JohnyWalker pisze:Widzę,że jednak kolega arwam nie umie czytać.
JohnyWalker, to akurat nie było o Tobie ale chyba jak widać nie wszyscy to widzą. a co do mojej umiejętności czytanie to może i nie dowidzę ale jeszcze czytać to bardzo dobrze umiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
JohnyWalker pisze:Widzę,że jednak kolega arwam nie umie czytać.
Wiem,że sam określiłeś go mianem padaczki,więc nie rozumiem po co innym oczy mydlisz.rob555 pisze:Motor Skulka idealny nie byl ale do trupa to mu daleko bylo !
Być może zapomniałeś,więc Ci przypomnę,nie jestem tunerem,ale mam takie w zasięgu ręki.rob555 pisze:Chyba ze jestes AllegroTunerem
Tylko skulek nie chciał bezpiecznie,tak samo,jak nie chciał tego w ostatnio dłubanym aucie,paniał?rob555 pisze:a ja zrobilembezpieczne 155KM na turbinie z ALH
Więc czego Ty się dopatrujesz,bo nie mogę pojąć.rob555 pisze:mniejsza odchylka niz 8% teoretycznej mocy oczekiwanej
Tyczy się to ponoć vw/transit,pomp,które już tyle razy ze sobą udanie łączyłeś .arwam pisze: bo akurat w ten sposób uzyskiwałem najlepsze efekty na AAZ'cie..
Zapytam,choć to strata czasu,masz na to jakiś dowód w postaci wykresu? Czy popierasz tę teorię tylko swoim słowem,które dla mnie już funta kłaków warte nie jest.arwam pisze:akurat w ten sposób uzyskiwałem najlepsze efekty na AAZ'cie..
Nie modzę mechanicznych pomp,bo wiem,czym to pachnie,o czym się niebawem przekonasz.arwam pisze: na hybił trafił się nie robi ty masz gotowe przepisy na zrobienie pompy na mechanicznym silniku zapewne podłączysz go do VAG'a celem ustawienia kąta wtrysku
Ty musiałeś wypaść tuż po narodzinach położnej z rąk,bo ja innego wytłumaczenia nie widzę.arwam pisze:ja wiem że jednak w silniku na komorze wirowej najlepiej sprawdzi się tłoko-rozdzielaczz Transita chyba że chcemy iść w moment obrotowy..
Temat cofki już wyjaśniłem,przeczytaj proszę raz jeszcze.spawacz pisze:Ksenon jakiej cofki? O czym ty mowisz,
Powtórzę to raz jeszcze,fala z takiego silnika do td się nie nadaje.spawacz pisze:a co widzisz zlego w fali z transita z pompie SB?
Lecz się,jeżeli jeszcze nie jest za późno,nie wiem,zmień lekarza,przestać brać to,co bierzesz.spawacz pisze:ty najwyrazniej nie wiesz co potrafi mechanika ba, napewno nie wiesz, to nie jest pompa na elektornice tu nie ma tej samej zasady,
Wychodzę z założenia,że dyskusja z osobnikiem o wątpliwej wiedzy,nie tyle jest kłótnią,co marnowaniem czasu,ale niekiedy trzeba.Ku przestrodze innych.spawacz pisze:Ksenon resumujac nadal nic nie wniasles oprocz kłótni
Zdjęcia pomp ściągniesz sobie z neta,umiesz ściągać tysiące fotek .Moja z zewnątrz niczym szczególnym się nie wyróżnia.spawacz pisze: a ja nadal czekam, na jakies zdjecia twoich poczynan odnosnie pomp
ksenon pisze:arwam napisał(a):
bo akurat w ten sposób uzyskiwałem najlepsze efekty na AAZ'cie..
Tyczy się to ponoć vw/transit,pomp,które już tyle razy ze sobą udanie łączyłeś .
Podpowiem ci coś,żebyś kolejnego klienta nie naciągał na koszty i zmuszał do straty czasu.
Zapamiętaj sobie,żadna fala z wolnossącego diesla nie sprawdzi się w td!!!
ksenon pisze:arwam napisał(a):
ja wiem że jednak w silniku na komorze wirowej najlepiej sprawdzi się tłoko-rozdzielaczz Transita chyba że chcemy iść w moment obrotowy..
Ty musiałeś wypaść tuż po narodzinach położnej z rąk,bo ja innego wytłumaczenia nie widzę.
Albert A. przy Tobie,to tumok.
To jak to jest z tymi średnicami podkładek,bo nie raczyłeś mi tego wyjaśnić?????
ksenon pisze: Arwam,piszesz,że pompa,a raczej sekcja z transita najlepiej sprawdza się w silniku z komorą wirową.
Nie rozumiem zatem,dlaczego wsadziłeś to samo do silnika z bezpośrednim wtryskiem.
Kiedyś pisałeś,że to właśnie w tym silniku sprawdza się najlepiej.
Czy ja gdzies pisalem ze motor igielka????ksenon pisze:Wiem,że sam określiłeś go mianem padaczki,więc nie rozumiem po co innym oczy mydlisz.
.....To samo tyczy się modów na 10/230/brd,żenada i niczego tu nie zmienią Twoje wywody.
Możesz słodzić,zachwalać tego afn'a,ale na dobrą sprawę zdawałeś sobie sprawę,o czym pisałeś,że silnik jest już w słabej kondycji,pamiętasz,czy już może zapomniałeś??
Dam Ci hamownie, lapa z OLSem i zapewnienie ze bedziesz mogl nawet cala reke po lokiec sobie tam wsadzic - podejmujesz wyzwanie?ksenon pisze: Tyle,to z palcem w du...e robi się na 10/216,przy zdrowym motorze i zdrowej pompie...
Przeciez to oczywiste ! Dlatego wyszlo 185KM na org 11...gdyby mozna bylo to by i 200 atakowal...ksenon pisze:Tak trudno jest napisać,że silnik już niestety nie reagował na zwiększanie dawki paliwa.
Przecież w dyskusji z inną osoba tak właśnie pisałeś,masz ten sam problem,co arwam,krótką pamięć?
Pompa ktora Skulek dostal nie pozwalala na prawidlowe spalenie sie mieszanki przy kącie wtrysku wlasciwym dla AHH.ksenon pisze:Więc przestań pier...lić smuty,bo przynudzasz....
Więc czego Ty się dopatrujesz,bo nie mogę pojąć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 26 gości