jakie turbo lepsze t2 czy t3?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
T2 przestaje mi wystarczać, jak jadę jakieś 150 i więcej za sobą mam Batorego a na wskaźniku 1,5 bara, auto nie ciągnie pomimo tego że paliwa ma jak widać nadmiar. Tak więc jedyna słuszna droga stoi otworem
Z drugiej strony waham się czy dalej inwestować w to auto bo moja żona rodzi w październiku i potrzebne będzie większe, więc w ciągu następnego roku auto może pójść do kogoś innego.
Takim półśrodkiem byłby montaż FMIc, jak myślisz?
Z drugiej strony waham się czy dalej inwestować w to auto bo moja żona rodzi w październiku i potrzebne będzie większe, więc w ciągu następnego roku auto może pójść do kogoś innego.
Takim półśrodkiem byłby montaż FMIc, jak myślisz?
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
BENITO, FMIC to dobre rozwiązanie ale większego turbo nie zastąpi. a przy spokojnej jeździe spowoduje spadek spalania.
oczywiście ma większego Laga ale do przeżycia.
a ori IC od SB nie jest takie złe.
ja na silniku JR z konkretną dawką, GOV'em i TIMINGIEM z ori IC potrafiłem przy jeździe do 100km/h zejść ze spalaniem na 3.8l/100km w obecnym TDI mam podobne spalanie na trasie przy płynnej jeździe ale w przedziale prędkości od 100-150km/h również w miarę jednostajnej
oczywiście ma większego Laga ale do przeżycia.
a ori IC od SB nie jest takie złe.
ja na silniku JR z konkretną dawką, GOV'em i TIMINGIEM z ori IC potrafiłem przy jeździe do 100km/h zejść ze spalaniem na 3.8l/100km w obecnym TDI mam podobne spalanie na trasie przy płynnej jeździe ale w przedziale prędkości od 100-150km/h również w miarę jednostajnej
BENITO, dlatego jak miałem zestrojonego swojego JR to miałem banana jak szło sie bujnąć tak od 90, jak się T3 wkręci to nie jedno auto sie ojezdza, ja miałem ustawionego na 1,4 bara bo fmic nie było, malo aut ma takie turbo które by sie na wyzszych prędkościach tak ok 150 wkręcało i ciągnęło
MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL