1.6 TDic SB garrett T2 jaki najlepszy MBC?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Marudzisz - chyba nie robiłeś tego w T3
Dzięki MBC za 80zł poślesz swoje turbo na złom w przeciągu sześciu miesięcy. Zawór ma wentyl do atmosfery, ale największą wadą jest to że się zapycha i powoduje przeładowania.
Dzięki MBC za 80zł poślesz swoje turbo na złom w przeciągu sześciu miesięcy. Zawór ma wentyl do atmosfery, ale największą wadą jest to że się zapycha i powoduje przeładowania.
- binekbnk
- Grupa Podlasie
- Kontakt:
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
t0mal, Mi się nigdy nie zapchało MBC, czym niby ma się zapchać?
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
binekbnk pisze: sztanga jest z tyłu sprężarki, a żeby nią regulować trzeba mieć gumowe ręce..
co nie zmienia faktu że nawet od góry jest możliwe.
a żeby więcej pompować to trzeba zawór na kolektorze dolotowym unieruchomić. inaczej na nic Twoje wysiłki
Syfem z powietrza, oparami z odmy itp.t0mal, Mi się nigdy nie zapchało MBC, czym niby ma się zapchać?
t0mal, ja tego nawet na samoróbce nie doświadczyłem może dlateog że mam cięższą kulkę i moje "MBC" pracuje na ciśnieniach uzależnionych od stopnia naciśnięcia gazu
- binekbnk
- Grupa Podlasie
- Kontakt:
- binekbnk
- Grupa Podlasie
- Kontakt:
Re: 1.6 TDic SB garrett T2 jaki najlepszy MBC?
arwam pisze:binekbnk pisze: sztanga jest z tyłu sprężarki, a żeby nią regulować trzeba mieć gumowe ręce..
co nie zmienia faktu że nawet od góry jest możliwe.
a żeby więcej pompować to trzeba zawór na kolektorze dolotowym unieruchomić. inaczej na nic Twoje wysiłki
Możesz mi powiedzieć czy trzeba ją wkręcać czy wykręcać? Wiem, że to najzdrowiej i w ogóle, ale przyznaj, że dostęp jest fatalny.
binekbnk pisze:Możesz mi powiedzieć czy trzeba ją wkręcać czy wykręcać? Wiem, że to najzdrowiej i w ogóle, ale przyznaj, że dostęp jest fatalny.
jak chcesz zwiększyć ciśnienie to wkręcasz czyli skracasz. a co do dostępu to nie jest zły, ciekawe co być powiedział jakby Ci przyszło u mnie sztangę podregulować w GT2052V ?
żeby to zrobić to trzeba zdemontowaćz auta turbo bo tam nie masz absolutnie ani z góry ani z dołu dostępu