Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
cowboy pisze:ja dodam że warto poczytać ludzi którzy modzili TDI VP juz pare lat temu.. zawsze każdy pisał że najlepsze wyniki są na oryginalnej 107J..
Aligator kiedys kombinował z tłoczkiem 12 miał coś koło 240KM ale najlepsze wyniki osiągnał aw69 i Rob555 z tego co pamiętam i zawsze padało magiczne słowo fala ze 107J
po raz kolejny na piszę że wysokość fali nie wiele ma wspólnego z możliwościami pompy zbudowanej z takąa nie inną falą. bo jeśli liczy sięwysokość to jak pisałem wcześniej równie dobrze można pakować falę z TD "600" zamiast ALH.cowboy pisze:fale z renówek są niższe, prawdopodbnie jest jakiś model 1.9 DTI
to chyba najmocniejszy DTI zdaje sie, pozniej renufka przeszła na DCI i to juz chyba common rail..kosmos5 pisze: ja takową pompe od DTI reno posiadam, ma ona 11 głowiczke, fale DE185 skok fali to 3mm, tak wiec jest dosyc wydajna, a moc silnika to 98km
pompa z 1Z ma mniejsze cisnienie wewnętrzne niz ta z AFNkosmos5 pisze:jeszcze mnie zastanawia ciśnienie wewnętrzne tej pompy, bo jeśli AFN ma większe to równiez moze wpłynąc na + przy max mocywtedy bebechy tylko przełoże
aligator kombinował ze wszystkimi mozliwymi kombinacjami, ostatecznie zrobił 240KM w octawi na tłoczku 12mm , prawdopodobnie z transitaarwam pisze:żaden z nich o ile mi wiadomo nie kombinował z falą od transita
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości