co tam nie pasuje? Co trzeba by przerobić aby spasowało?
Co tam nie pasuje? Co trzeba by przerobić aby spasowało?
-
- Forum Master
Witam, R-lineXXyahre, jaka jest różnica względem serii???
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
-
- Forum Master
Witam, dzięki za odpowiedź R-lineXXyahre, jakie masz mody?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
heh AdrianR32 po co zakładasz kolejne konto ?:) nie możesz pisać ze swojego ?:) włożyłes około 10tyś i 180KM ? ( przepraszam ale ). Tak sie domyślałem że to ty od twojej pierwszej wypowiedziR-lineXXyahre pisze:230 11-Stka ,ARL kolektor,BRD(Hybryda) baza AHF dzis strojony był ale cos nie tak jest ...wybiło 180/400
Turbo wstaje DOPIERO 2500rmp i w R-performance powiedział ze kat na pompie wyprzedza o 11 st a powinien zakładane 18 ---nie wiem o co chodzi
Przepływka przy 4000rmp pokazuje 750 Czy uwazacie ze nowa wkładajac zmieni coś?? ile przy 4000 rmp powinna pokazywać 850 czy 1000 ?
i map sensor mam po złej stronie bo zrobili mi tam gdzie ciepłe a powinno byc tam gdzie zimne ----czy to cos tez wplywa ze tylko 180KM dało ????
Ps. Sorki że cię zdradziłem
ALH+++
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
w pompie Skoro ta pompa była wymieniana (regenerowana czy co ty z nia robiles) to szukaj przyczyny u pompiarza, sprzedawcy.
Ps. to chyba nie jest temat o twoich problemach (znowu problemy z pompa ) tylko o dolocie
Ps. to chyba nie jest temat o twoich problemach (znowu problemy z pompa ) tylko o dolocie
ALH+++
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Patrz dość , że mi sprzedał "zmodzoną 107J na 10mm" to jeszcze ma problemy ze swoja !! Demon Demon Panie Boże !!tomau pisze:heh AdrianR32 po co zakładasz kolejne konto ?:) nie możesz pisać ze swojego ?:) włożyłes około 10tyś i 180KM ? ( przepraszam ale ). Tak sie domyślałem że to ty od twojej pierwszej wypowiedziR-lineXXyahre pisze:230 11-Stka ,ARL kolektor,BRD(Hybryda) baza AHF dzis strojony był ale cos nie tak jest ...wybiło 180/400
Turbo wstaje DOPIERO 2500rmp i w R-performance powiedział ze kat na pompie wyprzedza o 11 st a powinien zakładane 18 ---nie wiem o co chodzi
Przepływka przy 4000rmp pokazuje 750 Czy uwazacie ze nowa wkładajac zmieni coś?? ile przy 4000 rmp powinna pokazywać 850 czy 1000 ?
i map sensor mam po złej stronie bo zrobili mi tam gdzie ciepłe a powinno byc tam gdzie zimne ----czy to cos tez wplywa ze tylko 180KM dało ????
Ps. Sorki że cię zdradziłem
Vw Polo 1.9TDI 86c RWD Central -> 12.84s 402m na ślizgającym sprzęgle i delikatnie pod górkę :D
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts
https://www.facebook.com/VwPoloTDIRWD/?fref=ts
-
- Forum Master
Witam, jakimś dziwnym trafem wszystkie, albo prawie wszystkie jego posty wyparowały i tak się z nas śmieje
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek