Po chipie nie ma odpowiedniej mocy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Siemanko !
Jestem posiadaczem Golf'a IV 1.9 TDI, 110KM (AHF), wymieniłem w nim turbo na ARL i wtryski na 216, pompa seria, pojechałem do VTG i zrobiłem program który spokojnie powinien pokazać między minimum 145 do max 170 hp, ale jednak nie pokazał tyle tylko 126 :/ . I teraz pytanie czego może to być przyczyna? Dodam że wykres jest jak należy, turbo jest nowe i pompuje jak należy (ok 1.4), paliwo jest , komputer nie pokazuje żadnego błędu , nie mierzyłem kompresji ale samochód nie ma najmniejszego problemu przy odpalaniu więc myślę że kompresja jest jak należy.
Czy zaślepienie EGR może coś zmienić? Jakieś inne pomysły?
Z góry dzięki za podpowiedzi !
Pozdro
Jestem posiadaczem Golf'a IV 1.9 TDI, 110KM (AHF), wymieniłem w nim turbo na ARL i wtryski na 216, pompa seria, pojechałem do VTG i zrobiłem program który spokojnie powinien pokazać między minimum 145 do max 170 hp, ale jednak nie pokazał tyle tylko 126 :/ . I teraz pytanie czego może to być przyczyna? Dodam że wykres jest jak należy, turbo jest nowe i pompuje jak należy (ok 1.4), paliwo jest , komputer nie pokazuje żadnego błędu , nie mierzyłem kompresji ale samochód nie ma najmniejszego problemu przy odpalaniu więc myślę że kompresja jest jak należy.
Czy zaślepienie EGR może coś zmienić? Jakieś inne pomysły?
Z góry dzięki za podpowiedzi !
Pozdro
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
jak to zrobiłeś chip? i nikt Ci nie powiedział co jest przyczyna takiego słabego wyniku? dla mnie tu coś śmierdzi zmień tunera dobra rada.
No widzisz, tak to jest jak się robi po znajomości... Pomysłów było kilka że to może przepływka jakaś, że EGR się blokuje itd. A tunera chyba muszę zmienić bo inaczej to nie dojdę co jest nie tak.
Pozdro
Pozdro
a czy seria była hamowana ?
wtryski maja ustawione cisnienia otwarcia odpowiednio ?
wtryski maja ustawione cisnienia otwarcia odpowiednio ?
Seria miała zje...ną turbinę i ogólnie stała w miejscu. Wymieniłem od razu wtryski i turbo i wtedy shamowałem, wyszło prawie seria ( na większych wtryskach i ARL! ) ok. 107 hp. Ciśnienia otwarcia szczerze mówiąc nie sprawdzałem :/
skoro na 216 wyszło 107KM i pomiar jest OK to znaczy że cos nie tak
wrzuc te wykresy to moze sie wyduma czy przepływka tnie czy układ wtryskowy niedomaga
wrzuc te wykresy to moze sie wyduma czy przepływka tnie czy układ wtryskowy niedomaga
ale jakie masz te 216 ? bosch, bosio, seven itd sam zakładałeś koncówki ?Jasiek... pisze:Ciśnienia otwarcia szczerze mówiąc nie sprawdzałem :/
Kupiłem tutaj od gościa z forum, podobno bosch, zakładali je mechanicy ale nie specjaliści. Jak pojechałem do warsztatu który ponoć się zajmuje wtryskami to powiedzieli mi że nie ma jak ustawić ciśnienia otwarcia...:/ zaraz postaram się wkleić wykres z hamowni.
Jasiek... pisze:Kupiłem tutaj od gościa z forum, podobno bosch, zakładali je mechanicy ale nie specjaliści. Jak pojechałem do warsztatu który ponoć się zajmuje wtryskami to powiedzieli mi że nie ma jak ustawić ciśnienia otwarcia...:/ zaraz postaram się wkleić wykres z hamowni.
??
podobno bosch ?
moze kupiłeś chińskie podróby bo ktos mi kiedys podrzucał linki do samych koncówek (nie zestawy naprawcze)
jak to nie mozna ustawić cisnienia otwarcia ? co to za warsztat ?
jesli nie da sie ustawić cisnienia otwarcia to znaczy ze cos z koncówkami i iglicami jest nie tak
- tutaj pokazuje akurat 102hp ale to się wahało w serii do 108-109 hp .
Nie no ci "mechanicy" mówili że tego się po prostu nie ustawia w tym modelu Nie ma co o nich więcej się rozwodzić . Ja nie jestem mechanikiem i nie mam tak dużej wiedzy dlatego tutaj postanowiłem napisać. Jeżeli Chodzi o wtryski to w rozmowie z tunerami pytałem się i mówiłem że może to te wtryski są zje... i że mnie ktoś oszukał, ale powiedzieli że paliwo podaje jak trzeba i dymi więc jest wszystko oki z wtryskami.
Jeżeli macie jakieś namiary na kogoś kto będzie miał większą wiedzę od tych osób które dotychczas się zajmowały moim autem to będę wdzięczny za kontakt. Oczywiście wwa
Nie no ci "mechanicy" mówili że tego się po prostu nie ustawia w tym modelu Nie ma co o nich więcej się rozwodzić . Ja nie jestem mechanikiem i nie mam tak dużej wiedzy dlatego tutaj postanowiłem napisać. Jeżeli Chodzi o wtryski to w rozmowie z tunerami pytałem się i mówiłem że może to te wtryski są zje... i że mnie ktoś oszukał, ale powiedzieli że paliwo podaje jak trzeba i dymi więc jest wszystko oki z wtryskami.
Jeżeli macie jakieś namiary na kogoś kto będzie miał większą wiedzę od tych osób które dotychczas się zajmowały moim autem to będę wdzięczny za kontakt. Oczywiście wwa
zmień mechanikówJasiek... pisze:ci "mechanicy" mówili że tego się po prostu nie ustawia w tym modelu
to że dymi nie oznacza że podają dużo paliwa, moze oznaczać że nie rozpylają dobrze i dlatego dym i brak mocyJasiek... pisze:Jeżeli Chodzi o wtryski to w rozmowie z tunerami pytałem się i mówiłem że może to te wtryski są zje... i że mnie ktoś oszukał, ale powiedzieli że paliwo podaje jak trzeba i dymi więc jest wszystko oki z wtryskami.
podjedź do forumowicza Adamm (Rembertów) na diagnoze to Ci zbada sprawe
Dzięki wielkie Cowboy !!! Pojadę na pewno w przyszłym tygodniu
Pozdro !
Pozdro !
mAM IDENTYCZNY PROBLEM ahf + program + 230 obsadzone na moich poprzednich wtryskach i co wypluło 120km i 270nm ha ha ha dodam ze przed 230 hamowalem i było 120km i 277nm czyli spadło o 7 nm masakra ...w srode jade z ori kompem 110 i z hamuje nastepnie jak nie wypluje seri na hamownie wstawiam do kreatora mocy na diagnoze na caly dzien i niech poszperaja...... bo fmic czeka turbo gtb17 lub 22 mialem zamawiac ale po kuta jak nadal 120 hp
AHF ++ 230-awx-GT1749VC-11-fmic,g60-VR6 Siedza graty ale ni hu...a nie wystrojone jeszcze :P