ECU CHIP PODSTAWKI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ECU CHIP PODSTAWKI
tak sie zastanawiam czy jakiekolwiek kompy w golfach III TDI miały kiedykolwiek wlutowane gotowe podstawki pod chipy? czy wszystkie miały bezpośrednio wlutowane chipy do płyty ECU?.Pytam bo chcialem poeksperymentowac na innym ecu z chipami ale nie chce sie bawić w lutowanie podstawek więc czy jest możliwość dostania np ECU golfa na allegro czy gdziekolwiek z gotowymi postawkami? jeżeli tak to poczym można poznać ze mają one gotowe podstawki?
- morfeusz86r
- Forum Master
Kolega lutuje dwie podstawki w 10 minut,zabawy mniej niż przy skalibrowaniu kilku map.biegacz pisze:ale nie chce sie bawić w lutowanie podstawek
Ważne tylko,aby mieć dobre podstawki,bo jest kilka rodzajów.
Jedne mają świetne dojście do lutowania,inne kiepskie.
Żaden golf,ba żaden tdi z edc 15 nie ma epromów na podstawkach.Wszystkie są lutowane.
AFN 165,5@380,8
- morfeusz86r
- Forum Master
Re: ECU CHIP PODSTAWKI
Podobno komputery z numerem 028 906 021 D miały wlutowane podstawki, ale potwierdzę to jak tylko rozbiorę swój komputerbiegacz pisze:tak sie zastanawiam czy jakiekolwiek kompy w golfach III TDI miały kiedykolwiek wlutowane gotowe podstawki pod chipy? czy wszystkie miały bezpośrednio wlutowane chipy do płyty ECU?.Pytam bo chcialem poeksperymentowac na innym ecu z chipami ale nie chce sie bawić w lutowanie podstawek więc czy jest możliwość dostania np ECU golfa na allegro czy gdziekolwiek z gotowymi postawkami? jeżeli tak to poczym można poznać ze mają one gotowe podstawki?
P.S. ja mam 1Z ale nie Golfa tylko Audi 80 B4.
podstawki miały tylko najstarsze kible 8 bitowe
p.s. pewnie (018EE) znajdzie się pewnie jeszcze coś ...stąd 3 kropki
Ostatnio zmieniony czw maja 06, 2010 17:25 przez goodhope, łącznie zmieniany 2 razy.
Niezła frekwencja ...Fucker pisze:goodhope pisze:podstawki miały tylko najstarsze kible 8 bitowe
Mam dwa 8 bitowce i żaden nie ma podstawki...
Mi przez ręce przeszło ich kilkaset
Weź w ręce coś z początku produkcji, B4, 100, TDS, Citroen na VM...
Ostatnio zmieniony pn maja 10, 2010 13:39 przez goodhope, łącznie zmieniany 1 raz.