Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Piczasty_88, znając życie napiszą tutaj, że się nie opłaca bo to chiński wyrób, ale nawet bosch'a już Chińczycy podrabiają więc pewnie na jedno i to samo wychodzi
opłaca sie bo sa 4 lub 5 razy tansze od Boscha czyli tyle od kwestii finansowej
wracając do tematu pompowtrysków, wrzucałem na poprzedniej stronie dawki do FIRADów +80% i dawki wyszły mega duże, na 300KM
mam do testów 12 koncówek +50% zapraszam o testowania
myslę że dawki powinny wyjsc pomiedzy seryjnymi ALkami ~75 a +80% ~102 czyli cos w okolicach RACE 783 czyli ~85-90
szczególy w linku w moim podpisie
ps. +80% moge miec za 2 miesiące
wracając do tematu pompowtrysków, wrzucałem na poprzedniej stronie dawki do FIRADów +80% i dawki wyszły mega duże, na 300KM
mam do testów 12 koncówek +50% zapraszam o testowania
myslę że dawki powinny wyjsc pomiedzy seryjnymi ALkami ~75 a +80% ~102 czyli cos w okolicach RACE 783 czyli ~85-90
szczególy w linku w moim podpisie
ps. +80% moge miec za 2 miesiące
-
- Forum Master
Witam, nie pytaj, czy się opłaca, tylko ładuj je do auta i zobaczysz, czy się opłacało.
A na pewno będzie pan zadowooolony.
Pozdrawiam.
A na pewno będzie pan zadowooolony.
Pozdrawiam.
Tomek
Witam, czy ktoś mógłbt mi podpowiedzieć : silnik 1.9 tdi 105KM, padnięty jeden pompowtryskiwacz, cz mogę bez bez obaw wstawić z silnika 115KM?
jm
Witam!
Panowie mam pytanie czy przy wymianie wtrysków na większe, które prawdopodobnie zwiększą moc samochodu nie dojdzie do uszkodzenia tłoków?
Dlaczego pytam: ponieważ mój mechanik już 3 raz w tym miesiącu dostał golfa w którym wymienia tłoki bo popękały ponieważ wgrywali sobie wirusa itp aby zwiększyć moc silnika. Czy po prostu tak wkręcają go w obroty, że to siada czy niestety jest taka żywotność?
Panowie mam pytanie czy przy wymianie wtrysków na większe, które prawdopodobnie zwiększą moc samochodu nie dojdzie do uszkodzenia tłoków?
Dlaczego pytam: ponieważ mój mechanik już 3 raz w tym miesiącu dostał golfa w którym wymienia tłoki bo popękały ponieważ wgrywali sobie wirusa itp aby zwiększyć moc silnika. Czy po prostu tak wkręcają go w obroty, że to siada czy niestety jest taka żywotność?
malo danych: jaki silnik jakie wtryski skad brane te wtryski czy same koncowki rozpylajace, kto to skladał itd.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Forum Master
Witam, wgrywali program, jaki?
Kto wgrywał? itp.
Tak jak kolega wesol pisze
Od większych, zdrowych wtrysków nie ma prawa nic się stać.
Pozdrawiam.
Kto wgrywał? itp.
Tak jak kolega wesol pisze
Od większych, zdrowych wtrysków nie ma prawa nic się stać.
Pozdrawiam.
Tomek
Był to Golf III GT prawdopodobnie 90 KM ale chyba wtrysków nie ruszali tylko chip tuning, kto mu to robił i gdzie to nie mam pojęcia, ja widziałem tylko rozłożony silnik i popękane tłoki Dlatego tez mi przeszła przez głowę myśl czy przy wymianie wtrysków i zwiększeniu mocy tez się tak może stać?
-
- Forum Master
Witam, tłoki mogły popękać przez źle napisany program, przez lejące wtryski lub wiele innych czynników. Po zmianie wtrysków np na 216tki nawet bez korekty nic się nie dzieje, na 230 raczej tak samo, co do 260tek to nie wypowiem się.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Tomek
Re: Wszystko o wtryskach/pompowtryskach (VP/PD)
tomek08 pisze:Witam, tłoki mogły popękać przez źle napisany program, przez lejące wtryski lub wiele innych czynników. Po zmianie wtrysków np na 216tki nawet bez korekty nic się nie dzieje, na 230 raczej tak samo, co do 260tek to nie wypowiem się.
Pozdrawiam.
mam założone 260 na seryjnym programie zrobione juz ponad 10tyś silnik ma sie dobrze
ALH+++
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
wtryski 0.260
pompa 11 ori 107 J
Turbo GTB2260
Mój BOLF ---> viewtopic.php?f=89&t=425728" onclick="window.open(this.href);return false;
Co powiecie na ten temat? Czwarty post http://leonclub.pl/forum/viewtopic.php? ... 52#p440452" onclick="window.open(this.href);return false;
Możliwe że przez wtryski przegrzało turbinę?
Możliwe że przez wtryski przegrzało turbinę?