Ładnie wyszło tym bardziej nie ukrywam podziwu bo u mnie ten ic nie chciał wejść pod ori zderzak dlatego kupiłem zderzak r32 obecnie pracuje nad przerobieniem mojego dolotu pod kolektor ssący od AWX/AVG dzięki temu zaoszczędzę ok metra rury i zmiejszę turbo-dziurępelton pisze:u mnie wyszło to tak:
FMIC robiony na bazie IC z IVECO TD 2,8 L
robota by evolution
auto mk IV
całość pod ori zderzak, lekko naciągnięta ori dokładka
Jak zrobic orurowanie do FMIC, gdzie kupić materiały itd...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Mój MK4 GTD
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=177233
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=177233
-
- Ma gadane
- Kontakt:
pelton mam kilka pytanek
1.przerabiales cos IC czy wszedl tak jak jest ??
2.masz klime ??
3.masz zdjecia - jak puszczales rurki??
4. przesuwales chlodnice ??
dziek iz gory za podpowiedzi...
1.przerabiales cos IC czy wszedl tak jak jest ??
2.masz klime ??
3.masz zdjecia - jak puszczales rurki??
4. przesuwales chlodnice ??
dziek iz gory za podpowiedzi...
Ostatnio zmieniony śr cze 30, 2010 13:21 przez andy_czarny, łącznie zmieniany 1 raz.
andy_czarny,
IC nie było przerabiane, weszło tak jak jest ORIandy_czarny pisze:1.przerabiales cos IC czy wszedl tak jak jest ??
mam klimęandy_czarny pisze:2.masz klime ??
teraz jadę na urlop ale za tydzień zrobię zdjęcia z bliska aby pokazać to dokładnie na zdjęciach z bliska, wrzucę do tematuandy_czarny pisze:3.masz zdjecia - jak puszczales rurki??
zapytam EVO i dam znać, ale z tego co sobie przypominam to była przesuwana chybaandy_czarny pisze:4. przesuwales chlodnice ??
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Panowie, dla potwierdzenia słusznosci wstawiania FMIC, musze sie pochwalić, ze w ostatnim czasie zrobiłem jednorazowo 1250km w temp. powietrza średnio 31stopni i z prędkościa średnią 160km/h i nie zauważyłem zadnych puchnięć dolotu, spadku mocy/elastyczności, nawet w korku, czy miescinie jakiejś!!
Po prostu pełen POZYTYW , bo jestem pewien ze gdyby nie to, to zadyszka byłaby murowana !!
Więc nie zastanawiajcie sie nawet nad zadnymi podwójnymi SMIC, TYLKO I WYŁACZNIE FRONTOWY!!
Po prostu pełen POZYTYW , bo jestem pewien ze gdyby nie to, to zadyszka byłaby murowana !!
Więc nie zastanawiajcie sie nawet nad zadnymi podwójnymi SMIC, TYLKO I WYŁACZNIE FRONTOWY!!
SCIROCCO 4 EVER D BEST!!
-
- Ma gadane
- Kontakt:
pod ori wejdze z respectu elegancko mało cięcia i wchodzi bezproblemowoandy_czarny pisze:dzieki w takim razie bede probowal upchnac to pod ori zderzak
oczywiscie pas przedni czy tam wzmocnienie czy jak to sie tam nazywa pociete
jszcze raz dzieki
Chyba raczej nie tylko niewiem czy alu lepiej nie przewodzi ciepła przypadkiem co by mogło powietrze w rurkach grzac sie od silnikaToledziak pisze:Panowie takie pytanie z innej beczki, ale dotyczące tematu. W zasadzie chyba nie ma znaczenia czy zrobie orurowanie z nierdzewki,czy też z alu?? Czy mam rację??
