MK3 1.9tdi 1Z co z przeplywka [pierburg] przy modach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam . mam pytanie odnosnie przeplywki . pierburg. czy obsluzy taki setup. wtryski 216, turbo AWX. program ,intercoller.itp.
a co dla przepływki za znaczenie ma jakie masz mody ? wskazuje ilość powietrza i tyle. jak jest teraz kiepska to potem też jej sie nie poprawi
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Wielkie dzieki Cinek plus dla Ciebie za konkretna odpowiedz. Wszystko jasne ,niedam sie wiecej oglupic przez pseudo mech.
Cinek ma znaczenie, czasem lepiej wiedzieć górą ile silnik "chłonie" powietrza
- bradley
- Forum Master
Re: MK3 1.9tdi 1Z co z przeplywka [pierburg] przy modach
I mu tego przeplywomierz nie pokaze po programie? Come`on....toffic pisze:Cinek ma znaczenie, czasem lepiej wiedzieć górą ile silnik "chłonie" powietrza
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
Ja mam 1z turbo icek wtryski +dynosoft i śmiga jakby co mam 11tke na handel
pzdr
pzdr
1Z 160km/340Nm by Dynosoft
DTR TDI Squad
DTR TDI Squad
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
toffic, masz racje ze nie pokaze rzetelnej wartosci, i dobrze miec ja sprawna w celach edukacyjnych ale z drugiej strony robiac soft wiesz doskonale ile moze silnik pochlanac powietrza, mozesz sie jej pozbyc , mozesz podratowac wskazania modyfikujac krzywa przeplywki. jesli przeplywka pokazuje wartosci wykazujac progres czyli nie spadaja gwaltownie wartosci podczas rzeczywistego wzrostu przeplywu,to mozna zostawic ja w aucie, jesli regres co sie zdaza czasem czyli wartosc wskazywana spada rzeczywista rosnie( np 500 bieg jalowy doladowanie rosnie a wskazanie wynosi 200) to nalezy ja wymienic.
wiec odpowiadajacSZCZEP33, powinna obsluzyc nawet lekko sfatygowana, uszkodzona nalezy wymienic, wszystko zalezy od jej stanu
wiec odpowiadajacSZCZEP33, powinna obsluzyc nawet lekko sfatygowana, uszkodzona nalezy wymienic, wszystko zalezy od jej stanu
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.