ps. uwielbiam tą codzienną wieczorną dyskusje

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
spawacz pisze:Potwierdzam slowa Arwama 10 ,11,12 kazda ma inne podkladki, malo tego nawet w 11 jest parenascie grubosci, osobiscie to sprawdzlaem na Iveco , 2x reni 982 i 988 , ducato i transicie,
ksenon pisze:arwam napisał(a):
to skoro osobnik który siedział za sterami auta jak było na rolkach zdjął nogę z gazu to wytłumacz skąd się wziął dźwięk który towarzyszy tylko w dwóch a właściwie trxzech sytuacjach?
Gdybyś czytał ze zrozumieniem,to byś wyczytał,to tzw. efekt cofki,źle wyregulowane turbo.
Ale trzeba czytać.
ksenon pisze:Ja o jednym,Ty jak zwykle o czymś innym.
arwam, powtórzę raz jeszcze,pisałeś,że wsadziłeś najcieńszą z możliwych podkładek,bo to,bo tamto.
ksenon pisze:Wracając jednak do tematu.
Później nagle wyskakujesz z tekstem,że podstawy mają dwa rodzaje osadzenia i dlatego dałeś taką grubą podkładkę,choc wcześniej pisałeś,że dałeś najcieńszą z możliwych.
jakoś właściciel nie robi problemów a po za tym ta pompa nie pochodziła ode mnie tylko złożyłem według życzenia usługo-biorcy.
kret077744 pisze:Wkońcu bebechy z transita, i Arwam mi pisał że pompa może nie palić na ori ustawieniu i kazał przestawić o ząbek. rozrząd ustawiony idealnie, aby rozrusznik przegotowałem chec odpalenia przejwiała sie jedynie jakby na jeden garnek chwytał ale i to za dużo powiedziane. W tygodniu przewale pompe na 11mm i spróbuje jeszcze...
Z arwamem problemu nie ma, jak coś bedzie walczył u siebie z pompą
Akurat miala tam siedziec org fala od AHH (cala pompa miala byc org 11 w obudowie AFN) wiec na poczatek poszly typowe mapy od AHH lekko zmodyfikowane.Daron7 pisze:U Skulka siedziała fala DE185 7.7mm, więc z mocą nie było by źle. Tylko jest taka kwestia, ze tuner nie wiedział co tam siedzi (sądził zapewne, że DE110 jako że podobno taka fala miała tam siedzieć więc wrzucił mapy kąta wtrysku z AFN-a).
Tu sie mylisz, dzisiaj przestawiłem o ząbek i odpaliła. Za szybko wnioski wyciągasz. Nie osądzałbym tak ostro, tym bardziej że sprawa z pompą była jeszcze otwarta. Nie powiedziałbym że jestem niezadowolony, bo problemu z arwamem nie mam, jesli nie paliła to jeszcze doradził co potrzeba, mogłem od razu za telefon lapnąć, niż przekladać dzisiaj jeszcze razAaa bym zapomniał,uważasz się ponoć za starego wyjadacza,fachowca od pompa,a tu proszę taki zonk.
Ten wybitny,genialny znawca tematyki pomp wtryskowych,składa userowi kret077744 pompę,na bebechach transita ,odsyła pompe gościowi i pompa nie hula.
Link do tematu,dla tych,którzy chcą się przekonać o niebywałej fachowości arwama .
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... &start=196" onclick="window.open(this.href);return false;
Jak to arwam,pompa która wyszła z Twoich rak nie działa?????
Taki wybitny autorytet tak spier...iłrobotę.
Aż się wierzyć nie chce.
Widzisz do czego doprowadza Twoja głupia,naiwna wiara w te sekcje z transita.
Kolejny,któremu takie cudo wsadziłeś,nie jest zadowlony i kolejna Twoja genialna robota to niewypał
Czyli twierdzisz,że są tylko dwie "wielkości" osadzeń?arwam pisze:spawacz, grubości grubościami ale tak jak masz dwie wielkości osadzeń tak samo masz idwie średnice podkładek do małych i dużych gniazd w tłoczkach
Cytat,poszukałem,bo wiedziałem,że tak napisałeś.arwam pisze:tak a ciekawe gdzie pisałem że wsadziłem najcieńszą podkładkę
tobie się wersje zmieniają jak w kalejdoskopie.
Co Ty na to?arwam pisze:a podkładka gdybyś chciał wiedzieć była jedną z najcieńszych stosowanych na większe gniazdo tłoczka.
Z ust mi to wyjąłeśarwam pisze:skoro nie wiesz kiedy mowa o średnicach a kiedy o grubościach a w dodatku nie umiejąc czytać zze zrozumieniem usiłujesz uświadamiać innych o czymś o czym Ty bladego pojęcia nie masz
To gdzie napisałeś,że tak było,gdzie napisałeś,że wykres który zamieszczasz jest taki dlatego,że tuner zdjął nogę z gazu.Skulek pisze:Przecież nikt nie pisał że noga nie została zdjęta ...
