golfer1989,
Jako właściciel tegoż Golfa powiem ze syncro sobie świetnie radzi o tym już się parę osób przekonało
(kupując syncro kierowałem się wypowiedzią Evo i na pewno nie żałuje zakupu, jeżeli jest sprawne i masz olej w moście tylnym to nie rozwalisz tego tak szybko)
a jeżeli chcesz modzić i masz tam 1,8 w benzynie to wsadzi silnik benzynowy już nie mowie o vr6 bo dla mnie ten silnik szalu nie robi najłatwiej będzie CI jak wsadzisz sobie 1,8 turbo masz silnik odprężony i zmieniając osprzęt może z tego coś fajnego wyjść za ta sama kasę co zrobienie TDi ( a nawet coś mocniejszego)
ja robię Tdi bo ten silnik już tam był
Syncro w TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- --Andree--
- Mały gagatek
Re: Syncro w TDI
ad3k pisze:Witam
Myślałem o tym żeby zrobić jedno z mocniejszych syncro TDI
Obecnie mam silnik 1.8 benzynę.
I zastanawiam się czy nie zmienić na 1.9 tdi.
Rozumiem, że skrzynie będę musiał dorwać od syncro TDI ? tylko od pasata będzie pasował czy muszę szukać od golfa?
Do tego chciałbym założyć turbo garreta tylko ktore?
Chciałbym wyciągnąć jakieś 220 km
Czy taka przekładka była by opłacalna? I jakie części dokładnie będą mi potrzebne żebym miał wszystko kupione i potem wstawić tylko auto do osoby która to poskłada.
I jaki to będzie mniej więcej koszt.
Liczę na pomoc pozdrawiam
Wszyscy piszą ile syncro TDI będzie kosztowało a ciekawe ilu z was poniosło koszty żeby mówić o jakichkolwiek szacunkach ?
Po drugie nikt nie zadał pytania ile kolega ma przeznaczonej (bądź nie żal mu wydać ) gotówki ?
A co do wytrzymałości syncro to więcej ludzie piszą niż wiedzą, jak wspomniał evolution o poprawności działania napędu nie wspomnę. I rozwagi kierowcy bo dobry katownik wszystko za jeździ, bez względu na dawkę Nm.
SPRZEDAM:
SILNIK AVB 1.9TDI PD; Napęd, zawieszenie,tunel i podłoga do SYNCRO; skrzynia GGU; SILN.1P-220zł; GŁOWICA 1Z; wszystkie części wtrysk 1.3 DIGIJET.
Syncro w TDI
ja nie piszę, ale z chęcią poczytam co masz do powiedzenia w temacie--Andree-- pisze:Wszyscy piszą ile syncro TDI będzie kosztowało a ciekawe ilu z was poniosło koszty żeby mówić o jakichkolwiek szacunkach ?
S3 R30 Turbo by FROGRACINGxBRYNDZISM