spływ oleju garret t 15 a k03
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- ROBIK1301
- ...
- Kontakt:
padla mi turbinka w 1z mam znaczy mialem kkk k03 a mam do kupienia garret t15
moje pytanko: czy pasuja p&p
moje pytanko: czy pasuja p&p
TDI THE BEST
jeśli T15 też pochodzi z 1Z'a to tak.
choć najczęściej w 1Z'ach pracowały GT15 a T15 najczęściej były spotykane w AAZ'ach i ABL'ach
choć najczęściej w 1Z'ach pracowały GT15 a T15 najczęściej były spotykane w AAZ'ach i ABL'ach
T15 sidzialy w sharanach, galaxiakach przy silnikach 1z.Jednak inne weze olejowe.
Czy sie stoi ,czy sie lezy ,to setuchna sie nalezy!
Re: spływ oleju garret t 15 a k03
A można wiedzieć ile proponujecie dmuchać z t15 w 1.9td lub 1.6td aby nie skończyło się śmiercią tragiczna dla tej piczki i ile np seryjnie pompuje...
jak dla mnie to ona w serii już za dużo pompuje.
a tak na poważnie to nie dodawałbym jej więcej niż 25-40% czyli raczej nie przekraczać ciśnienia 1,1-1,2bara
ale i wtedy nie gwarantuję długiej i bez awaryjnej pracy
a tak na poważnie to nie dodawałbym jej więcej niż 25-40% czyli raczej nie przekraczać ciśnienia 1,1-1,2bara
ale i wtedy nie gwarantuję długiej i bez awaryjnej pracy
- Fucker
- "KAMELEON" BLACHARSTWO/LAKIERNICTWO
- Kontakt:
A CZemu arwam piszesz że T15 nie wytrzyma? BO mi też padło k03 i co... mam na oku ponoć sprawną T15, sinlik 1z... i czemu miałaby nie wytrzymać?
W 1.9TDI dmuchane było przez T15 u mnie 1.2-1.25bara do 4k/obr przez ponad rok i nic złego się nie działo
Fakt, że turbo było mega szanowane, tzn nigdy na zimnym nie dostało, a po pałowaniu kilka min. na wolnych, a o dziwo po wyjęciu okazało się że turbo było ori z 98roku
Fakt, że turbo było mega szanowane, tzn nigdy na zimnym nie dostało, a po pałowaniu kilka min. na wolnych, a o dziwo po wyjęciu okazało się że turbo było ori z 98roku
SZOPENN pisze:A CZemu arwam piszesz że T15 nie wytrzyma? BO mi też padło k03 i co... mam na oku ponoć sprawną T15, sinlik 1z... i czemu miałaby nie wytrzymać?
dlatego że to są małe i wysilone turbinki
SZOPENN pisze:A CZemu arwam piszesz że T15 nie wytrzyma? BO mi też padło k03 i co... mam na oku ponoć sprawną T15, sinlik 1z... i czemu miałaby nie wytrzymać?
dlatego że to są małe i wysilone turbinki
U mnie T 15 wytrzymalo prawie 350000 od nowosci z tego pierwsza polowe ,nie ja jezdzilam (silnik 1Z doladowanie seryjne)
Przy 1.6 bara jak sie nie rozleci po 10 000 km to ok byla.
ale kto mówi o pchaniu 1.6 bara... przecież to jest zwykły wątek dla tych co chcą po prostu zmienić turbinę na parametrach fabrycznych.