caro86wlkp pisze:normalnie takie pompy są montowane w baku
Normalnie,to takich pomp w zbiorniku się nie montuje,bo to nie jest pompa zbiornikowa,tylko taka,którą montuje się poza zbiornikiem.
Typowa pompa in-line,jak to określił sprzedający.
Nie posiada zaworka zwrotnego i co ważniejsze przelewowego,który sprawia,że po napompowaniu paliwa(wytworzenia odpowiedniego ciśnienia) pozostał ilość wraca z powrotem.
W tej pompie nie ma niczego takiego.
Jest to pompa niskociśnieniowa o dużej wydajności nadająca się jak mało która,do roli pompy wspomagającej.
caro86wlkp pisze:jak nie ma piachu w baku to nic jej nie załatwi, chyba że jest made in china
Widziałeś kiedyś zbiornik na paliwo w 1szej lepszej stacji paliw?Ja miałem okazję.Zgodnie z przepisami powinny być systematycznie czyszczone,ale tak się składa,że nie są.
To,co się tam zbiera,dostaje,to w najlepszym przypadku piach.
Wiem co nieco na ten temat,bo woziłem jakiś czas paliwa.
Dlatego warto przy montażu przed filtrem zainwestować kilka złotych w filterek paliwa i jeździć spokojnie.
Takie jest moje zdanie.
W Twoim przypadku sitko było całe,to dobrze,ale ilu jest takich fachowców,którzy za wszelką ceną chcąc uruchomić silnik zimą wywalają sitka,bo parafina zablokowała dopływ paliwa do silnika.
Wystarczy,że je zdemontują,czasem mówiąc o tym właścicielowi,a czasem nie.Jeden pomysli o założeniu takiego sitka,drugi to oleje,bo ma przecież filtr paliwa.
Aaa i tankuje przecież na dobrej stacji (najczęściej będącej prywatną własnością Pana Kowalskiego),a nie orlenu.Co się stanie w niedalekiej przyszłości z taką pompą,nie trudno się domyśleć.Ale,co mnie to...
Jak jeszcze wiesz,że masz takie sitko,całe i czyste,to pół biedy.
Gorzej,jak nie wiesz.A większość naszych aut,to używki.Wiadomo jaki magik jeździł jednym,czy drugim przed nami.
Ja bym tam wolał wydać kilka zeta,niż później bulić 250 na nową pompę.
Mało to pomp wtryskowych poszło,przez takie,a nie inne dobre paliwa kupowane na dobrych stacjach.
caro86wlkp pisze:w którym miejscu podpina sie pod niego?
Tego jeszcze nie wiem,bo montaż nastąpi w niedalekiej przyszłości.
Ale są tylko dwa miejsca,albo przy podstawie,albo przy głowicy.
Ale dopytam kolesia,to dam znać.