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
Powiedzcie mi który z nich, ewentualnie jaki inny IC zakupić do MK4 - AHL, żeby zmieścić go pod zderzakiem? Planowana moc to ok.170-180KM. Mam klimę. A, i jeszcze jedno pytanko, bo nigdy IC nie montowałem, naprawiałem, nie miałem z nim nawet do czynienia, poza tym, że wiem do czego służy. ;) Zdjęcia oczywiście obejrzałem, ale jak go podłączyć? Do czego mają iść obie rurki - wejście/wyjście? I zamiast czego co było wcześniej je podłączyć? Pytanie pewnie banalne, ale bez kitu nie wiem. :Dandy_czarny pisze:jagod starczy spokojnie i w leonie masz wiecej miejsca pod zderzakiem jak w mk4 wiec wsadzic tez powininec bez wiekszych problemow
Tutaj mam taka moja mala liste ICkow mzoe sie komus przyda z wymiarami i orientacyjnymi cenami ;)
550x180x65 respect
RENAULT TRAFIC/OPEL VIVARO PO 2001r /540x176x40/
Mercedes w203/c203 wyjscia do tylu /650X127X50/jakies 250 zl
bmw e-34 2.5 tds wyjscia do tylu /500x90x65/
Volvo S40/V50 /601x143x50=4297/ Jakies 500zl wiec nei warto :P
Opel Movano/Renault Master /678x173x43=5044/ jakies 200zl
Renault Megane/Scenic 1.9 /585x200x50=5850/ jakies 150 zl na allegro
Iveco Daily /630x205x65=8395/
VW Crafter \Mercedes Sprinter /640x205x64=8397/
Ostatnio zmieniony pn lip 12, 2010 20:30 przez oSSk, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej! Jak większość tutaj, ja też mam kilka pytań do Was. Mam Borę wagon 1.9 TDi silnik AJM.
Dostałem na dobrych warunkach turbo i kolektor ssący od AWX.
Po przeczytaniu całeeeego temetu dziś zakupiłem IC od A5 ;> Chyba mnie troszkę poniosło, ale podobał mi się ;p
(1) Czy nie będzie Laga na takim długim jamniku?
(2) Pytanie czy go zmieszczę pod ori zderzak?
(3) Czy cofać chłodnicę na dole? Oczywiście zamocuję go w miarę możliwości od razu pod belką.
Jako, że kolektor AWX to rury od niego chcę poprowadzić prawą stroną(stojąc z przodu auta) - ktoś już tutaj taki kolektor wkładał.
(4) Jak i inni czekam na wskazówki jak, którędy poprowadzić rury, mam jeszcze pytanie gdzie we Wrocławiu kupować rury i kolanka(chodzi o cenę)?
(5) Ile mogę osiągnąć na takim zestawieniu?? Wyrzuciłem już kata przy okazji..
(6) EGR zostawić, czy zaślepić??
Dostałem na dobrych warunkach turbo i kolektor ssący od AWX.
Po przeczytaniu całeeeego temetu dziś zakupiłem IC od A5 ;> Chyba mnie troszkę poniosło, ale podobał mi się ;p
(1) Czy nie będzie Laga na takim długim jamniku?
(2) Pytanie czy go zmieszczę pod ori zderzak?
(3) Czy cofać chłodnicę na dole? Oczywiście zamocuję go w miarę możliwości od razu pod belką.
Jako, że kolektor AWX to rury od niego chcę poprowadzić prawą stroną(stojąc z przodu auta) - ktoś już tutaj taki kolektor wkładał.
(4) Jak i inni czekam na wskazówki jak, którędy poprowadzić rury, mam jeszcze pytanie gdzie we Wrocławiu kupować rury i kolanka(chodzi o cenę)?
(5) Ile mogę osiągnąć na takim zestawieniu?? Wyrzuciłem już kata przy okazji..
(6) EGR zostawić, czy zaślepić??
kupię uszkodzone kabelki od ROSSa...
co do tych wezy z fagumitu to brac ten? czy jakis inny?
http://www.fagumit.com.pl/oferta/r4/benz_olej.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
no i o jakiej srednicy? 50mm czy 55mm czy 60? sprzedaja juz od 1m te weze?
http://www.fagumit.com.pl/oferta/r4/benz_olej.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
no i o jakiej srednicy? 50mm czy 55mm czy 60? sprzedaja juz od 1m te weze?
Passat 3BG AWX 1.9 TDI 194ps 380nm
tak sie zbiera passek 0-100
http://www.youtube.com/watch?v=53CgSt4I7DY
tak sie zbiera passek 0-100
http://www.youtube.com/watch?v=53CgSt4I7DY