końcówki wtryskiwaczy 216 wyniki ile dają
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- jacekPlacekkk
- zbieram na tjuning
- Kontakt:
inhoss,
napisz coś wiecej jak tam Ahu wygląda - jezdzi po samych wtryskach? a mierzyłeś go przed wtryskami?
zapodaj relację! jestem ciekaw bo sam mam aHu,,,,
a nie rozumiem po co ludzie się chwalą w tym temacie ile dało turbo itp i inne modyfikację jak temat brzmi: "końcówki wtryskiwaczy 216 wyniki ile dają"
napisz coś wiecej jak tam Ahu wygląda - jezdzi po samych wtryskach? a mierzyłeś go przed wtryskami?
zapodaj relację! jestem ciekaw bo sam mam aHu,,,,
a nie rozumiem po co ludzie się chwalą w tym temacie ile dało turbo itp i inne modyfikację jak temat brzmi: "końcówki wtryskiwaczy 216 wyniki ile dają"
:-)
arl ma pompowtryski. Pompa musi byc od ALH ale z automatyczna skrzynia badz innych aut z taka pompa (11mm a nie 10). Wtryski owszem wiekszej srednicy tak jak IC a wszystko zalezy w jaka moc celujesz. Bedzie tez trzeba zmienic zamach i sprzeglo bo nawet nie zmierzysz na hamowni ile masz bo bedzie uslizg.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
O dobrze, że zwróciłeś mi na to uwagę, bo akurat właśnie szukam odpowiedniej pompy, żeby zamówić, a z tą trochę przymuliłem i bym musiał później sam ją sprzedawać. Turbo już mam, temat sprzęgła zgłębiłem dokładnie na forum i wszystko już do mnie też doszło, takie jak zamówiłem. :) Dlatego zostały mi tylko pompa i wtryski. No i IC, swoją drogą zamówię chyba też od ARL'a, bo wytrzymuje ponoć do 200KM. Moc w jaką celuję, to na pewno trochę niżej. Dostosowałem też już hamulce - wentylowane Brembo + Ferodo. Czekam jeszcze na sprężyny Kayaba i amortyzatory Bilsteina. Zobaczę ile to wszystko da razem, wybebeszę kata i wtedy zestroję to elegancko programem, ale myślę, o 170-180KM, może trochę więcej. Na 216 nie będzie z tym problemu? Wtedy jakieś felgi z oponami i będzie si, w Golfie więcej nie trzeba - moc, trochę sztywniejsze zawieszenia i ładne koła. :) Oryginalne 15' zostawię sobie na zimę i tyle.wesol pisze:arl ma pompowtryski. Pompa musi byc od ALH ale z automatyczna skrzynia badz innych aut z taka pompa (11mm a nie 10). Wtryski owszem wiekszej srednicy tak jak IC a wszystko zalezy w jaka moc celujesz. Bedzie tez trzeba zmienic zamach i sprzeglo bo nawet nie zmierzysz na hamowni ile masz bo bedzie uslizg.
Ostatnio zmieniony sob lip 10, 2010 19:55 przez oSSk, łącznie zmieniany 1 raz.
jacekPlacekkk
nie zastanawiaj sie tylko pakuj w ahu wtryski, wrażenia i róznice są kolosalne, nie mierzyłem go przed wstawieniem wtrysków więc nie wiem ile miał ale dam Ci dwa przykłady z moich dotychczasowych wyścigów:
1 wyścig
mój golf 3 AHU seria +216 przeciwko passat b5 kombi 115 koni w seri ale mierzone miał na hamowni i pokazało mu 137kucy nic nie modyfikowany, na starcie tak do 16okm/h szliśmy równiutko łeb w łeb powyżej 160 ja już golfem odchodziłem
2 wyścig
moja golfina przeciwko vectra C 2.2 DTL 125 koni, nie miałem co z nią robić, wąchał koleś tylko mój dymek ścigaliśmy sie tak do 150km/h i odstawiłem go jakieś 4 długości auta,
3 wyścig
moja golfina przeciwko opel omega B 2.0 16V 136 koni, z miejsca do 120km/h ja wygrywałem, jego maska równała sie z tyłem mojego auta, powyżej tak gdzieś 150km/h odstawiał mnie już
takie to moje przygody
mój wykres ahu +216, seryjny soft
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... dbbd1.html
nie zastanawiaj sie tylko pakuj w ahu wtryski, wrażenia i róznice są kolosalne, nie mierzyłem go przed wstawieniem wtrysków więc nie wiem ile miał ale dam Ci dwa przykłady z moich dotychczasowych wyścigów:
1 wyścig
mój golf 3 AHU seria +216 przeciwko passat b5 kombi 115 koni w seri ale mierzone miał na hamowni i pokazało mu 137kucy nic nie modyfikowany, na starcie tak do 16okm/h szliśmy równiutko łeb w łeb powyżej 160 ja już golfem odchodziłem
2 wyścig
moja golfina przeciwko vectra C 2.2 DTL 125 koni, nie miałem co z nią robić, wąchał koleś tylko mój dymek ścigaliśmy sie tak do 150km/h i odstawiłem go jakieś 4 długości auta,
3 wyścig
moja golfina przeciwko opel omega B 2.0 16V 136 koni, z miejsca do 120km/h ja wygrywałem, jego maska równała sie z tyłem mojego auta, powyżej tak gdzieś 150km/h odstawiał mnie już
takie to moje przygody
mój wykres ahu +216, seryjny soft
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... dbbd1.html
Ostatnio zmieniony pn lip 12, 2010 15:00 przez inhoss, łącznie zmieniany 1 raz.
- jacekPlacekkk
- zbieram na tjuning
- Kontakt:
Na hamowni w diagtroniku??inhoss pisze:passat b5 kombi 115 koni w seri ale mierzone miał na hamowni i pokazało mu 137kucy
Vectry,astry,czyli wszystkie te padaczki z silnikami dti,to jeżdżące porażki.jacekPlacekkk pisze:z tą vectrą C to mnie zdziwiłeś!
Te silniki,to bez wątpienia największa pomyłka inżynierów koncernu GM :green_fuck:
Druga sprawa,vectra sobie trochę wazy
AFN 165,5@380,8