180 KM z AGR wasze uwagi propozycje do setupu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Mozna ale wez wysteruj to krecac regulacja...pozdrawiam i zycze cierpliwosci
Nowa siedziba - GDANSK ul. PRZEMIAN 2 (boczna od starogardzkiej)
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
http://www.tune-up.pl -Tuning Gdansk
wesol, troche to bez sensu....bedzie przekroczone zadane i notlauf...podciagając w sofcie granice dla turbo zrobia od razu sterowanie na vnt wiec nie opyla sie bawic.....prosciej jest wrzucić cały soft od asv i przesuwac ograniczniki---tak i sie wydaje ,ktos miał podobno problem z softem agr to asv ale ile w tym prawdy
Co ci po sofcie z ASV jak nie masz sterowania podcisnieniem do turbo??
z notlaufem zgoda ale mozna wsadzic czusjnik cisnienia doladowania od ASZ i juz masz wieksze doladowanie. albo wymyslec jakies inne obejscie. Z drugije strony poprostu pojechac na chipsa i sprawa rozwiazana. Z tym ze na poczatek turbo oraz wtryski wyregulowac sztange tak by to dzialalo jak nalezy i heja na chipsowanie
z notlaufem zgoda ale mozna wsadzic czusjnik cisnienia doladowania od ASZ i juz masz wieksze doladowanie. albo wymyslec jakies inne obejscie. Z drugije strony poprostu pojechac na chipsa i sprawa rozwiazana. Z tym ze na poczatek turbo oraz wtryski wyregulowac sztange tak by to dzialalo jak nalezy i heja na chipsowanie
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Spoko spoko. Ten myk nic nie bedzie kosztowac. Spobowac zawsze mozna a na vagu sie sprawdi ile laduje turbo i jak zbija cisnienie do wymaganego. Mysle ze nie bedzie zle. Zasada dzialania jest taka sama. to czy sterowane nadcisnieniem czy pod cisnieniem czy nawet elektrycznie nie ma takiego znaczenia.
Waznew by po przekroczeniu cisnienie zaraz łopatki otwieralo. Tak jak w VNT lopatki sa plunnie regulowane tak tez przy WG zawor jest zamkniety, lekko otwarty no i otwarty na maxa. Reguklacja sztangi tez nie jest trudna.
Waznew by po przekroczeniu cisnienie zaraz łopatki otwieralo. Tak jak w VNT lopatki sa plunnie regulowane tak tez przy WG zawor jest zamkniety, lekko otwarty no i otwarty na maxa. Reguklacja sztangi tez nie jest trudna.
A kto powiedzial ze turbo na WG przy otwartym zaworze nic nie pompuje? Pompuje tak jak turbo na VNT z tym ze VNT ma wiekszy wydatek na wolnych obrotach- szybciej wstaje. Problemem byloby jakby nie wstawala turbina albo wstawala pozno. Jak wczesniej wstanie to nie ma problemu. Mysle ze i tak dyskusja nie ma sensu bo trzeba by miec AGR i zrobic taki mod. Tak jak wspominałem nie mialo by to zadnych dodatkowych kosztow bo wystarczy miec turbo AWX, przelozysc gruszke od WG dalej otwor w czesci ukladu sprezonego powietrza otwor do sterowania gruszką. Otwor ten zawsze mozna zaslepić.
Re: 180 KM z AGR wasze uwagi propozycje do setupu
Lekki odkop, ale sprawa tyczy się też agr. Planuje mały przyrost mocy, może nie 180, ale 150-160koni. Planuje takie graty:
- turbo awx/asz (jaka jest między nimi różnica prócz tego że awx jest przykręcana do kolektora, a asz jest z kolektorem? ) Czy kolektor z ASZ pasuje do agr?
- wtryski 216 prawdopodobnie FRATELLI BOSIO
Czy jeszcze coś mi będzie potrzebne? Chodzi mi o jakieś duperelki typu inna przepływka, inny czujnik ciśnienia doładowania itp? Bo o wydechu, przejściówce do turbo i spływie oleju już wiem.
- turbo awx/asz (jaka jest między nimi różnica prócz tego że awx jest przykręcana do kolektora, a asz jest z kolektorem? ) Czy kolektor z ASZ pasuje do agr?
- wtryski 216 prawdopodobnie FRATELLI BOSIO
Czy jeszcze coś mi będzie potrzebne? Chodzi mi o jakieś duperelki typu inna przepływka, inny czujnik ciśnienia doładowania itp? Bo o wydechu, przejściówce do turbo i spływie oleju już wiem.