chlodnica oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Trochim
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
można trochę jaśniej
chcecie chłodniczke oleju wodną? 1Z powinien taka posiadać w oryginale
czy dodatkową chłodniczkę olejową powietrzną?
jak ta drugą to potrzebna jest podstawa filtra oleju od np mk I gti ona ma już we i wy na weze pod chłodnice oleju i oczywiście jest w niej termostat i miejsce na czujnik temp oleju i aby było jak najmniej dłubania to zostawia się ori chłodniczkę wodną wymieniając właśnie w tej podstawie długa drażoną śrubę aby podstawę chłodniczkę wodną i filtr oleju razem połączyć
fotki nie moje zaczerpnięte z forum porsche www.924.pl http://www.924.pl/forum/viewthread.php? ... ead_id=668
postawa filtra oleju mkI gti
chłodnica mkI gti
jak by ktoś był zainteresowanyu to gdzies powinienem mieć taką postawę filtra i chłodnicę oleju weze chyba też gdzies by były ;)h
chcecie chłodniczke oleju wodną? 1Z powinien taka posiadać w oryginale
czy dodatkową chłodniczkę olejową powietrzną?
jak ta drugą to potrzebna jest podstawa filtra oleju od np mk I gti ona ma już we i wy na weze pod chłodnice oleju i oczywiście jest w niej termostat i miejsce na czujnik temp oleju i aby było jak najmniej dłubania to zostawia się ori chłodniczkę wodną wymieniając właśnie w tej podstawie długa drażoną śrubę aby podstawę chłodniczkę wodną i filtr oleju razem połączyć
fotki nie moje zaczerpnięte z forum porsche www.924.pl http://www.924.pl/forum/viewthread.php? ... ead_id=668
postawa filtra oleju mkI gti
chłodnica mkI gti
jak by ktoś był zainteresowanyu to gdzies powinienem mieć taką postawę filtra i chłodnicę oleju weze chyba też gdzies by były ;)h
Nissan Patrol K160
-
- Użytkownik
- Kontakt:
koledze chodzi o wodną tzn wymiennik woda olej.
podstawkę, węże i chłodnice olej powietrze można kupić tu
http://www.re5pect.pl/index.php?product ... rod_id=200
też jestem ciekawy czy można zaadaptować sam wymiennik z arl czy trzeba było cały wymiennik z filtrem przekładać
podstawkę, węże i chłodnice olej powietrze można kupić tu
http://www.re5pect.pl/index.php?product ... rod_id=200
też jestem ciekawy czy można zaadaptować sam wymiennik z arl czy trzeba było cały wymiennik z filtrem przekładać
Trochim, nie przeczytaalem tego co poleciles ale jestam zainteresowany.
Jesli chodzi o podstawe to nie podejdzie,a jak dorwe wymiennik od ARL to sie okaze!
Jak na razie brak czasu,(zostalo w firmie 3 osoby co pracuja,a w biurze 5 , wiec troche pozno wracam do domu zeby cos zrobic.Czeka IC na prube szczelnosci)!
Jesli chodzi o podstawe to nie podejdzie,a jak dorwe wymiennik od ARL to sie okaze!
Jak na razie brak czasu,(zostalo w firmie 3 osoby co pracuja,a w biurze 5 , wiec troche pozno wracam do domu zeby cos zrobic.Czeka IC na prube szczelnosci)!
Czy sie stoi ,czy sie lezy ,to setuchna sie nalezy!
u siebie w 1Z adaptowałem wymiennik od ASZ i szczerze polecam tą opcje jak narazie odnotowałem najwyższą temperaturę równa 98'C mierzoną MFA na Motulu 5W30 1z 180@380
Aby to zmajstrować potrzeba:
-3-4 kolanka 90'C (zależy jak poprowadzisz węże)średnicy wewnętrznej węży wodnych, bądź rurki do połączenia jeśli się ma już kolanka profilowane z węży wodnych aby przedłużyć i doprowadzić je do wymiennika od ASZ/ARL który ma wyjścia u góry a ori ma z boku,
-węże wodne, opaski skręcane,
-wymiennik ASZ/ARL,
-uszczelkę pomiędzy wymiennik i podstawę,
-dłuższa śruba wkręcana w podstawę filtra oleju o ok. 2,5 cm,
-płyn chłodniczy i olej na wymianę,
-dobre chęci
Aby to zmajstrować potrzeba:
-3-4 kolanka 90'C (zależy jak poprowadzisz węże)średnicy wewnętrznej węży wodnych, bądź rurki do połączenia jeśli się ma już kolanka profilowane z węży wodnych aby przedłużyć i doprowadzić je do wymiennika od ASZ/ARL który ma wyjścia u góry a ori ma z boku,
-węże wodne, opaski skręcane,
-wymiennik ASZ/ARL,
-uszczelkę pomiędzy wymiennik i podstawę,
-dłuższa śruba wkręcana w podstawę filtra oleju o ok. 2,5 cm,
-płyn chłodniczy i olej na wymianę,
-dobre chęci
/www.moto.allegro.pl/item1098539661_chlo ... 0_20v.html
A TAKA NIE BEDZIE PASOWAC?
A TAKA NIE BEDZIE PASOWAC?
Czy sie stoi ,czy sie lezy ,to setuchna sie nalezy!