Katalizator OUT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Katalizator out
Nie ma praktycznie żadnej różnicy,a faktycznie auto od dołu szybciej się zbiera,nie wiem jak nakręcić wam film,żebyście mogli usłyszeć:)
katalizator OUT
" onclick="window.open(this.href);return false;
katalizator OUT
" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Katalizator out
Hahahahaha dobre ujęcie
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Yamashka R6 :]
Mój kat out.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Wykładziny obiektowe i wycieraczki https://wykladziny-warszawa.pl/ zapraszam
Katalizator out
Wrzucę kilka filmików odnoście "cat OUT + końcowy OUT"
Nie są to moje filmiki ale tak to wygląda mniej więcej
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Nie są to moje filmiki ale tak to wygląda mniej więcej
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Nie no ale kopcą Dźwięk już jakoś bym zniósł ale nie te czarne chmury Powinni tego zabronić
VW Bora, 1.9 TDI, 2004 rok, 101 KM, silnik w wersji ATD, automat, 5-biegowy TIP-TRONIC
Katalizator out
U mnie nie ma żadnego kopcenia Nie kopci wcale a dźwięk jest o niebo lepszy niż po samym wycięciu kata
Katalizator out
a gdzie tu kopcenie. Troszke ten borewicz ale kto wie co tam z amody sa no i jaki dokladnie silnik siedzi.
Dzwiek to do kitu moim zdaniem.
Dzwiek to do kitu moim zdaniem.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Mały gagatek
Katalizator out
Zakupiłem golfa 4 silnik ALH czyli VP a turbina VNT. Męczyłem się długo z notlaufem, oczywiscie czytałem obszzerny temat na tym forum i robiłem poszczególne etapy zgodnie z instrukcją. Wymieniłem węże, wymieniłem N75, wyczyściłem kolektor dolotowy, wyczysciłem Egr i zaślepiłem go i tak dalej był notlauf aż znajomy mi zaproponował żebym wycioł katalizator. Mój golfik rocznik 2001 i niby ma nalatane 250 tys (pewnie ma więcej) więc wyciołem i dzisiaj jak jechałem trase 120 km to go troche pogoniłem i nie złapał notlaufa (tfu odpukać). Jednak martwi mnie pogwizdywanie z rury wydechowej na postoju na biegu jałowym szczzególnie jak zapale auto dopiero co. Co to może być ?? Dodam że mam wybity tylko ten monolit z kataizatora czyli ta puszka została tam pusta i mechanik mi nie wspawał tam rury. Czy tak można jeżdzić??
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Katalizator out
Turbo sobie świszczy... a dlaczego bo miałeś i pewnie nadal masz problem z wysterowaniem ciśnienia doładowani, to że nie łapie odcięcia nie znaczy wcale, że turbo działa prawidłowo, przy zapieczonych kierownicach często taki dźwięk można zaobserwować.skalniak123 pisze:Jednak martwi mnie pogwizdywanie z rury wydechowej na postoju na biegu jałowym szczzególnie jak zapale auto dopiero co. Co to może być ?
Pewnie, że można, co to za problem, nawet lepiej bo jakiś nadwrażliwy diagnosta nie będzie miał powodu do lamentu ..skalniak123 pisze: Dodam że mam wybity tylko ten monolit z kataizatora czyli ta puszka została tam pusta i mechanik mi nie wspawał tam rury. Czy tak można jeżdzić??
-
- Mały gagatek
Katalizator out
znaczy chodzi mi oto czy nie lepiej wspawać rurę w środku tej puszki po katalizatorze ??
Zapieczone kierownice hmmm no ale niby już nie łapie notlaufa bo sprawdzałem u siebie na Vagu po tej trasie. Nic nie kopci.
Zapieczone kierownice hmmm no ale niby już nie łapie notlaufa bo sprawdzałem u siebie na Vagu po tej trasie. Nic nie kopci.
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Katalizator out
Nie widzę takiej potrzeby.skalniak123 pisze:znaczy chodzi mi oto czy nie lepiej wspawać rurę w środku tej puszki po katalizatorze ??
To nie o tym temat, ale żeby złapał odcięcie muszą być spełnione pewne warunki, przeładowanie na odpowiednim poziomie przez odpowiednio długi czas.skalniak123 pisze:Zapieczone kierownice hmmm no ale niby już nie łapie notlaufa bo sprawdzałem u siebie na Vagu po tej trasie. Nic nie kopci.
Katalizator out
jak bylem ostoanio u Roberta na programie w Gdansku to tez zero bledów a wykrylismy ze sie cos przycina w geo. Nie bylo to jakos mega widoczne ale dawalo sie we znaki.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Katalizator out
To powiadaćie ze w 1.9 tdi AHF można na luzie kata wywalać i nic nie bedzie wariować ??? Jurowybieram sie na chipa do mastersa i nie wiem czy z katem czy bez kata sie wybrac