Gdzie?Pytam raz jeszcze jest napisane,że ten dołek to efekt ... .Skulek pisze:arwam, Na 11 od Byka moc nie wyszła, a tylko takie coś:
Obrazek
To masz już wytłumaczenie tak marnych wyników,miałeś gówniany,zarżnięty silnik,skoro na 11/230/brd wyszło tyle,ile zdrowe motory na 216'tkach generują.Skulek pisze:Dziwna sprawa bo wpadła druga ori 11mm i wyszło 185KM i 380NM
To jest chyba najlepsze,co napisałeśSkulek pisze:+ jest nałożony jest mój wykres na mojej ori 10mm z tymi samymi gratami... Ogólnie ori 10mm była dosyć zdrowa ..
Święte słowa.Skulek pisze:POMPA została spierd*** i koniec kropa, nie generuje takiej mocy o jakiej mówił sprzedawca
Twoje kłopoty z tą pompa dopiero się zaczynają.kret077744 pisze:Tu sie mylisz, dzisiaj przestawiłem o ząbek i odpaliła. Za szybko wnioski wyciągasz.
Nie pompy,tylko fale,bo ta sama sekcja z falą de 110 nie wymagał już przestawiania o ząbekarwam pisze: nie tylko transitowskie pompy wymagają przestawienia o ząbek do przodu
Ooooo tak....mistrzu to nie lokata bankowa ze % operujac wyniki mozesz prorokowac !ksenon pisze: To jest chyba najlepsze,co napisałeś165 koni,to się robi na 10/216
,a nie na 10/230.
Widać ewidentnie,w jakiej kondycji miałeś i pompę i silnik.
Jak widać nawet zwiększenie średnicy tłoka nie pozwoliła już za wiele z tego trupa wyciągnąć.
...a ja zrobilembezpieczne 155KM na turbinie z ALH (dwa lata jezdzila) i czego to dowodzi???ksenon pisze: A mnie się wydaje,że miałeś pod machą złom,a nie silnik,dlatego takie marniutkie przyrosty.
Jeżeli na ori 11'tce wyszło ledwo 185 koni,z tak ekspresyjną falą,genialną pompą,to ja już nie mam pytań.
Byku na fali de 110 wypluł 190 koni po korekcji![]()
rob555 pisze:Wez przestan tak pisac bo o ile nie moge podwazyc Twojej wiedzy w zagadnieniu budowy pomp wtryskowych tak to co pleciesz o tuningu, wykresach itp...
swiadczy o megalomani przy smiesznej wiedzy wlasnej...
raczej to drugie.spawacz pisze: a co widzisz zlego w fali z transita z pompie SB? Ja bym tak samo zrobil momentem bil bedzie ladnie,ty najwyrazniej nie wiesz co potrafi mechanika ba, napewno nie wiesz, to nie jest pompa na elektornice tu nie ma tej samej zasady, i powiem ci ze jak wkladasz 11 z iveco o fali podobnej jak w trnasicie to kopie momentem pieknie. Ksenon resumujac nadal nic nie wniasles oprocz kłótni , a ja nadal czekam, na jakies zdjecia twoich poczynan odnosnie pomp, na temat super mega timinow itp. 4X juz pisze o jakies efekty twoich prac bo czynnie sie udzielasz na forum itd. i jak narazie to sprawdzasz wiedze innych a moze sam sie edukujesz??? TEgo nie wiem
ksenon pisze:Czyli twierdzisz,że są tylko dwie "wielkości" osadzeń?
Osadzeń jest niemalże tyle,ile tókoroździelaczy.
Napisałem bajeczkę,że wszystkie są identyczne,licząc na to,że mnie poprawisz,że będziesz wiedział.
Ale jak widzę,blade masz pojęcia o takich rzeczach.
ksenon pisze:Jeżeli tak myślisz,to żal mi tego gościa,ale jak pisałem,problemy dopiero się zaczną.
Będziesz modził z timingiem,ciśnieniami,jak arwam z pompami,na chybił trafił.
Nikt kumaty nie składa pompy na fali,która ma tak bardzo w stosunku do ori opóźniony początek tłoczenia,bo będą takie jazdy z kątem wtrysku,że będą się wam po nocach śniły.
A przestawianie kółka o ząbek do przodu,nie da niczego pozytywnego,poza łatwiejszym uruchomieniem silnika .
Tyle z autopsji.
i jeszcze jedno nie PISZ O MNIE MYŚLĄC O SOBIE.ksenon pisze: arwam napisał(a):
a podkładka gdybyś chciał wiedzieć była jedną z najcieńszych stosowanych na większe gniazdo tłoczka.
Co Ty na to?
Chyba można Cie nazwać notorycznym kłamcą.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości