co to za wynalazek czy to ma prawo dzialac?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Ma gadane
http://allegro.pl/turbinka-turbina-dolo ... 67700.html" onclick="window.open(this.href);return false;
stosowal to ktos kiedys u siebie bo przypadkein na to trafilem? w sumie wydaje mi sie ze jakas mysl w tym jest
ze moze byc auto zywsze skoro wiecej powietrza dostaje sie do ukladu co o tym myslicie?
dodam ze kumpel wlasnie kupil do BMW i stwierdzil ze jakos lepiej mu sie zbiera choc nie wiem czy mzona odczuc takie cos na silniku 3.0tdi
stosowal to ktos kiedys u siebie bo przypadkein na to trafilem? w sumie wydaje mi sie ze jakas mysl w tym jest
ze moze byc auto zywsze skoro wiecej powietrza dostaje sie do ukladu co o tym myslicie?
dodam ze kumpel wlasnie kupil do BMW i stwierdzil ze jakos lepiej mu sie zbiera choc nie wiem czy mzona odczuc takie cos na silniku 3.0tdi
czemu mnie to nie dziwipawel1985x pisze:BMW i stwierdzil ze jakos lepiej mu sie zbiera choc nie wiem czy mzona odczuc takie cos na silniku 3.0tdi
1.9 TD boost pin,KW,1,2bar,smoked front
viewtopic.php?f=88&t=217777" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny KwiatkoVWóz
1.9 TDI 1Z+ 216,BBS RS,FMIC,FK,Raid HP
viewtopic.php?f=88&t=378323" onclick="window.open(this.href);return false;
Vagowanie,odczyt,kasowanie błędów
viewtopic.php?f=88&t=217777" onclick="window.open(this.href);return false;
obecny KwiatkoVWóz
1.9 TDI 1Z+ 216,BBS RS,FMIC,FK,Raid HP
viewtopic.php?f=88&t=378323" onclick="window.open(this.href);return false;
Vagowanie,odczyt,kasowanie błędów
-
- Ma gadane
w sumie ja tam nie mam nic do bmw auto jak kazde inne rozrzad na lancuchi itd ma swoje plusy i minusy poprostu chcialbym aby ktos wypowiedzial sie na ten temat .Bo tak siedze i mysle ze jesli to zwieksza strumien zasysanego powietrza przez silnik to w jakis sposob moze to miec wplyw na moc czy zle to sobie tlumacze? choc z drugiej strony turbina nie zwieksza swoich wymiarow intercoller tez nie wiecej powietrza to lepsze spalanie paliwa?
Kurcze że producenci na to nie wpadli, ze produkcja wiatraczka za 2zł moze tyle dać co turbina za 2 tys zł Nie wierz w bajki, tak samo dobrze możesz kupic wiatraczek dziecięcy na jednym ze straganów za 5zł, samosugestia gwarantowana. Nie ma perpetum mobile, cos musić dac aby cos uzyskać, siła spalin napędza turbinę i podaje do kolektora powietrze pod podciśneiniem, a w jaki sposób zasysanie powietrza i wprawienie tym samym bez zewnętzrnych czynników siłą w ruch wiatraczka ma dac jakies efekty W motorach sportowych jest tak , ze na wysokich obrotach kolektory sa tak skonstruowane ze korzysta sie z zawirowań powietrza ale w czasie szybkiej jazdy jak do filtra wpada powietrza pod dużą siłą. Taki wiatraczek nie wytworzy wg mnie żadnej siły tak sam z siebie. Poza tym wg mnie zmniejsza objętoś kanału ssącego i stawia mały ale stawia opór zasysanemu powietrzu które na dodatek musi wprawić bezwładny niczym nienapędzany wiatraczek w ruch zwany super perpetum mobile Na pewno tez redukuje spalanie o 50%
Niedługo będą sprzedawać pompki rowerowe jako tuningowe zamienniki VP44
Numquam Desperaveris...
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Swiat idzie do przodu a z nim technika. Kiedys te wiatraczki byly napedzane elektrycznoscia a teraz chyba juz kozystaja z jakiejs nieodkrytej formy energii.
Kumplowi od BMW powiedz ze jego silnik pompuje okolo 1500L powietrza na minute przy ca. 1000rpm. A zeby miec taki przeplyw to potrzebny jest konkretny wentylator a nie ta popierdolka.
Kumplowi od BMW powiedz ze jego silnik pompuje okolo 1500L powietrza na minute przy ca. 1000rpm. A zeby miec taki przeplyw to potrzebny jest konkretny wentylator a nie ta popierdolka.
-
- Ma gadane
ok dzieki za merytoryczne odpowiedz wiesz kumpla auto kumpla sprawa nie wnikam w sumie sam na to ze zdziwnieniem popatrzylem ale coz pytania same mi przychodzily do glowy . I tak postanowilem o ot zapytac zobaczymy jak dlugo pojezdzi ale oby jak najdluzej:)
Re: co to za wynalazek czy to ma prawo dzialac?
Nic sie stac nie powinno chyba ze po czasie silnik zassie plastikowe czesci wiatraczka i bedziepawel1985x pisze:ok dzieki za merytoryczne odpowiedz wiesz kumpla auto kumpla sprawa nie wnikam w sumie sam na to ze zdziwnieniem popatrzylem ale coz pytania same mi przychodzily do glowy . I tak postanowilem o ot zapytac zobaczymy jak dlugo pojezdzi ale oby jak najdluzej:)
rozumiem że ten temat to żart. zamykam
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...