aha, czyli bez rewelacji, myslalem ze 250 bedzie przy 4500. u mnie przy 4300 jest ok 220. wiec nie najgorzej chyba.psikuta19 pisze:przy kolach 215/40/r17 4800 rpm 246km/h z wyliczen przy 5000rpm 256km/h
skrzynia ggu do golfa 3 afn problem wybierak
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Panowie odnośnie skrzyni GGU - zrobiło się trochę cieplej i postanowiłem sprawdzić skrzynie GGU jaką założyłem na jesieni.
Auto to Golf IV 1.9TDI Variant - opony 195/65R15 - na prostym odcinku autostrady 5b silnik 3.5tys obrotów prędkość 180km/h gaz w podłodze i przejechałem tak po równym z 3-4km i więcej nie wycisnąłem
Nie wiem czy to już kres możliwości tej skrzyni czy coś z motorownią (przepływka, jakiś czujnik)
Auto to Golf IV 1.9TDI Variant - opony 195/65R15 - na prostym odcinku autostrady 5b silnik 3.5tys obrotów prędkość 180km/h gaz w podłodze i przejechałem tak po równym z 3-4km i więcej nie wycisnąłem
Nie wiem czy to już kres możliwości tej skrzyni czy coś z motorownią (przepływka, jakiś czujnik)
w sumie to masz Alh 90ps to jak by nie patrzeć ggu jest szybsza stawia większe obciążenie silnik może być po prostu za slabykorfanty pisze:Panowie odnośnie skrzyni GGU - zrobiło się trochę cieplej i postanowiłem sprawdzić skrzynie GGU jaką założyłem na jesieni.
na ori skrzyni ile leci takie alh?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=82&t=271642
masz zrobiony programik? samymi wtryskami to chyba 30km nie będzie (mogę się mylić)korfanty pisze:Na oryginalnej skrzyni nie testowałem go do końca, silnik nie powinien być za słaby bo wtryski 216 założone i pewnie ma teraz ok 120KM.
ja w sumie swojej ggu jeszcze tak nie testowałem na max ale 180 to spokojnie leci nawet na nie zestrojonym turbo (gt2256v) v max nie próbowałem bo nie mam gdzie dopiero jak się gdzieś dalej wybiorę ale to pewno na wiosnę na strojenie (to się przeleci po "autostradzie ")
pozdrawiam
Na samych wtryskach będzie miał ok 120 km w ALH , u mnie było 119,5 zależy jaką kolega miał serie a mógł mieć pod 100 km jak to w zdrowym ALHpsikuta19 pisze:masz zrobiony programik? samymi wtryskami to chyba 30km nie będzie (mogę się mylić)korfanty pisze:Na oryginalnej skrzni nie testowałem go do końca, silnik nie powinien być za słaby bo wtryski 216 założone i pewnie ma teraz ok 120KM.
ja w sumie swojej ggu jeszcze tak nie testowałem na max ale 180 to spokojnie leci nawet na nie zestrojonym turbo (gt2256v) v max nie próbowałem bo nie mam gdzie dopiero jak się gdzieś dalej wybiorę ale to pewno na wiosnę na strojenie (to się przeleci po "autostradzie ")
pozdrawiam
Co do prędkości max na serii mój szedł prawie 190 km/h na prostym terenie
nie mowie ze nieDeft-on pisze:Na samych wtryskach będzie miał ok 120 km w ALH , u mnie było 119,5 zależy jaką kolega miał serie a mógł mieć pod 100 km jak to w zdrowym ALHpsikuta19 pisze:masz zrobiony programik? samymi wtryskami to chyba 30km nie będzie (mogę się mylić)korfanty pisze:Na oryginalnej skrzni nie testowałem go do końca, silnik nie powinien być za słaby bo wtryski 216 założone i pewnie ma teraz ok 120KM.
pozdrawiam
Co do prędkości max na serii mój szedł prawie 190 km/h na prostym terenie
u mnie po założeniu 216 w afn nie poczułem jakiegoś tam wielkiego przyrostu jeśli w ogóle dopiero po programie
pozdrawiam
- morfeusz86r
- Forum Master