Map Sensor z ASZ/ARL Do ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
- Auto: Golf MK4
- Silnik: BUB
Witam
Mam pytanie dotyczące wstawienie Map Sensora od ASZ/ARL (038 906 051 C) w seryjne miejsce w ALH.
Problem jest taki ze średnica otworu w ALH to 18mm a główka Sensora ARL ma 12mm (z tego co wyczytałem).
I może wy podpowiecie jak można zredukować ten otwór pod nowy Map Sensor?
Kolega Fahoo podpowiadał mi żeby użyć blaszki z mniejszym otworkiem jeśli nie dostanę innego ciekawego pomysłu to pozostaje mi tylko takie wyjście.
Mam pytanie dotyczące wstawienie Map Sensora od ASZ/ARL (038 906 051 C) w seryjne miejsce w ALH.
Problem jest taki ze średnica otworu w ALH to 18mm a główka Sensora ARL ma 12mm (z tego co wyczytałem).
I może wy podpowiecie jak można zredukować ten otwór pod nowy Map Sensor?
Kolega Fahoo podpowiadał mi żeby użyć blaszki z mniejszym otworkiem jeśli nie dostanę innego ciekawego pomysłu to pozostaje mi tylko takie wyjście.
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
Też o tym myślałem ale Fahoo podpowiedział mi że Map Sensor w ARL był montowany w IC.
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
Re: Map Sensor z ASZ/ARL Do ALH
O to już lepsze wyjściespanky pisze:Kup MAP z koncowka 051A .... Stary typ 3 bar z wieksza glowka
Na Allegro patrzę to jest (038 906 051/038 906 051B/038 906 051C) no ale 038 906 051A nie widać.
Jeśli źle szukam to poprawcie mnie ;p
Pozostało skontaktować się z ASO ale ciekawe jaki koszt i czy będzie.
ja zalozylem ucietek akawal wetla do kół. Ładnie oszlifowalem by dobrac srednice i dziala jak uszczelka. Map czeka jak bede jechal na program z tym z ema eszcze pare rzeczy do wykonania w aucie.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
Re: Map Sensor z ASZ/ARL Do ALH
No też nie głupio możesz zapodać fotkę?wesol pisze:ja zalozylem ucietek akawal wetla do kół. Ładnie oszlifowalem by dobrac srednice i dziala jak uszczelka. Map czeka jak bede jechal na program z tym z ema eszcze pare rzeczy do wykonania w aucie.
Ja właśnie znalazłem coś podobnego http://www.darksidedevelopments.co.uk/p ... 051-c.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak widać w tym linku na fotkach jest jakiś Plastikowy/Gumowy reduktor u nas chyba czegoś takiego nie dostanę więc trzeba kombinować.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dziś pojeździłem trochę i znalazłem ten Map Sensor 038 906 051A Cena ok 150Zł nowy Bosch.
Z tego co sprzedawca mi powiedział to jest Map Sensor z ARL czyli chyba o ten chodzi.
Trzeba będzie zamówić i nie będzie żadnego rzeźbienia
Mam bardzo podobnie. Tą tylna czesc zaworka odcinasz i wiertelkiem ladnie roprowadzasz do odpowiedniej srednicy. Zewnetrzne tez podobnie tyle tylko ze papierkiem sciernym. Szczlene jest na bank.
To takie bialawe to pasta do zakladania opon, zeby byl poślizg.
To takie bialawe to pasta do zakladania opon, zeby byl poślizg.
- QQxQ
- V.A.G Podlasie
koledzy a do AHF jaki szukac ? Map Sensor 038 906 051A czy 038 906 051C
Było:
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
MK2 KR (139)
MK3 1Z (121)
M4 AHF (167)
masz w temacie ze bez najstrowania podejdzie 051A ale jak zrobisz jak na mojej fotce to i ten 051C. Ja tak mam u siebie w sharanie.
Czy ma znaczenie głębokość osadzenie sensora ? Będę niedługo zakładał 051C do, robionej rzemieślniczo, podstawki na rurze dolotowej FMIC.
Skoda Octavia II RS BMN
188KM@369Nm czyli mocna seria
188KM@369Nm czyli mocna seria
nie ma znaacznia. Delikatną różnice moze miec jego umiejscwienie- znacyz sie czy na kolektorze dolotowym czy zaraz za turbiną ale to tez nie jest jakies mega istotne.
-
- ->|<-
Mam na deal sensor z końcówką A, na 18mm.
Kupię:
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
- HBM'y,
- W8 pod szyber,
- kratki nawiewów z Bory.
" What does the World, mean to You ? "
Czy po wymianie map-sensora w ASV na 3barowy trzeba koniecznie robić korektę?
Turbo mam ARL, wtryski 216.
Korektę i tak mam zamiar zrobić, ale dopiero za jakiś czas.
Turbo mam ARL, wtryski 216.
Korektę i tak mam zamiar zrobić, ale dopiero za jakiś czas.